С какво масло карате дизелите си?
- ATD
- Автомобил:
- Двигател:
Peteff написа:castrol 10w40 полусинтетика за помпа дюза
За помпа дюза е синтетика 5/40 505.01
Давам глас за :
IGOL PROCESS 505.01 5W40
100% синтетично масло от ново поколение и най-високо ниво.
PROCESS 505.01 е базирано на формула тествана от VOLKSWAGEN за смазване на дизелови двигатели, оборудвани със система помпа-дюза. При тях налягането е изключително високо 2000 бара. Той е хомологизиран от VW и отговаря на спецификацията VW 505.01.
Благодарение на синтетичната база PAO и стриктно спазените норми при производството на PROCESS 505.01 5W40 IGOL предлага възможно най-доброто масло за Вашия автомобил VW / Audi / Seat / Skoda
ACEA A3/B3/B4
API SJ/CF
VW 505.01/505.00/500.00
- ATD
- Автомобил:
- Двигател:
VALKOV написа:Карам с КАСТРОЛ ТХТ ЗА РD на около 6000 е и ми се струва че двигателя е по шумен е сутрин взеха да се обаждат повдигачите. Ще го сменям! Мисля да заложа на ВАЛВОЛИН. Имаме тук представители на това масло, и разчитам да не е менте, пълна синтетика 5w40 505.01.
Всеки разчита да не е менте маслото му

П.П. Взех кастрол от представители карах до следващата смяна , не отидох до магазина на представителите реших да мина по-тънко в квартален магазин иии маслото същото , но тубата друга

- gomez
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
evgenito написа:колеги!
някой ще ми каже ли какво масло да сложа на автоматична кутия на пасат 4 2.5 v6. Във wv ми предлагат някво от 36 лв.за литър,а кутията събира 9 литра,т.е. 324 лв.само маслото
Отиди в Ауто + и им кажи за какво става въпрос!!! А 9 литра не са ли много ?!?!

Преди имах пежо 405 автоматик и маслото беше Castrol Dexron III, ако не се лъжа, а и не се сменя цялото количество масло в автоматичната скоростна кутия.......само полувината мисля !!!
- kiko946
- Автомобил: GOLF 3
- Двигател: AAZ 1992 g
веселин написа:kiko946 написа:за да съм сигурен че не е менте слагам подходящо за турбо дизел от бензиностанциите на ОМВ
Защо се залъгвате , че на бензиностанции на големите вериги няма да уцелите ментета -![]()
Има си официални вносители - какъв е проблема да си доставите от тях?!?!?!?!
От 92 ра година карам фолксваген и преди години сложих в мотора валволин но сътрин докато загрееше колата 3 - 5 мин. повдигачите тропаха . Преди години проверявах в сервиз Изток на VW какво масло слагат и от там го купувах .
Върни се в “Дизелови агрегати”