Вземате ли касова бележка от магазина ?

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции

Вземате ли касова бележка от магазина .

Да всеки път
47
41%
Не не вземам
27
23%
Ако ми дадат
42
36%

Общо гласове: 116
Потребителски аватар
Sara_Bold
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Sara_Bold » Пон 14 юли 2008 7:21

chefito написа:Много сте отворени всички, само дето си нямате и бегла представа какво е да си от другата страна :idea:

Напротив! Аз имам представа и то доста добра! Седем години държах едно кафе!

Потребителски аватар
Милослав
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Милослав » Пон 14 юли 2008 7:23

chefito написа:Много сте отворени всички, само дето си нямате и бегла представа какво е да си от другата страна :idea:

Мъкаааааа :)
Лъжицата и устата :):):):)

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Пон 14 юли 2008 7:23

Sara_Bold написа:

Напротив! Аз имам представа и то доста добра! Седем години държах едно кафе!

това е добре, обясни сега на всички.../въпреки, че и аз имам кафе и там нещата не са сложни особено сега...натискат се да ти дават фактури в момента в този бранш всичко е чисто/

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Пон 14 юли 2008 7:24

Милослав написа:

Мъкаааааа :)
Лъжицата и устата :):):):)

да, и кокошката и яйцето :idea:

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Пон 14 юли 2008 7:29

Божеее ако за всяко CD от 30 стотинки и батерия от 50 стотинки пускам КБ ще се вкарам вътре само от цената на ролките :evil: А за хората с кафетата да не говорим,интересно ми е колко ролки за апарата се ползват на седмица :?:

Потребителски аватар
Sara_Bold
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Sara_Bold » Пон 14 юли 2008 7:36

Stivi написа:Божеее ако за всяко CD от 30 стотинки и батерия от 50 стотинки пускам КБ ще се вкарам вътре само от цената на ролките :evil: А за хората с кафетата да не говорим,интересно ми е колко ролки за апарата се ползват на седмица :?:

Айде да не гледаме в паничката на другия!
Ако ви вълнува мога да ви изсипя кашоните с контролните ролки, с които съм си заринала гаража и мазето на вилата!
Даже и за пет ст. си задължен да издадеш касов бон, че и фактура!
Данъчните в Ботевград са свестни, но не вярвам да те разберат като им обясниш, че от касовите ролки ще се разориш!

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Пон 14 юли 2008 7:36

Ще внеса кратки пояснения:

Пример:

Магазин за дрехи. Вносни. Български. Неясни.

Зареждане: Складове на едро. /така са 90% от магазините...останалите да приемем че са производители/

Стоката в тези складове влиза от Китай, Турция и ясни и неясни БГ производители. При купуването на тази стока /смея да отбележа, че повечето неща вече са сравнително качествени/ КЛИЕНТА ПОЛУЧАВА РЯДКО ФАКТУРА ЗА ЦЯЛАТА СТОКА!!! /това е много ключов момент/. Да приемем, че получи фактура за 1/2 или 1/3 -та /така в практиката/. Той изкарва тази стока и започва да я продава. Какво се получава: ако начука на всеки клиент бележка?!? Тука мисля че на всички е ясно че ще има ектремно високи данъци /НАИСТИНА НЕВЪЗМОЖНИ/ защото разхода за купуване на стока е минимален, а продадената е много. Демек ИМАШ ГОЛЕМИ ДАНЪЦИ /или ДДС/. Какви са му възможностите:

1. Да затвори и да си търси друга работа.
2. Да гледа да изравнява що годе тези приходи и разходи.
3. Да започне да взима по-скъпа и качествена стока от ПРОИЗВОДИТЕЛИ НА СВЕТЛО - да ама такива няма достатъчно или ако има продават скъпо и си обречен на пазара.
4. Да се гръмнеш.

Проблема:

ДЪРЖАВАТА ЕСТЕСТВЕНО!

Решението:

Яко гонене на ЕДРИТЕ РИБИ! ВНОСИТЕЛИ, СЛАДОВЕ, ДРЕБНИ ПРОЗИВОДИТЕЛИ!

Да засегнем малък производител примерно от град: КУКУШЕВЦИ. Северна България с населиение 1500 души. Та там, понеже им е родно място, Гошо и Калинка започват производство на дрехи. Взимат платове без фактури на ниски цени и започват смело да шият и се справят добре. ДАНЪЧНИ НЯМА как да дойдат и това им е ясно. Наливат на пазара евтина, без ДДС стока и продават смело. Който я зареди я продава и останалите които са взели скъпа стока ловят мухи. За да не загинат започват да взимат стоката на Гошо и Калинка, обаче нямат фактури за нея и са принудени да не чукат бележки и да умират от страх при наличието на данъчни.....

Последна промяна от chefito на Пон 14 юли 2008 7:41, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Sara_Bold
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Sara_Bold » Пон 14 юли 2008 7:37

Чефи, има и други начини да се справиш! :wink:

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Пон 14 юли 2008 7:43

Sara_Bold написа:Чефи, има и други начини да се справиш! :wink:

да, колеги работят с по 2-3 фирми....не са регнати по ДДС...наливат на 3-4 данъчни по 400-500лв на месец да нямат проверки....варианти много... :wink:

Потребителски аватар
Madj0
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Madj0 » Пон 14 юли 2008 7:43

Sara_Bold написа:Чефи, има и други начини да се справиш! :wink:

Да си намериш добър счетоводител :D

Потребителски аватар
embi4a
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот embi4a » Пон 14 юли 2008 9:00

Взимам си бележката само като купувам обувки, ел уред или нещо по-скъпо, заради гаранцията. Но по принцип има глоба, дори за клиента ако не си поиска касовата бележка. А с добър счетоводител може да си решиш доста от проблемите. Както беше едно време с дружествата по ЗЗД :wink: Който е запознат се сеща за какво иде реч.

Потребителски аватар
edisonov
Автомобил: VW Golf 8 Variant
Двигател: 2025

Мнениеот edisonov » Пон 14 юли 2008 11:13

Почти винаги си взимам касова бележка.

Все пак малко по малко тая държава трябва да влезе в час. Аз как си плащам данъците и осигуровките на цялата заплата, а хората със фирми да не плащат.

Моите клиенти примерно изкарват в пъти повече от мен, но понеже не дават на всеки касови бежки плащат данък печалба за година понякога по-малко от колкото аз за месец.

Е това не мисля , че е много редно те да се правят на хитреци а останалите да си плащат.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”