луфт на задното колело

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
martin_ganev
Автомобил:
Двигател:

луфт на задното колело

Мнениеот martin_ganev » Съб 12 юли 2008 15:54

здравеите днес забелязах 4е имам някакав лувт на задно дясно колело та вапроса ми е от какво мойе да е това не6то преди седмица сменях накладките на маистор мойе ли от това да се е полу4ил този проблем?като завивам по рязко надясно се осе6та некжо троптене и като разклата гумата с крак се осе6та 4е има некакав лувт?може ли да е лагер.и ако е лагер да ми предложите марка лагери за да знам кви да си взема.благодаря предварително.колата е голф 3 ГТ с 4 дискови спира4ки за информация.мерси предварително
luft-въздух. немски. думата е чуждица и се пише с Ф mod edit: vaskoto1

Потребителски аватар
Tinko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tinko » Съб 12 юли 2008 16:06

Може да е лагер.... Но като за начало провери дали ти е стегната джантата!

С барабан или диск си?

Потребителски аватар
kiko946
Автомобил: GOLF 3
Двигател: AAZ 1992 g

Мнениеот kiko946 » Съб 12 юли 2008 16:43

джантата не се сваля, има капачка ,която с отверка се избутва и маха . след това се изважда шплента , има една малка капачка ,подобно на капачка за бира която обвива гаиката също се маха и с ключ - гедоре вложка около 24 мм. си дозатегаш гаиката почти до край и връщаш около четвърт оборот. по обратен път сглобяваш.

Потребителски аватар
kiko946
Автомобил: GOLF 3
Двигател: AAZ 1992 g

Мнениеот kiko946 » Съб 12 юли 2008 16:51

забележка: ако си с лети алуминиеви джанти колелелото , което ще правиш само него му сваляш джантата и слагаш обикновенна железна и правиш упоменатата погоре манипуллация.

джантата е необходимо да бъде свързана със барабана - главина за да може хвашаики с две ръце колелото да провериш има ли луфт колелото. разбирасе трябва да имаш и малко опитност.

Последна промяна от kiko946 на Съб 12 юли 2008 17:27, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Tinko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tinko » Съб 12 юли 2008 16:58

kiko946 написа:джантата не се сваля, има капачка ,която с отверка се избутва и маха . след това се изважда шплента , има една малка капачка ,подобно на капачка за бира която обвива гаиката също се маха и с ключ - гедоре вложка около 24 мм. си дозатегаш гаиката почти до край и връщаш около четвърт оборот. по обратен път сглобяваш.

Колега как така не се сваля джантата.
Аз имах в предвид, че е сваляна и после не са и затегнати болтовете на самата джанта.....

Колегата се оплаква от тропане в завой... не че не може да е лагер но бая трябва да е одвит

Потребителски аватар
kamus11
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: лувт на задното колело

Мнениеот kamus11 » Съб 12 юли 2008 17:32

martin_ganev написа:здравеите днес забелязах 4е имам някакав лувт на задно дясно колело та вапроса ми е от какво мойе да е това не6то преди седмица сменях накладките на маистор мойе ли от това да се е полу4ил този проблем?като завивам по рязко надясно се осе6та некжо троптене и като разклата гумата с крак се осе6та 4е има некакав лувт?може ли да е лагер.и ако е лагер да ми предложите марка лагери за да знам кви да си взема.благодаря предварително.колата е голф 3 ГТ с 4 дискови спира4ки за информация.мерси предварително
натегни си лагера от централната гайка както ти казака колегата по горе ....ако е джанта не би трябвало да пускаш тима тук а да пробваш болтовете дали са затегнати :idea:

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Съб 12 юли 2008 21:44

Колега, внимавай при стягането, защото трябва да остане лек луфт на лагера.
Ето едно брилянтно написано мнение по въпроса:
http://vwclub.bg/forum/viewtopic.php?t= ... 3%E5%F0%E8
Потърси и из мненията на колегата joker. Обяснявал го е многократно!

Потребителски аватар
DimoNN
Автомобил:
Двигател:

Re: лувт на задното колело

Мнениеот DimoNN » Съб 12 юли 2008 21:58

martin_ganev написа:здравеите днес забелязах 4е имам някакав лувт на задно дясно колело та вапроса ми е от какво мойе да е това нео преди седмица сменях накладките на маистор мойе ли от това да се е полу4ил този проблем?като завивам по(тире)рязко надясно се осеа некжо троптене и като разклата гумата с крак се осеа 4е има некакав лувт?може ли да е лагер.и ако е лагер да ми предложите марка лагери за да знам кви да си взема.благодаря предварително.колата е голф 3 ГТ с 4 дискови спира4ки за информация.мерси предварително

бери му лайката брат... човек с 4-ти клас не трябва да прави толкова елементарни грешки... :lock: :lock: :lock:

Потребителски аватар
martin_ganev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот martin_ganev » Нед 13 юли 2008 5:39

приятел верно че има много грешки но все пак пиша с клавиатура а не с химикал и вобще не се старая да ги търся буквите а темата е за да ми помегне някои а не да ме критикува.като не ти харесва извиняваи но недеи да я четеш.а едва ли и ти си безгрешен.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”