Някой с правен съвет? Поредния Андрети на улицата

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
vasstop
Гадфадъ'
Гадфадъ'
Автомобил: Golf 2 syncro
Двигател: 1P 1990
Контакти:

Мнениеот vasstop » Съб 19 юли 2008 9:20

Дашо написа:Единствения възможен начин е с бой-иначе няма да постигнеш нищо.
Тук ама въобще въобще не си прав, ама хич. Не мога да повярвам, че ти си го писал това, ти ли ще си бъдещия орган, който ще пази реда в нашата държава? Ако още сега мислиш така, когато отидеш на работа какво ли ще стане.
Съжалявам да го кажа, но Господ да ни пази от такива мислещи по този начин!!!

Потребителски аватар
Дашо
Пернишки бек
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Дашо » Съб 19 юли 2008 11:02

vasstop написа:
Дашо написа:Единствения възможен начин е с бой-иначе няма да постигнеш нищо.
Тук ама въобще въобще не си прав, ама хич. Не мога да повярвам, че ти си го писал това, ти ли ще си бъдещия орган, който ще пази реда в нашата държава? Ако още сега мислиш така, когато отидеш на работа какво ли ще стане.
Съжалявам да го кажа, но Господ да ни пази от такива мислещи по този начин!!!
Васе-точно Аз казвам така,защото така го мисля-при такъв псевдо проблем,ако колегата смята че има нещо дразнещо в "състезателя" да му набие кофата и това е.За такъв псевдо проблем пак се повтарям,няма никой да вземе отношение-и то е нормално-мене ме дразнят хиляди идиоти на улицата дето се пистят и се правят на велики,но не звъня да занимавам полицията с местните рацери.Ако някой много ме дразни като маниер на шофиране,кара рисково и безрасъдно и с това ми бърка в очите ще отида и ще му наброя песниците и така (или той на мен).Надявам се сега напълно да си ме разбрал!!!!А и не смесвай моля те работата с личния живот-всеки има право на личен живот и може да прави с него каквото си поиска :idea: (и евентуално като дееспособен човек да си понесе отговорностите).Може като човек да съм пълен боклук но да бъда професионалист и да си изпълнявам съвестно задълженията.
И пак а повторя-колегата и да се обади в полицията шанса да хванат рацера в крачка е уникално малък.Може да носи на пиене и примерно да му отчете 0.2 промила,което де факто е нищо.И така целта на колегата няма да бъде изпълнена.Друг вариянт е да отиде и да поговори с него-но предполагам онзи няма много да го слуша и последният и мой любим вариант- :076: :heavymetal: -от който всеки идиот се разбира (и тъй като съм се сблъсквал с хиляди идиоти знам че действа :wink: )

П.П.а ти Васе какво предлагаш да се направи в случая за да се стигне до желания резултат? :roll:

П.П. 2 А и по българското законодателство подбудителството към нанасяне на телесна повреда не е съставомерно деяние :twisted:

stanev11
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stanev11 » Съб 19 юли 2008 14:06

вчера едно момченце от тези бързите в Перник остана без книжка,представяте ли си ,в 13.00ч с 3.55промила в кръвта,и е хванат по сигнал на граждани,сега предполагам още е в ареста

Потребителски аватар
SNapeR
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот SNapeR » Съб 19 юли 2008 16:24

Ако изкаш да си размениме телефоните , аз ще го оправя.

Потребителски аватар
Fen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Fen » Съб 19 юли 2008 19:36

Много хубава тема е отворил колегата, наистина е интересно какво може да се направи в такива случаи. Всеки ден се дразня да гледам как лъскави коли с черни стъкла карат в забранената посока на еднопосочни улици ... полицията е там, но спира всякакви други коли, но не и тези на нарушителите!!!! За съжаление незнам какво мога да направя в такива ситуации, освен снимане с апарат/камера и пращане на телевизията. Незнам как точно може да се подаде жалба срещу съответните полицаи и прочие .... Нека наистина компетентните да се изкажат по този въпрос, защото много невинни хора всеки ден загиват по нашите родни пътища :twisted:

Потребителски аватар
Callahan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Callahan » Съб 19 юли 2008 21:37

Хубаво бой бой...ама майка с дете как да го набие?
Той е едно лайне с тесни раменца със златна плетка 0.03 микрона на врата за 120лв щото за толко стигнали...
Гледа лошо и върти гуми....
Е не мога да пребия половината селяндури...дори и да мога все някой ще може и мен да пребие.
Искам да им е гадно

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Съб 19 юли 2008 23:55

ABSOLUT написа:
vasstop написа:Homo homini lupus est.

