За поредните промени в закона за движение по пътищата

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
kikata
Автомобил: vw passat b6
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kikata » Пон 14 юли 2008 23:44

bugster написа:
kikata написа:
ISRalien написа:Бас ловя, че тази "недомислица" ще намали цифрите в статистиката!

Недосмислица а,иди го кажи на родителите,чийто деца се изпотрепаха по пътищата,незнайно защо!

Що не изкарате една статистика от последната година да се види,колко процента млади водачи са загубили живота си!
Закона ми харесва,само така!Трябва да има по-строг контрол иначе няма оправия е тая държава!
А на въпроса какво значи"млад водач" ми се струва доста тъп за да го коментирам!

Много радикално изказване ......
Хайде ти изкарай статистика от Мадрид за България ........
Какво наистина означава млад шофьор .... въпроса е много добър даже!
Главния проблем не са младите шофьори, а корумпираността на полицаите и хората които не ги лови закона ........ Строг контрол - да, но не само за младите шофьори колега ...

Това,че аз съм в Мадрид няма нищо общо с темата!!!
Млад шофьор-Аз
Стар шофьр-Баща ми
И нямах предвид,че контрола трябва да е само за младите шофьори,всички трябва да сме под един знаменател!

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Пон 14 юли 2008 23:51

Корупцията в КАТ не е основната причин за ПТП :idea: Разгледай новинарските сайтове и виж колко често в тежки ПТП участват коли на стойност над 50 000 лв. - 1 на 100! А точно това са хората, които "изхранват" полицаите! Преди няколко дни говорих с човек, който казя, че под 100 лв. не дава... Мислиш ли, че на този полицай му пука за 5 лева, които му даваш?!

Проблемът е в лошите пътища и младите самонадеяни шофори, които летят по тях! Убедил съм се лично! Мой колега - млад шофьор, млад човек, си отиде преждевременно. Постоянно в новините съобщават за МЛАДИ шофьори, които остават на пътя завинаги.... Пак казвам, че и аз съм бил на 19 и знам какво е! Радвам се, че ми се е разминало, но заслужава ли си?

Потребителски аватар
bugster
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bugster » Пон 14 юли 2008 23:57

Vlad777 написа:Корупцията в КАТ не е основната причин за ПТП :idea: Разгледай новинарските сайтове и виж колко често в тежки ПТП ............

Лошите пътища и неопитните шофьори са предпоставка за повишаване на ПТП - спор няма.
Но за корупцията не съм съгласен.
Това е проблем и то сериозен. Хора които за нарушения трябва да им се отнеме книжката за по малко от месец, карат даже без отнети контролни точки, понеже кеш-ират доволно. Но ако тези хора знаят че няма да им се размине, ще спрат да правят глупости - поне болшинството. Има си една част които са непоправими.
Новинарските сайтове не ги броя изобщо като източник на коректна информация. Там е само най-комерсиалното.

Калоян Кирилов
Автомобил: Suzuki Marauder 800 Opel Astra G
Двигател:

Мнениеот Калоян Кирилов » Вто 15 юли 2008 0:00

Живеем в смотана корумпирана мутренска държава! Законите си ги вадят да не казвам от къде. Закони има само ако на тях им оттърва. Защо вдигат цените на всичко което може, само заплатите не. Защото на тях им отърва така. Защото сме в Бългрия. Защо ченгетата не спират S320, Audi A8 BMW 7-ма серия, ако и с 200 да карат. Защото знаят че ще си имат проблеми после. Защото всичко в тъпата ни държава е такова. Има закони само за някои.
На 19 години съм и ми е писнало отвсякъде от корупция, и от това да не свирна на някой си с лимузина даже и насредата на пътя спрял, че после да не ме пребият... Писна ми от мутри!

Ако нямаш 2 години стаж не можеш да караш през ноща, но мамините синченца на които тати е управител на банка или магазин няма да имат тоя проблем.
Такива хора каквито сме българите им се казва "мишки"... в буквалния смисъл. Всеки гледа да оправи него си пък на другия майната му! Всеки си мълчи за да си няма проблеми. От къде идва това на герба ни "Съединението прави силата"? Може би от националния отбор по футбол или волейболния ни отбор където играят 10 човека накръст.. Това ли е съединение....

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Вто 15 юли 2008 0:02

bugster написа:Но ако тези хора знаят че няма да им се размине, ще спрат да правят глупости - поне болшинството.
Напълно съм съгласен с теб, но това не е темата! Корупцията затруднява движението по пътищата и по този начин пречи и на мен! Но не са това хората, които реализират тежки ПТП със смъртни случаи!

