Малко лични наблюдения върху пазара на коли

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
guard
Автомобил:
Двигател:

Re: 11

Мнениеот guard » Пон 09 яну 2006 11:54

landwarrior написа:
niikoo_1 написа:С.
ми аз пак кавам че сте прави ,нищо не ми пречи да го видя за какво става на въорос-както се казва никой не ме задължава да го взема,но ви обещавам че няма да предам марката ей така ,най малкото че на мен колата си ми харесва и няма да я заменя за некой кош :lol:

Миселта ми беше с тази тема да обсъдим само аз ли мсиля че пазара на 8-12 годипните коли е 90% скрапери или си внушавам просто :wink: :?:

Какво очакваш.........България.........тук болшинството коли са над 10 години.......поне 90процента. :wink:

А дори смятам, че ще съм прав ако кажа, че колите над 15-20години......са над 50 процента.......та дори 70 :wink:

Потребителски аватар
madmen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот madmen » Пон 09 яну 2006 12:00

Не ги разбирам много означенията Е(не знам кво си), но онзи ден ходих до Шумен и един познат има няк'во БМВ 1.8 (318) '93 год.(мотора е на 2000км.) , 7500 лв. мисли да го продава( снимки имам, до няколко дена ще ги кача някъде). Аз не харесвам БМВ по начало, но в това ми останаха очите.... по-поддържана и изпъната кола трудно се среща и в нашия форум....

Потребителски аватар
niikoo_1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот niikoo_1 » Пон 09 яну 2006 12:01

Не само че са скрапери, ами са пастирани и излъскани кошници дето като ги минеш три пъти през автомивката и се хващап за главата.
Аз като си купувам кола искам да знам какво и има, а не да ме изнедва лошо в последствие. Защото нащте джамбази дори неги стягат автомобилите, а само правят опит за съживяването на мъртвец, колкото да издържи 3седмици и няколко мивки. По добре да знам къде е тръгнал да гние кошника и да взема превантивни мерки от колкото след няколко месеца да видя голямото поражение.
Аз моя кошник като минах няколко пъти през мивка и забелязах, че са се "появили" доста драскотини по вратите. На други места няма за моя радост и до сега проблеми съм нямал ама колите са си кошници.
Клаксона не ми работеше, моторчето на задната чистачка, стопа единия не светеше като я взех. Поне я гледаха в Юнитрейд при един познат и и направи всички диагностики на стенд я качиха дано да съм случил има още време да разбера.
Един приятел си взе скоро Г3 1,4 АБД и "половината" му боя падна
горе на покрива се показа едно голямо петно. И под резервната гума намери четка за рисуване и малко боя. :shock

Потребителски аватар
landwarrior
Автомобил:
Двигател:

11

Мнениеот landwarrior » Пон 09 яну 2006 12:07

niikoo_1 написа:. И под резервната гума намери четка за рисуване и малко боя. :shock
insane eyecrazy eyecrazy
преди 1 месец ходихме с Cellnet до Горубляне и кви лъскави голфове имаше -чак прекалено а двигателите като ги отвориш едни чисти мани мани и всичките на по 123хил км :lol:

Потребителски аватар
niikoo_1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот niikoo_1 » Пон 09 яну 2006 12:14

В началото на горубляне (преди 1мес)има едно АУДИ 100 92-93 и пише 70хил км, до него пак на същоя търговец имаше някаква кола на 13год и 80хил км. :? . С тоя приятел дето си взе Г3 1.4 АДБ, гледаме Г3 и на него пише 1.6 92г. 66киловата "е такъв мотор няма му викам аз на оня тиквеник". Викам я дай документите да видим номера там той вика гледай тука то зи пише къв му е номера на мотора. Дразни ме, че лъжат супер яко и си мислят че повечето хора пасат трева и като видят, че някой който гледа колата разбира и веднага почват с грубостите и тъпизмите - "ти са че купуваш или че ми губиш времето" и други тем подобни.
Та с две думи всичко си е късмет, майсторите и сервизите само могат да те спасят да не изядеш най-голямото дърво.

Потребителски аватар
golfer
The Мaster of PERNIK TUNING performancе
Автомобил: Gandalf the Grey
Двигател: 368kw LPG
Контакти:

Мнениеот golfer » Пон 09 яну 2006 12:19

За съжаление /и за радост на търговците/ повечето хора наистина "пасът трева".

