Компютърен проблем?!

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
catatonia
Автомобил:
Двигател:

Компютърен проблем?!

Мнениеот catatonia » Пет 18 юли 2008 1:47

Колеги, имам следния проблем - пиша презентация на Пауър Пойнт, с който съм запознат само от обща култура, като я запазвам на десктопа на компютъра. Пращам я на шефа и той ми я връща с мейл и с поправки. Аз отварям мейла с поправките и почвам да попълвам по него, като 5 часа оформям всичко да е пушка и понеже компа е слаб, за да не се прецака нещо сейв-вам файла през 5 минути с бутона "Save" горе на файла. В един прекрасен момент работата е свършена и затварям файла. Тръгвам след това да го търся из компютъра и го няма, 5 часа работа е изчезнала. Та въпроса ми е понеже съм работил по файла получен по мейла от шефа, мога ли по някакъв начин да го открия запазен с целия ми труд на моя компютър (или въобще някъде) и къде съм го сейв-вал толкова време след като не мога да го намеря с ровене лично и чрез Search-а на компютъра?
Предварително се извинявам, ако въпросът изглежда тъп, с очевиден отговор или нещо подобно, ама съм на зор и ми гръмна главата и вече давам леко заето :roll:

drmilendd
Автомобил: Opel Vectra
Двигател: 22ZE 2009
Контакти:

Мнениеот drmilendd » Пет 18 юли 2008 5:56

Не знам дали мога да ти помогна, но виждам, че никой не е писал. Моята логика е следната - ако само си отворил файла, без да си го сейфнал на компа ти, най-вероятно /поне така аз си го представям/ си редактирал файла който си стои на мейл сървъра. С две думи - влез в пощата си отново и изтегли на компа си файла който ти е пратил шефа - би трябвало той да редактирания. Дано съм помогнал. Успех

Потребителски аватар
Tyan
Ън Мън
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tyan » Пет 18 юли 2008 6:32

в Темп директорията ти е но под друго име......директно отворените от мейл документи всички са там ..ако един документ е отворен няколко пъти, няколко копия на един и същ файл под подобни, но различни имена ще има там ... C:\Documents and Settings\име на потребител с който е работено\Local Settings\Temp ако не е преместена... обаче ако си в домейн и админа има някакъв батч дето трие темпа на юзерите през определено време може и да изгориш

за това не се отваря директно от мейл, а си го запазваш някъде където прецениш ...компютъра няма никакъв проблем

Потребителски аватар
POLOver
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот POLOver » Пет 18 юли 2008 6:55

Ако използваш локален мейл клиент (Аутлуук например), той си има локална папка, където пази прикачените файлове. С интернетска поща най-вероятно е в темп директорията на браузъра. Най-лесният вариант, за който се сещам, е да си провериш в recent документите (start->recent documents), ако я няма презентацията там, отваряш Power point и търсиш в неговите recent (в менюто file ).
Друг вариант е да отвориш отново презентацията от мейла на шефа и със save as да видиш къде записва по подразбиране, като някъде там трябва да е и твоята презентация. Най-вероятно обаче ще е с някакво име на файла различно от това на прикачения файл. Все пак първо опитай с recent, а после с ново отваряне, за да не ти замести редактирания файл.

Последна промяна от POLOver на Пет 18 юли 2008 8:29, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
okokore
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот okokore » Пет 18 юли 2008 7:44

Tyan написа:в Темп директорията ти е но под друго име......C:\Documents and Settings\име на потребител с който е работено\Local Settings\Temp
. Трябва да е там, но Lоcal Settings са скрити по подразбиране. Tools/Folder Options/View/ цъкни радио бутона на Show hidden files and folders/ и тогава намери горе посочения Temp. Късмет!

catatonia
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот catatonia » Пет 18 юли 2008 7:52

Мерси за отговорите, посочените неща ги пробвах, ама без успех и сега цялата работа започва наново :shock
Темата е за катинар.

iceto
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот iceto » Пет 18 юли 2008 8:10

що не видиш в последно работени файлове в Power point-a, File -> и там е списъка

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Пет 18 юли 2008 12:02

Претърси със "Search" - харддиска си за всички PPT файлове :idea:

Също така като пуснеш powerpoint-a провери в менюто "File" - най-долу трябва да стоят последните 5 документа върху които си работил.

catatonia
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот catatonia » Пет 18 юли 2008 13:13

Да обясня - презентацията е на жена ми и така и не можах да го намеря тоя файл. Но днес на работа се оказало, че и без това й намаляват времето за изява и ще се наложи да преработи всичко, така че няма смисъл от повече търсене. Все пак се мен си остана загадка къде може да се е дянал. Мерси на отзовалите се :)

Потребителски аватар
Bob.Baev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Bob.Baev » Пет 18 юли 2008 13:43

Пробвайте последно да отворите отново файла от атачмънта в мейла. като го отворите му дайте "save as" и така ще видите, къде го е запазил предния път ;)
поне при мен действа това...

едит: той половера вече го бил казал тва

Върни се в “ОФФ-Топик - други”