Пасат Б4 2Е-Питане за вибриране на демпферна шайба

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
tyo
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот tyo » Нед 27 авг 2006 22:33

MITKO_DVD написа:....

Митко сори за въпроса (ако не искаш не ми отговаряй 8) )
Колко ти стъпи всичко за да я оправиш, след аварията "с болта".

Потребителски аватар
MITKO_DVD
Автомобил: Passat B4
Двигател: 2E 1994
Контакти:

Мнениеот MITKO_DVD » Вто 29 авг 2006 18:59

Днес ходих на доста места на консултация за това уж вибриране на шайбата.Заключениета от всякъде бяха че почти не се забелязва ,а това което се вижда е незначително,т.е. това нещо не би било причината за скъсване на болта.Най-вероятната причината за скъсването ми казаха че е напълно вероятно да е от умора на материала на болта или от счупване на ангренажното колело.Викат на сякъде "карай това не е нищо ти да видиш кви случеи сме имали на биене,направо се суче цялата шайба",ама карай па после...... аз да му мисля.Викам си ше карам и съм му ебал мамата ако става ше става това е.

Потребителски аватар
niks76
VW експерт
VW експерт
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niks76 » Сря 30 авг 2006 0:43

е то4но тоя БОЛТ от старост на материала няма късане!на ангренажната и демпферната шаиба материала е по мек а тоя болт се скъсал заштото не е бил стегнат(хваштам се на бас)

Голф 2.0GTI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Голф 2.0GTI » Сря 09 апр 2008 5:17

MITKO_DVD ако става въпрос за тая шайба която ми се откачи на мен, а именно външната шайба която я върти ангр. ремък а тя пък върти ремъка на алтернатора. Поне на голфа тя се намира ниско долу зад дясната предна гума. Мойта също имаше луфт и на мен "майстор" ми каза "абе заеби я нека си играе", и вчера се откачи и още не съм ходил на сервиз да видя последствията, но според мой познати съм направил мотора на мармалад.
П.П Ако разбирасе става въпрос за същата шайба, а и ако последствията са същите като при голф3. Нека някой каже по компетентно мнение, аз просто казвам какво ми се случи на мен.

WasteLand_TD
Автомобил: E60_LCI_M57TU2_235+Golf4_ASV
Двигател:
Контакти:

Мнениеот WasteLand_TD » Сря 09 апр 2008 8:11

Аз сменях на моя Пасат тая шайба за няма нищо.
Подскачаше ми ролката дето опъва ремъка на алтернатора а беше нова.
И аз помислих че демпферната се е преебала та е смених.К.Р.
Оказа се че въпросната ролка е менте и е крива.Смених е и всичко заспа.
И старата и новата демпферна шайба като ги погледна си имат едно и също минимално биене.Никс76 беше виждал старата като беше още на колата и ми каза, че е перфектна.А новата е същата.
А новата е хубава , взех я от Автохит за 250-270лв ли беше, не помня точно.Но е с новия дизайн.Meyle май беше.Щото се продават и италиански по-евтини - 120лв който са си със стария дизайн.
Тва е за дизелите.
Провери за твоята в Автохит, може да имат добра цена.

Потребителски аватар
garabarar
Автомобил:
Двигател:

търся

Мнениеот garabarar » Нед 13 юли 2008 11:56

niks76
може6 ли да ми кажеш колко струва демпферната шайба на голф3 1,9 дизел и може ли някой от тук да ми каже дали продава такава ако има някой да ми пише на лична моля ви спешно ми трябва.

niks76
мойе6 ли да ми кайе6 колко стружа денферната 6аиба на голф3 1,9 дизел и мойе ли някои от тук да ми кайе дали продава такава ако има някои да ми пи6е на ли4на моля ви спе6но ми трябва.

mod edit: gr_kanev

Потребителски аватар
MITKO_DVD
Автомобил: Passat B4
Двигател: 2E 1994
Контакти:

Re: търся

Мнениеот MITKO_DVD » Нед 13 юли 2008 14:47

garabarar написа:niks76
може6 ли да ми кажеш колко струва демпферната шайба на голф3 1,9 дизел и може ли някой от тук да ми каже дали продава такава ако има някой да ми пише на лична моля ви спешно ми трябва.

niks76
мойе6 ли да ми кайе6 колко стружа денферната 6аиба на голф3 1,9 дизел и мойе ли някои от тук да ми кайе дали продава такава ако има някои да ми пи6е на ли4на моля ви спе6но ми трябва.

Виж в темите продава има доста коли се продават на части ,пробвай с търсачката :wink:

Само да вметна в таз старичка тема за мен че от тогава не съм имал проблем да чукна на дърво,така че според мен проблема е дошъл тогава от болта който не е бил стегнат-по точно той е бил стегнат ,но не е бил намазан с локтайт,пък и тоз болт го дават на всяко отвиване и смяна я семеринг я ангр.колело да се сменя пък и струва 6лв.,така че от там е дошъл целия проблем според мен ,пък и аз го отвивах и затегах поне 3 пъти някъде тогава :lol: ,така че който незнае се учи от грешките то си е казано :wink:

Потребителски аватар
lrlmodo
Автомобил: Zafira OPC
Двигател: Z20LET

Re: търся

Мнениеот lrlmodo » Нед 13 юли 2008 21:22

garabarar написа:niks76

niks76

180-300лв

Потребителски аватар
Stenly
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Stenly » Пон 14 юли 2008 2:52

точно тея болтове нови които трябва да се сменят при всяко отвиване да не говоря какво им е качеството сега...е няма такива кашкавали.
Иначе оригиналните болтове на маховика колянов разпределителен и паразитен вал са лепени с син локтайт.

Върни се в “Passat”