Човек за човека е вълк

spam Или "Човек за човека е вълк, само Ал.Томов е Лупи" :wink:

Потребителски аватар
Vilik
Автомобил: S4
Двигател:

Мнениеот Vilik » Нед 20 юли 2008 0:49

Дашо написа:Аз казвам така,защото така го мисля-при такъв псевдо проблем...

А ако този същия пиян шофьор блъсне жена ти с детото още ли ще е псевдо проблем :?: Много правилно се е ориентирал колегата с пускането на темата, дано има развитие по въпроса :?

Потребителски аватар
Дашо
Пернишки бек
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Дашо » Нед 20 юли 2008 8:57

Vilik написа:
Дашо написа:Аз казвам така,защото така го мисля-при такъв псевдо проблем...

А ако този същия пиян шофьор блъсне жена ти с детото още ли ще е псевдо проблем :?: Много правилно се е ориентирал колегата с пускането на темата, дано има развитие по въпроса :?

Докато няма последице няма проблем-колко идиоти правят простотии по улиците-сигурно са в пъти повече от обикновените шофьори,ако всеки му правеха по "нещо" за това негово поведение,то всичките биха били побити на кол.И това дали един шофьор е пиян зависи от много неща-но главно има разлика дали си изпил 1 бира заедно с обяда или си изпоркал половин бутилка водка на гладно
А ако се случи нещо такова за което ти говориш ще отида и ще го застрелям като помяр без да ми мигне и окото.Щото знае ли човек-може да се окаже някой шампион я по фигурно пързаляне,я по кърлинг или водна топка и му дадат само условна присъда :x

Потребителски аватар
Vilik
Автомобил: S4
Двигател:

Мнениеот Vilik » Нед 20 юли 2008 10:13

Дашо написа:Докато няма последице няма проблем-колко идиоти правят простотии по улиците-сигурно са в пъти повече от обикновените шофьори,ако всеки му правеха по "нещо" за това негово поведение,то всичките биха били побити на кол.

Въпроса е да се взимат мерки, преди да се стигне до последиците... а до колкото за идиотите по улиците, нямам нищо против да побият няколко на кол, ще е почти като тея смазани коли, дето ни плашат по пътищата, дано служи за урок на някого и му вдъхне поне малко разум в кратуната. :? Състезавайте се, нямам нищо против, но на съответните за това писти и други подобни трасета :evil: Удоволствието от шофирането започва да изчезва от такива индивиди :?

Потребителски аватар
Callahan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Callahan » Нед 20 юли 2008 10:21

пиел по 2-3 бири на сядане ми каза снощи един познат, а сядал минимум по 2 пъти на ден.

Потребителски аватар
Gigabyte
Автомобил: neko drugo
Двигател: vaprosche

Мнениеот Gigabyte » Нед 20 юли 2008 10:48

Callahan написа:Хубаво бой бой...ама майка с дете как да го набие?
Той е едно лайне с тесни раменца със златна плетка 0.03 микрона на врата за 120лв щото за толко стигнали...
Гледа лошо и върти гуми....
Е не мога да пребия половината селяндури...дори и да мога все някой ще може и мен да пребие.
Искам да им е гадно

Един приятел как ми разправа ,отиват на някакъв обект с Лада Нива и некъв новак рейсър имащ книжка от 1 седмица и кара с 110км/ч в некви дупки и оня му вика: "Нямам кво да губя ,нямам жена ,нямам деца..." и тоя моя приятел беше го залепил за стъклото....

Върни се в “ОФФ-Топик - други”