отивам при нотариоса с пълномощното и от там нататък е негова работа така ли?
и колко струват тия декларации?

Мога ли да продам кола с пълномощно?
Тази процедура с пълномощните може да ви се струва бърза и удобна. Да, ама не - най-вече за първия (истински) собственик и за последния.
Приятел продал на приятел на приятел на приятел. А данъците трябва да ги плаща този от талона. И ако приятеля на приятеля на приятеля не е приятел става интересно.
Ако си купувач пък, не можеш после да продадеш без белЯжка за платени данъци.
Най-добре хвани приятеля и идете заедно да продадете и прехвърлите колата по нормален начин. Щото иначе и ти можеш да береш грижи.
Приятел продал на приятел на приятел на приятел. А данъците трябва да ги плаща този от талона. И ако приятеля на приятеля на приятеля не е приятел става интересно.
Ако си купувач пък, не можеш после да продадеш без белЯжка за платени данъци.
Най-добре хвани приятеля и идете заедно да продадете и прехвърлите колата по нормален начин. Щото иначе и ти можеш да береш грижи.
-
- Автомобил:
- Двигател:
При мен е следната ситуация- колата се води на моята баба която е инвалид карам я над 5 години с пълномощно но в него не пише че мога да я продавам тоест не е моя а само да представлявам пред застрахователи идруги институции. Сега баба ми има наследници и при нейната смърт колата отива при всичките наследници нали така мисля че трябва да си променя пълномощното при нотариус да има клауза да я продавам но мисля че трябва родата да е съгласна колата да остане при мен тъй като съм чя плащал в най голяма степен. досега не съм плащал данъци на колата защото инвалидите са освободени.Мисля че ако нотариус ми издаде ново пълномощно за продаване впоследствие бих могъл да я продам съвсем законно.Това е моя трактовка надявам се да отговаря на реалността.
- dobrin
- Чингис хан
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Най-добре наследниците да ти я продадат с договор, и след това да си я регистрираш на твое име в КАТ. Не толкова голям зор и чак толкова скъпо, но си спестяваш много главоболия в последствие.
Същото важи и при всяко друго придобиване на МПС. Най-добре с договор, ползвайте пълномощно само ако купувате автомобила с цел препродажба. Освен това винаги правете разписка за парите, които давате, и уточнявайте в нея, че се касае за продажба.
Същото важи и при всяко друго придобиване на МПС. Най-добре с договор, ползвайте пълномощно само ако купувате автомобила с цел препродажба. Освен това винаги правете разписка за парите, които давате, и уточнявайте в нея, че се касае за продажба.
-
- Автомобил:
- Двигател:
-
- Автомобил:
- Двигател:
-
- Автомобил:
- Двигател:
danakoplatec написа:Мисля че ако нотариус ми издаде ново пълномощно за продаване впоследствие бих могъл да я продам съвсем законно.Това е моя трактовка надявам се да отговаря на реалността.
Да е жива и здрава баба ти!
Как ще я продадеш, ако е на името на инвалид и не е изтекъл законният срок в който не може да се сменя собствеността?
А пълномощното с клауза за продажба не значи, че наследниците не могат да си търсят дяла от получените пари.
Ако срока е изтекъл (сам казваш, че са минали пет години) по-добре баба ти да ти я продаде. Само и единствено тогава наследниците не биха имали право на претенция.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”