Как най-бързо утре да премина през Варна за Албена

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
KOKO ГЕОРГИЕВ

Как най-бързо утре да премина през Варна за Албена

Мнениеот KOKO ГЕОРГИЕВ » Съб 19 юли 2008 20:49

Колеги, живот и здраве утре пътувам от София за Албена и искам да питам варненци как най-бързо да премина през града им или просто как да го заобиколя. Във Варна ще съм по обяд.
Пътя през центъра ми е перфектно познат, защото като дете гостувах всяко лято на сестрата на баба ми (имаше апартамент срещу "Морската градина" до ВИНС), но обходните са ми крайно непознати.
Естествено ще посетя и Морската столица, защото много харесвам града от хлапешка възраст. :D :D

Потребителски аватар
Ото Кац
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ото Кац » Съб 19 юли 2008 20:51

може би си остава и най-добрият... карай през центъра и хич не му мисли.

Потребителски аватар
npu3pak
Автомобил: VW Passat B6 4Motion
Двигател:

Мнениеот npu3pak » Съб 19 юли 2008 20:54

40 минути толкова ли ще те забавят? :roll:

Audi_RS*
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Audi_RS* » Съб 19 юли 2008 21:01

Кокич, всяко лято ходя до Варна за по няколко дни и винаги си минавам по главните булеварди. Интересно въпреки, че са в разгара на сезона там нямат задръствания на каквито сме свикнали ние... Или ако има, то максимално на 3-тия светофар си минал. ;) Така че си перкай през центъра и хич не се притеснявай ;) Приятна почивка от мен и поздрави :beer

Потребителски аватар
jbussines
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jbussines » Съб 19 юли 2008 21:04

Днес се завърнах от албена през варна естествено по околовръстното на варна най-добре ,но дано си с навигатор.

Потребителски аватар
fichtenweg
Автомобил: Passat B5
Двигател: AHH

Мнениеот fichtenweg » Съб 19 юли 2008 21:07

в общи линии нямаш кой знае колко варианти - всичко на всичко са два. Единият е така добре познатия ти крайморски път - както си споменал покрай винса, а другия - на младежкия дом Орбита НЕ завиваш надясно а продължаваш САМО направо, минаваш покрай червения площад, след това през кръстовището на Чаталджа, все така направо, следва завод дружба и после винишкия баир, после на разклона на виница продължаваш направо в посока Кичево - оттам само направо докато видиш отклонението за Албена. Този втори маршрут няма да ти се види много интересен (минава се през горска местност), иначе е по-къс и се ползва от камиони (на камионите мисля им е забранено да минават по крайбрежния за да не усилват разломната дейност)

KOKO ГЕОРГИЕВ

Мнениеот KOKO ГЕОРГИЕВ » Съб 19 юли 2008 21:17

fichtenweg написа:в общи линии нямаш кой знае колко варианти - всичко на всичко са два. Единият е така добре познатия ти крайморски път - както си споменал покрай винса, а другия - на младежкия дом Орбита НЕ завиваш надясно а продължаваш направо, минаваш покрай червения площад, след това през кръстовището на Чаталджа, все така направо, следва завод дружба и после винишкия баир, после на разклона на виница продължаваш направо в посока Кичево - оттам само направо докато видиш отклонението за Албена. Този втори маршрут няма да ти се види много интересен (минава се през горска местност), иначе е по-къс и се ползва от камиони (на камионите мисля им е забранено да минават по крайбрежния за да не усилват разломната дейност)

Знам го този маршрут, но понеже утре е неделя разбирам да си минавам по царския път през центъра и нямам грижи. Хем ще видя Спортпалас, Морската градина, ВИНС-а. А нали след Св. Константин не по панорамния през Журналист, а отгоре и после надясно към Златните. :lol:

Потребителски аватар
fichtenweg

Мнениеот fichtenweg » Съб 19 юли 2008 21:26

KOKO ГЕОРГИЕВ написа:Знам го този маршрут, но понеже утре е неделя разбирам да си минавам по царския път през центъра и нямам грижи. Хем ще видя Спортпалас, Морската градина, ВИНС-а. А нали след Св. Константин не по панорамния през Журналист, а отгоре и после надясно към Златните. :lol:

да, и аз така си помислих, че няма да искаш този втория маршрут, пред възможността да се наслаждаваш на гледката по първия :-) а иначе , да - след дружба се минава покрай Слънчев ден - и после е разклонението но ти няма да завиваш надясно и да минаваш покрай ривиера ами си продължаваш направо - дето варненци му викат дървения мост :-). Като минеш целия път покрай вилната зона стигаш T образно кръстовище и оттам надясно - оттам до входа на златните - светофар в гората :-) - там правиш ляв завой и все направо.

