Някой с правен съвет? Поредния Андрети на улицата

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
Callahan
Автомобил:
Двигател:

Някой с правен съвет? Поредния Андрети на улицата

Мнениеот Callahan » Пет 18 юли 2008 13:28

Казуса е следния:
едно момченце от малко градче е дошло в центъра на Варна и е решило че е много модерно с колата си. Дотук добре, това е масова картинка в бившия най-хубав град в Бг, само че...
какво може да се направи ме попитаха, при положение че са го видяли тези дни да консумира алкохол, по обед, след което да тръгва с колата си с гуми ,фасони и тем подобни, /което било редовна практика/ ...обаче днес за малко да блъсне някакви хора, и то на пешеходна пътека сред които и майка с количка. Това е точно на 30м от мястото където яде и пие по обед.
Щях да питам адвоката ми, обаче той няма да ми даде отговор защото е адвокат от месеци и прави елементарни грешки, според което аз съдя че доверие не може да му се има.
Та отново: какво може да се направи, за да се отреагира на ситуацията?Жалба до полицията, до общината...или нищо?
Ще му запишат номера следващия път.
Пред мене станаха 2 катастрофи вчера, и ако мога да съдействам да санкционират бандата селяндури окупирали града и правещи мизерии и проблеми всекидневно, ще го направя с каквото мога!
Предполагам всеки от вас е ставал свидетел на подобни меко казано "неразумни" постъпки, които често водят след себе си до големи бели. Ако знаете начин/законен разбира се/...кажете го
Благодаря

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Пет 18 юли 2008 13:55

записваш му номера и се обаждаш на КАТ да го сгащят

Потребителски аватар
veritas
Капитан пустиняк
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот veritas » Пет 18 юли 2008 13:58

Мисля че с една жалбица в Милицията ще постигнеш особенно ако я поразкрасиш малко. :wink:

Потребителски аватар
Kozunak
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Kozunak » Пет 18 юли 2008 14:04

Добро дело...но силно се съмнявам, че някой ще си направи труда.

Потребителски аватар
vasstop
Гадфадъ'
Гадфадъ'
Автомобил: Golf 2 syncro
Двигател: 1P 1990
Контакти:

Мнениеот vasstop » Пет 18 юли 2008 14:45

Скоро ще станем като в белите държави:
Homo homini lupus est.

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Пет 18 юли 2008 15:03

vasstop написа:Скоро ще станем като в белите държави:
Homo homini lupus est.

което ми напомня, че на братовчедка ми в холандия и бяха пратили социалните, щото детето много плачело и бдителна съседка се притеснила....

цветанчо
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот цветанчо » Пет 18 юли 2008 15:13

можеш да го запишеш с видео камера как пие и как кара след това и го дай на телевизиите,мисля че за скандални записи са готови да го излъчат,разбира се ако от полицията няма съдействие.

Потребителски аватар
RAD&KO
Автомобил: Passat Variant B3 [3A5 35I]
Двигател: PB 1990
Контакти:

Мнениеот RAD&KO » Пет 18 юли 2008 15:13

Учудва ме това, че има проблеми :shock Цяла Варна е в камери!? :shock

Потребителски аватар
xcalibur
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот xcalibur » Пет 18 юли 2008 15:45

Една вечер един чичка обикаляше мъртво пиян с колата си около блока ми. Успя да удари дори втората му кола, която беше паркирана. Играеха деца наоколо и се обадихме в полицията. И познайте повече от час не дойде никой. След това тоя изчезна на някъде (пак с колата) и ние се махнахме.

Потребителски аватар
Callahan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Callahan » Пет 18 юли 2008 17:05