Потребителски аватар
Anbuch
Полохолик
Автомобил: VW POLO 6R
Двигател: CGGB 2010г
Контакти:

Мнениеот Anbuch » Вто 15 юли 2008 0:14

Хич не съм наясно с юридическите въпроси ,но все си мисля ,че нещата биха се оправили ,ако в закона се напише : Предлагане/Приемане на подкуп 10-15 години лишаване от свобода (най-малко). А за алкохола и превишената скорост - пак така. Всичко друго са изгъзици.

Просто нацията ни , има нужда от превъспитание !

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Вто 15 юли 2008 0:20

Anbuch написа:Предлагане/Приемане на подкуп 10-15 години лишаване от свобода (най-малко). А за алкохола и превишената скорост - пак така.
Идеята не е лоша! То и сега не е малко наказанието. Въпросът е, че не е доказуемо!

Потребителски аватар
Oxyde
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Oxyde » Вто 15 юли 2008 0:26

Има някакъв замисъл в тези нови неща,ако ги приемат...защото все пак за да стигнат до тези решения са взети определни неща в предвид...Забраната за карането през нощта например,зад него седят според мен многото случаи на млади шофьори които се качват пийнали след дискотека в колата..и има някаква логика...за придружителя и лепенката също съм съгласен....Но иначе са прави колегите като казват че има хора на доста солидна възраст с много дълъг стаж зад волана...но това само на хартия....абсолютния пример е баща ми който има книжка от 35години а е карал не повече от 200км...аз за мойте 2 години съм изминал вече почти 30 000км ,25 от които в София :? ....Иначе по мои лични наблюдения...в основата на приключенията в които се озовавам всеки ден,не са така наречените "млади шофьори",а точно "чичките" с побелелите коси,които толкова добре знаят правилника,че си позволяват да си правят каквото си поискат(да ме извинят възрастните членове на форума в никакъв случай не слагам всички в един кюп)....

Потребителски аватар
kikata
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kikata » Вто 15 юли 2008 0:30

Anbuch написа:Хич не съм наясно с юридическите въпроси ,но все си мисля ,че нещата биха се оправили ,ако в закона се напише : Предлагане/Приемане на подкуп 10-15 години лишаване от свобода (най-малко). А за алкохола и превишената скорост - пак така. Всичко друго са изгъзици.

Просто нацията ни , има нужда от превъзпитание !

Точно това е правилната дума превъзпитаване
Един прост пример:в испания ако те спипат след употреба на алкохол един път лошо,ама ако те спрът втори затворче,ако случайно не си носиш книжката под 200 евро нема разминаване.
До преди няколко години на испанския Великден за около 3/4 дена загиваха по 120 човека в ПТП/та,след влизането на по-сурови закони,на тазгодишния Великден има около 50 загинали.Това е с около 50% по малко от предишни години!
Та мисълта ми е,че трябва да има по-сурови закони,но да бъдат прилагани!

Последна промяна от kikata на Вто 15 юли 2008 0:35, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Вто 15 юли 2008 0:34

Anbuch написа: превъспитаване
малко офф, но все пак. думата е възпитание и от там превъзпитание!

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Вто 15 юли 2008 0:43

Човек на 30-40-50 год. не подлежи на възпитание! Желязото се кове докато е горещо. Мисля, че това е залегнало в основата на законодателната инициатива!

Засега обаче, преди да е приет закона, е рано да се дискутира. Дано го приемат - тогава ще видим дали има резултат.

Потребителски аватар
kikata
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kikata » Вто 15 юли 2008 0:52

Vlad777 написа:Човек на 30-40-50 год. не подлежи на възпитание! Желязото се кове докато е горещо. Мисля, че това е залегнало в основата на законодателната инициатива!

Засега обаче, преди да е приет закона, е рано да се дискутира. Дано го приемат - тогава ще видим дали има резултат.

Така е колега,не подлежи на превъзпитани,но като му лепнат една глоба от 150-200лв ще си помисли дали да нарушава и колко често.
И моето мнение е,че глобите трябва да се налагат в зависимост от това какъв водача защото някои който кара BMW 7ца ме съмнява,че го бъркат някакви 200лв.

assd
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот assd » Вто 15 юли 2008 1:10

да бе нема да карам от 23 часа как не, аз сега се прибрах :lol: :lol:
тва ако не е на някоя таксиметрова компания идея е па на :lol:

Потребителски аватар
longora
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот longora » Вто 15 юли 2008 1:23

Аз се научих да карам точно през нощта тъй като само след 23:00 можеш наистина да караш, а не да седиш на едно място по 1 час. Това е напълно безсмислено ....

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Вто 15 юли 2008 1:29

не ме засяга много, но това са глупости...

Върни се в “ОФФ-Топик - други”