А иначе движението по централните улици във варна в почивните дни не намалява толкова колкото в софия. Варна през лятото се пълни с невероятно много коли - болшинството румънски.

Потребителски аватар
gr_kanev
Доктора
Автомобил: VW Transporter T5 2006
Двигател: AXD

Мнениеот gr_kanev » Съб 19 юли 2008 21:35

KOKO ГЕОРГИЕВ написа:А нали след Св. Константин не по панорамния през Журналист, а отгоре и после надясно към Златните. :lol:

От Журналист "панорамният" път е затворен - заради свлачище - най-много да стигнеш до бившия ресторант "Трифон Зарезан", и да се върнеш, псувайки. Единственият път е "отгоре".
На въпроса от първия ти пост - пътища има много, но основните са три. Единият е през центъра (е, не съвсем - "баш центъра" е затворен за автомобили). Това е все направо до катедралата, от там наляво на Т-образното крсътовище, на "Червения площад", Орбита надясно до ВИНС-а, там наляво и си на панорамния път. Едва ли ще е много натоварено движението. Лично аз предпочитам на първия светофар от магистралата (Елпром, Технополис) да завия надясно, след това на първото кръстовище наляво, до края (Т-образно кръстовище със светофар - крайезерният път (бул. "Девня", както би ме поправил kris11)), от там все направо под Аспаруховия мост, покрай ЖП гарата, морска гара, и отново на ВИНС-а.
Третият път е прз "околовръстното", но не бих ти препоръчал да минеш от там. Също не ти препоръчвам да минаваш и през Виница и Кичево. Но колата и пътуването са си твои - ти решаваш.
Лек път и приятна почивка !

Потребителски аватар
Plumber
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Plumber » Съб 19 юли 2008 21:40

Тука не е София бе :) Карай по центъра :)

Потребителски аватар
fichtenweg

Мнениеот fichtenweg » Съб 19 юли 2008 21:41

докторе, ще ми позволиш да те поправя тук !

"Лично аз предпочитам на първия светофар от магистралата (Елпром, Технополис) да завия надясно"

не го пращай натам - това е пътят покрай западна промишлена зона и покрай Топливо - в момента е затворен и докога не се знае, аз също предпочитам този път, но в момента има струпан чакъл и ще си къса нервите ако тръгне по този път!

Вместо това, нека продължи направо и на новия мол завие надясно и мине покрай циганската махла и от светофара на сточна гара като завие наляво пак ще излезе на същия път. Инак това си е най-бързия и лесен път да излезеш на винса.

Последна промяна от fichtenweg на Съб 19 юли 2008 21:45, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
gr_kanev
Доктора
Автомобил: VW Transporter T5 2006
Двигател: AXD

Мнениеот gr_kanev » Съб 19 юли 2008 21:44

fichtenweg написа:докторе, ще ми позволиш да те поправя тук !

Приемам !
Вярно че последния път като минавах (доста отдавна) беше затворено, но мислех че вече са го оправили - забравям, че живея в България.
Ами тогава варианта е на следващия светофар надясно до крайезерния :wink:

Потребителски аватар
fichtenweg

Мнениеот fichtenweg » Съб 19 юли 2008 21:47

и с мен е същото Док :-) забравям че съм в бг, и аз така си мислех че са го оправили, и като ходих да видя нашите в края на юни и си викам айде отдолу по крайезерния...и нъц..пак затворен...как се ядосах само.

KOKO ГЕОРГИЕВ

Мнениеот KOKO ГЕОРГИЕВ » Съб 19 юли 2008 22:07

Евала на колегите за понятията "Червения площад", Орбита, завод "Дружба". :handshake :yahoo: :hahhihi: :beer
За мен това е минало незабравимо!!! По-ясно нямаше и как да ми го обяснят. :D

Потребителски аватар
marianchev
Автомобил: Passat B5 + B6
Двигател: AFN + BKP

Мнениеот marianchev » Съб 19 юли 2008 22:12

утре е няделя и обикновенно не е натоварено, щом искаш да зяпаш карай си по центъра и през дружба и златните. Пътят през Кичево е хубав и няма много завои но няма какво да се види.
Много внимавай за камери че са страшно много и в града и извън него
На неподозирани от теб места ще виждаш камери към златните, на всички входове и изходи на Варна също има камери

Върни се в “ОФФ-Топик - други”