Преди няколко дена установих че задното ми гърне си е отишло и трябва да го сменя, и понеже имам и катализатор който се е запушил и трябва да се махне реших да сменя направо всичко по испускателната система.След като попрочетох всички теми свързани с катализатори във форума и ми стана ясно за какво става на въпрос но изникнаха и доста въпроси на които не открих отговори.
Колата ми е 1.9 Турбо Дизел и с мотор AAZ, 93г
Първият въпрос ми е дали имам ламбда сонда и ако имам може ли отнякъде да видя къде е закачена (преди катализатора или за него)
Другият ми въпрос е след като махна катализатора има ли нужда да слагам резонаторно гърне при положение че съм дизел или мога да сложа права тръба?
И последно чудя се между две марки за гърнета ASPO и KRAFT, Мои приятели са си монтирали ASPO и са доста доволни и вече доста време карат с тях. За крафт напоследък чувам лоши отзиви,но пък имат 2 години гаранция. Така че ще помоля ако някои има наблюдения за двете марки да сподели.
Ако някой модератор сметне че темата се повтаря и е излишна нека я изтрие или заключи, но ще помоля да ми даде линк към тема където има отговори на моите въпроси и инфо за дизелови автомобили защото аз не видях
Въпрос относно гърнета и ламбда сонда при дизел
Върни се в “Дизелови агрегати”