Пасат б3 комби vs седан.Предимства-недостатъци
- valioboy
- Автомобил:
- Двигател:
Пасат б3 комби vs седан.Предимства-недостатъци
Здр.Колеги.От дълго време се чудя,защо всеки предпочита комбито пред седана??? Но доумявам каде са му предимствата???Аиде които знае да ме светне
- kristianatanasov
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Пасат б3 комби vs седан.Предимства-недостатъци
valioboy написа:Здр.Колеги.От дълго време се чудя,защо всеки предпочита комбито пред седана??? Но доумявам каде са му предимствата???Аиде които знае да ме светне
Разликите са 2...-
1-Големия багажник
2-Релсите на тавана които позволяват да се сложи багажник(което при седана няма как да стане,освен да се приспособи някой жигулов.....
Мисля че не случайно 2/3 от Пасатите са комби...
Зависи кой какво търси в една кола-Аз предпочитам комби само заради багажника,имам семейство а и през уикенда често ходя на риба с приятели и не е много приятно на задната седалка да прескачат въдици......
- vankoni
- Автомобил: VW passat B3 B5.5
- Двигател: PF1991 ALT2003
- Контакти:
Колега зависи за какво ти трябва вярно комбито сабира повече багаж, но и седана има достатачно голям багажник буташ седалкие и сабираш всичко, пак и багажника на седана все пак е отделен нети е дерктно в купето за мен това е+ пак и изглежда по дoбре седана
ако ти трябва товарно муле взимаи комби.

Последна промяна от vankoni на Пон 21 юли 2008 14:39, променено общо 1 път.
- znainainai
- Автомобил: Golf4
- Двигател: MK 4 98 AHF
Всеки си има предпочитания моето личко мнение е че комбито е катафалка но пак казвам това си е лично мое мнение. Иначе за товарно добиче комбито няма равно не че седана В3 му отстъпва но при седана има известни ограничения в размера на товара докато при комбата няма
И комбито и седана на В3 са семейни автомобили имат дребни разлики и поради факта че от 100 пасата 70 са комбита собствениците на седаните (катомен са) прецакани от към екзотични части (като червено-черните стопове, антикрилото за багажника и т.н.) но въпреки всичко предпочитам седана 

Разбира се, че има колега. Разликата е в скоростната кутия. При седаните тя осигурява по-голяма скорост при по-малки обороти, а при комби по-високи обороти за същата скорост, за сметка на това при ускорение комбито набира по бързо от седана.
Последна промяна от velinsl на Нед 09 ное 2008 12:29, променено общо 1 път.
- Danny boy
- Автомобил:
- Двигател:
velinsl написа:Разбира се, че има колега. Разликата е в скоростната кутия. При седаните тя осигурява по-голяма максимална скорост и по-малък въртящ момент, а при комби по-голям въртящ момент, за сметка на максималната скорост, но при ускорение комбито набира по бързо от седана.

- jivkojj
- Автомобил:
- Двигател:
Да споделя и аз мойто впечатление. Карам 3Б (Б5) комби, а на родителите ми е седан. Ако се абстрахирам от двигателите мога да кажа следните разлики:
- на комбито багажника в повече е от хоризонталната щора нагоре - т.е. където са прозорците. Междодругото тая щора е голям боклук - счупи се и сега не може да се прибере - изглежда като изтърбушена
- комбито вози осезаемо по-добре
- комбито изглежда по-зле
- имам чувството, че седана събира повече гориво
Не знам за другите модели но на Б5 комби седалките като падат надолу не могат да образуват равна плоскост - в резултат един път като превозвах мебели и се бяха изметнали. Ауди с по-малкия багажник поне това е ОК. Другото е, че ръчките които освобождат седалките лесно се чупят - при мен и 2-те ги няма вече и се налага да бъркам с пръсти. Така е направено, че няма възможност да свалиш едната седалка, а другата да се ползва за сядане - остава една греда в средата за вертикалната щора, която обезмисля работата.
Мнението ми е, че комбито е по-удобно, но на тоя модел поне зле измислено и направено.
- на комбито багажника в повече е от хоризонталната щора нагоре - т.е. където са прозорците. Междодругото тая щора е голям боклук - счупи се и сега не може да се прибере - изглежда като изтърбушена

- комбито вози осезаемо по-добре
- комбито изглежда по-зле
- имам чувството, че седана събира повече гориво
Не знам за другите модели но на Б5 комби седалките като падат надолу не могат да образуват равна плоскост - в резултат един път като превозвах мебели и се бяха изметнали. Ауди с по-малкия багажник поне това е ОК. Другото е, че ръчките които освобождат седалките лесно се чупят - при мен и 2-те ги няма вече и се налага да бъркам с пръсти. Така е направено, че няма възможност да свалиш едната седалка, а другата да се ползва за сядане - остава една греда в средата за вертикалната щора, която обезмисля работата.
Мнението ми е, че комбито е по-удобно, но на тоя модел поне зле измислено и направено.
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Ако Пассата не е комби- то не е Пассат!
Това си е лично моя философия, но вярвам дълбоко в нея!
Малко размисли: Кой си взема Пассат? Човек, на който му трябва по-голяма кола и търси малко по-конфортна возия! Е, и двете неща означават Комби! Ако не му трябва голяма кола- ще си вземе Голф
Дали да не си вземе тогава бус? Да, ама нали говорим за коли?! На който му трябва бус- взема си бус!
Отделно, че, както един колега беше споменал- комбито има по-добра устойчивост. За ниска скорост- не зная, не мога да го твърдя, но при висока е вярно, заради доказаната разлика в притискащата сила на въздуха при комби и седан на еднакви автомобили. Просто се появява ефекта на 'антикрилото' (Което пък логично води до повишен разход и понижена максимална скорост)

Това си е лично моя философия, но вярвам дълбоко в нея!
Малко размисли: Кой си взема Пассат? Човек, на който му трябва по-голяма кола и търси малко по-конфортна возия! Е, и двете неща означават Комби! Ако не му трябва голяма кола- ще си вземе Голф

Дали да не си вземе тогава бус? Да, ама нали говорим за коли?! На който му трябва бус- взема си бус!
Отделно, че, както един колега беше споменал- комбито има по-добра устойчивост. За ниска скорост- не зная, не мога да го твърдя, но при висока е вярно, заради доказаната разлика в притискащата сила на въздуха при комби и седан на еднакви автомобили. Просто се появява ефекта на 'антикрилото' (Което пък логично води до повишен разход и понижена максимална скорост)