Въпрос до колегите с БТК ADSL(ако има)?

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
H2O
Автомобил:
Двигател:

Re: ре

Мнениеот H2O » Пет 11 юли 2008 20:57

amikus написа:Колега проблема 99% е в ВЕ ТЕ КА пускат ти канал 12 мбит симетричен ама не е гарантиран!!Отделно може и шейпинги да са ти прасналиДа беше казал в кой квартал си и да ти препоръчаме читав ЛАН доставчик че адсл-а става само за чат и браузване не и за даунлоуд най-подходящ е за провинцията където няма сериозни доставчици.Пробвай с друг комп у вас как е положението но се съмнявам да е по-различно.
Айде стига сте дрънкали глупости,по нагоре е обяснено защо точно се получава така с БТК.Не заблуждавай хората с разни думи дето не ги разбират.Когато не си подготвен не давай мнение.Не искам да коментирам по горе написанато!!!Няма нищо общо с проблема на колегата!

Потребителски аватар
amikus
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

ре

Мнениеот amikus » Пет 11 юли 2008 22:05

Май ти дрънкаш глупости нищо съществено и по темата не каза май?След печалните ми опити с тоя доставчик смело мога да твърдя че е по скапан и от на кабелната!Колегата си е решил проблема вече ако искаш да се храним пробвай на лични!

hristian37
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот hristian37 » Пет 11 юли 2008 22:07

колеги както писах преди бях на ЕВРОКОМ - но не чрез кабелната а чрез ЛАН с кабел от покрива на блока - купиха местния доставчик - NET2LAN - и го пр**баха -българска история :shock

Потребителски аватар
amikus
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

ре

Мнениеот amikus » Пет 11 юли 2008 22:10

Да бе човек разбрах как си бил аз говорех за нета през коаксиален кабел за който плащах 60 лева и неможех да гледам с стрийминг телевизия толкова беше мизерен.

Потребителски аватар
Cnupo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Cnupo » Съб 12 юли 2008 1:51

Незнам как стоят нещата в София, но тук във Варна не се сещам някой доставчик, който да пуска гарантирани скорости на ниски цени за домашни потребители. Отделно абонираики се за услугата ADSL на БТК, трябва от самото име на технологията да ти става ясно, че става дума за Асиметричност (става дума за хората занимаващи се в тази област), което пък от своя страна значи, че каналите за предаване (upload) и приемане (download) не са с един и същ капацитет (не са симетрични). Та не виждам какво руптаете против БТК, след като те почти ясно си казват за какво става дума.

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWGT » Нед 13 юли 2008 15:04

ще използвам темата да запитам и аз нещо ...
от скоро съм на ADSL и някои неща ме притесняват. Имам съмнения за някакво странно филтриране, от време на време ... :shock

Не мога да отварям някои определени страници, примерно търся в гугъл, опитвам се да отворя линк от първите резултати и не става. Досега никога не се е случвало. Прехвърлям се на wireless-а на съседа и става ... обаждам се на приятел с нет, и при него става

преди около час тествах и с форума, и през двата адреса не ставаше, малко по-късно стана само през единия, а сега работят и двата, поне това със сигурност ще може да се засече

някакви идеи ... :roll:

Потребителски аватар
Kaizer Soze
Monseigneur
Автомобил: Dacia Sandero Stepway
Двигател: 2017
Контакти:

Мнениеот Kaizer Soze » Нед 13 юли 2008 18:43

VWGT написа:....

Да БТК филтрира някои адреси, но не помня кои. Това е тъпо, но факт.

stankoff
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stankoff » Нед 13 юли 2008 18:46

VWGT, най-добре ползвай DNS адресите на OpenDNS и няма да имаш подобни проблеми.

Потребителски аватар
Jogo_1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Jogo_1 » Нед 13 юли 2008 20:03

бтк не филтрира нищо, блокира само ип от тяхната мрежа при сигнал за фишинг сайтове, другото е че понякога рутинга се прецаква на опрделени места и докато се сетят да прерутират имат ядове, другото е като им падне част от международния пак се случват подобни неща

Потребителски аватар
Kaizer Soze
Monseigneur
Автомобил: Dacia Sandero Stepway
Двигател: 2017
Контакти:

Мнениеот Kaizer Soze » Нед 13 юли 2008 20:08

Jogo_1 написа:бтк не филтрира нищо.....

Филтрира. Ама ме мързи да обяснявам на лаици.
Ходи на фишинг и не се занимавай с глупости.

Потребителски аватар
Wizi
Автомобил:
Двигател:

Re: ре

Мнениеот Wizi » Пон 14 юли 2008 9:27

amikus написа:След печалните ми опити с тоя доставчик смело мога да твърдя че е по скапан и от на кабелната!

Би ли споделил какви точно драми си имал? Защото аз съм на бТК АДСЛ повече от 5 години вече и примерно смело мога да кажа, че интернета е спирал един или два пъти. На мен това ми стига като достатъчно силен аргумент в тяхна полза за да бъдат предпочетени, но други хора може друго да ги интересува и за това да се разминаваме :wink:

Потребителски аватар
Cherepaha
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Cherepaha » Пон 04 авг 2008 15:52

А с торентите (zamunda, arena) и ADSL нещата как седят, че по спомен имаше някакви писания за проблеми?
Тегли ли се нормално?

Чудя се да отнасям ли една кутия БТК ADSL "Wi-Fi Инсталирай сам" и да си джасна кабелния нет (cabletel), който e пълна драма ?!!

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWGT » Пон 04 авг 2008 16:48

тегли се.
Засега доволен

Потребителски аватар
dude
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dude » Пон 04 авг 2008 17:24

ооф, що се занимаваш с БТК бре
пусни си един ЛАн за 20-25 лв ще дърпаш с 4-5 МБ/с от торенти,
няма да ти режат определени сайтове и т.н
и най-важното- няма да имаш малоумен съпорт
без да обиждам никой, но лично съм се сблъсквал с тях и те са некомпетентни по доста въпроси

Потребителски аватар
amikus
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

ре

Мнениеот amikus » Пон 04 авг 2008 20:06

Бтк = арогантност,малоумие,некадърност,шуробаджанащина и мислят че годината е 1978 и са само те най-велики на света,клиента винаги е крив а услугата която предлагат (Атрактивни Домати Супер Лесно)25 лева килото е пълна трагедия...

И са на второ място в БГработодател.ком в класацията АЗ МРАЗЯ СВОЯТА РАБОТА!!!...

тегли се.
Засега доволен А ъплоудва ли се???

Върни се в “ОФФ-Топик - други”