Потребителски аватар
paro_k
Автомобил:
Двигател:

Re: 11

Мнениеот paro_k » Пон 09 яну 2006 12:25

landwarrior написа:...Миселта ми беше с тази тема да обсъдим само аз ли мсиля че пазара на 8-12 годипните коли е 90% скрапери или си внушавам просто :wink: :?:

Изобщо не си внушаваш. Това е положението. Със сина повече от 3 месеца обикаляме по обяви, за да намерим нещо свястно за 7-8 х. Миналата седмица взехме едно Ауди Б4 ТДИ, да видим какво ще излезе, ама чак до Плевен стигнахме. :)

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Пон 09 яну 2006 14:05

аз просто съм се отказал да се надлъгвам с българските джамбази, или кола отвън от човек или кола оттук от познат....

Потребителски аватар
Tyan
Ън Мън
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tyan » Пон 09 яну 2006 14:08

Pichaga написа:аз просто съм се отказал да се надлъгвам с българските джамбази, или кола отвън от човек или кола оттук от познат....

TRUE TRUE :kef: :kef: по сегашната си съдя ...... много обикаляне навън, че за малко и обратно без кола но си намерих слънце.... е малко са му конете ... ама е супер.... няма връзка с тия кочини по автокъщите ... цяло лято обикалях за ван ... .еее тука тва не му работи ама е за 20 лева работа ...... пфу ..... тука трябва да се пръсне ... бе ако я вземеш аз ще я оправя ... аа това не е антифриз дето тече преди михме .....

Последна промяна от Tyan на Пон 09 яну 2006 14:11, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
Стиви Джи
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Стиви Джи » Пон 09 яну 2006 14:09

Pichaga написа: или кола отвън от човек или кола оттук от познат....

Точно така. аз пасатора го взех от познат на 270к и съм сигурен че между тези, които са по автокъщите и пише 130к трудно ще се намери по-читав от моя

Потребителски аватар
landwarrior
Автомобил:
Двигател:

11

Мнениеот landwarrior » Пон 09 яну 2006 14:10

Pichaga написа:аз просто съм се отказал да се надлъгвам с българските джамбази, или кола отвън от човек или кола оттук от познат....
така е без да си изхвърлям да сега всичките ми коли са от един и същи човек -семеен приятел който има автовози и докарва коли ,от Враца е .ама ся нещо ми е щукнало -като гледам отзивите ви явно по добре да си седя мирно на задника

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Пон 09 яну 2006 14:20

щом имаш чжвек, просто забрави борсите, оттам някой инфаркт можеш да си докараш само
имам клиенти с автокъща на горубляне, просто оттам и джанти няма да си купя, късмета да уцелиш нещо е равен на тоя за 6-ца от тотото, може и да съм краен, ама като знам, мои приятели на какви кочини са попадали, просто ме е страх да ги мисля

Потребителски аватар
dinko_bonev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dinko_bonev » Пон 09 яну 2006 14:22

Абе момчета, заблуждавам ли се или наистина цените на голф 3 вървят нагоре?!

Потребителски аватар
landwarrior
Автомобил:
Двигател:

11

Мнениеот landwarrior » Пон 09 яну 2006 14:28

dinko_bonev написа:Абе момчета, заблуждавам ли се или наистина цените на голф 3 вървят нагоре?!
бе нагоре незнам дали вървят ама не падат ,като фиатките или френските ,аз моя голф го взех преди 1 година за 4700лв на бартер (една мазда 121 92г и 1700лв ) сега тоя мотор са си пак толкова на инвалид ,може и да има некой с регистрация за тия пари но са рядко .Има коли и за по 3400-3800 обаче са без мито и без инвалид или 1.4 двигател и като си сложиш още 1700лв близо за мито и такси или 600лв за инвалид и документи (ако нямаш твой ) си стъпва пак на толкова

Потребителски аватар
maks
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот maks » Пон 09 яну 2006 17:12

Един приятел си купи перфектна фиеста от Горубляне ама няма да казвам какъв крик си купи бащата rocketwhore

Върни се в “ОФФ-Топик - други”