Варна е в камери които нищо не правят....а тук, става дума за Цар Освободител и спирка автобусна...няма камери.Но има по 10 предпоставки на ден от тъпанари. И тоя е капака.
Жалба до полицията....с каква цел? Че смущава реда или че кара пил? Щото те ако го пипнат че е пил и е ниско нивото на алкохола...НИЩО.То и да е високо пак ще е нищо най-вероятно, но идеята е щом създава главоболия на гражданите, съответно и те да му създадат малко.
Някой изобщо има ли опит с подобни действия?
Мен един ден ме преследваха някакви малчугани с две коли на пътя Бургас-Варна.
Задминават ме изостават, после пак.Къси-дълги, рено 19 и още някакъв барутник...абе гъзарията ги тресе. Беше към 2 сутринта, и аз едва на 4-5тия им опит разбрах че им е много забавно. По това време на входа на варна имаше патрул винаги през нощта. Газ, избягах им прилично,на влизане в града спрях при патрула, казах кво е станало, полицая каза ще се заема...и гледам 100 метра след като тръгнах ония как се нахъсали да дават газ...и пред тях палкаааааааааа
После кво е станало....не знам.Но надали е било нищо щото докато обеснявах на полицая мрънкаше как трябвало да им изземат книжките на такива малчовци с "много мозък"
Живеех на спокойна улица в широкия център...сега все едно живея на магистрала....ТХ,Е,РР,СТ,ЕВ,ЕН,СО,СА и сякви регистрации летят ....
Понеже съм на първия етаж дори сега докато ви пиша чувам пред 10ина минути някой състезател...с 2 реда двуслойна дограма.
Това днеска е било направо... ...гледах 10ина метра черти от гуми къде е въртял дрисльото на 30 метра пред пешеходната.

Последна промяна от Callahan на Пет 18 юли 2008 17:07, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
ABSOLUT
Автомобил: Passat B4+B7+Golf Mk1+Mk2 Country
Двигател: 1Z + CFGC + JB + 1P
Контакти:

Мнениеот ABSOLUT » Пет 18 юли 2008 17:07

vasstop написа:Homo homini lupus est.

Човек за човека е вълк

Потребителски аватар
Recar0
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Recar0 » Съб 19 юли 2008 0:52

Оправия няма! И аз като варненец да споделя опита си. Днес отивам си на работа най спокойно и какво да видя: BMW 1-ка изпреварва в 17:30 (най-големия трафик) по ТРЕВНИТЕ ПЛОЩИ.Ама не да кажеш минал 2 метра там, а говорим за 30-40 метра с пълна газ изпреварвайки 10-ина автомобила.Регистрацията беше СА(не беше лизингов). Ем тарикат,тарикат ама това на нищо не прилича!!!

Потребителски аватар
Aneto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Aneto » Съб 19 юли 2008 8:02

Никой нищо няма да направи -
миналата година,
лято,
всички са навън - майки с деца, старците по балконите -
и съседката от първия етаж, пияна до козирката, се качва в колата си,
тръгва - напред-удря кола, назад - задната,
потегля бързо - удар в колата паркирана на отсрещния тротоар,
от там не задържа волана - и в един москвич -
:drunk
екшън!!!!!!!!!!

Това че всички се развикаха, звъняха в кат - и нищо - нито някой обърна внимание, нито пък тя плати нещо за колите на съседите - всеки със застраховката си си покри щетите. Само единствено на москвича му нямаше нищо - какво да се прави - танк. :lol:
Така че - дето се вика
"Господ да ни пази"

Потребителски аватар
ChimeyJimmey
Автомобил: торанага
Двигател: AXQ

Мнениеот ChimeyJimmey » Съб 19 юли 2008 8:46

ABSOLUT написа:
vasstop написа:Homo homini lupus est.

Човек за човека е вълк

Благодаря, че поясни за илитератите... :roll:

Потребителски аватар
Дашо
Пернишки бек
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Дашо » Съб 19 юли 2008 9:04

Аз само да кажа че нищо няма да се получи.Резултата ще бъде клонящ към 0
Единствения вариант е да се оплачеш за това че кара пил,но ако го направиш и го проверят и се окаже че нивото на алкохол в кръвта му е ниско,следващия път няма да ти обърнат грам внимание.
Единствения възможен начин е с бой-иначе няма да постигнеш нищо.Какво иначе ще кажеш в Полицията-има тука един от село е дошъл и кара опасно-я ела виж какво е положението в София-тук тези от село са болшинство и карат опасно (впрочем аз също съм от село и от време на време карам опасно).Предполагам и на теб ти се е случвало да тръгнаш с мотане на гуми или да си в нарушение (съмнявам се че винаги спазваш маркировката и че градско повече от 50 не вдигаш).Така че не виждам нужда от каквито и да било действия.Тук е в пълна сила една поговорка от моя селски край-"Свраката рипа от колец на колец,па накрая хване та се надене"-надявам се да сте ме разбрали.Та в този ред на мисли,ако пича е много гъзар-накрая ще събере няколко стълба илли дръвчета и така

Върни се в “ОФФ-Топик - други”