Какъв фотоапарат да си взема

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Съб 19 юли 2008 12:14

petko5 написа:
chefito написа:NIKON и само никон....тия сони, пана, прак, пен, сам....тва не са фотоапарати...оптика йок...

Чакай от "умрял писмо" :wink:

NIKON над 800 лв е NIKON, особенно серията "D", под тази сума е под всякаква критика :wink:

Можеш да провериш тука :
http://www.club-nikon.org/
и тук :
http://photo-forum.net/

:wink:

Наслаждавай се и не говори глупости :wink:

п.с.
Аз лично имам SONY DSC W40 от 1,5 години и съм адски доволен.
Оптиката е на "Carl Zeiss Jena", а това говори много неща :wink:

За любители да 400-500лв само SONY :wink:

петко, нищо пак не каза. апарата е оптиката....останалото са китайски платки, китайска пластмаса и китайски копченца....

За сони:

На всички е ясно, че с оптиката на зайс са добре....това е изяснено още в началото на темата....да го пишеш пак е безСмислено...

Малко за никон:

Никон (Nikon Corporation) — е японска компания, спеиализирана в производството на оптика и електронни устройства за обработка на изображения.

Nikon е част от концерна Мицубиши Груп. Основана е от Кйогаку Кйогойо през 1917 година под названието Нихон (Nihon), но е преименувана през 1988 година.

С други думи всичката им оптика от ниския клас до високите класове са произведени със 100 годишна история....друга фирма от тука изброените с такава история в оптиката и по точно със собствена оптика????

Защо сони нямат собствена собствена оптика, а афишират карл цайс? Защото Карл Фридрих Цайс е силен в оптиките и фирмата основана от него прави уникални оптики...сони могат да си правят електрониката колкото си искат...в това са що годе добри...обаче оптика от Карл Цайс купуват още един куп фирми с оптични нужди...означава ли това че и те са супер? Естествено... :idea:

Потребителски аватар
StS
Автомобил: Golf VI
Двигател:
Контакти:

Мнениеот StS » Съб 19 юли 2008 12:32

petko5 написа:
chefito написа:NIKON и само никон....тия сони, пана, прак, пен, сам....тва не са фотоапарати...оптика йок...

Чакай от "умрял писмо" :wink:

NIKON над 800 лв е NIKON, особенно серията "D", под тази сума е под всякаква критика :wink:

Можеш да провериш тука :
http://www.club-nikon.org/
и тук :
http://photo-forum.net/

:wink:

Наслаждавай се и не говори глупости :wink:

п.с.
Аз лично имам SONY DSC W40 от 1,5 години и съм адски доволен.
Оптиката е на "Carl Zeiss Jena", а това говори много неща :wink:

За любители да 400-500лв само SONY :wink:

Значи подрепям колегата на 1000 %, и по горе беше писал колегата за Кенон поуер шот ! Също подкрепям за качеството. Лично моя избор беше между канон 560 и Сони W85 наддлея последното заради по качественото видео !

Потребителски аватар
Stefan
R.I.P Madcap
Автомобил: VW mk1 Cabrio VW mk2 Black Betty
Двигател:

Мнениеот Stefan » Съб 19 юли 2008 13:35

Само не се обръщай към madcap, че ще те накара да си продадеш колата за да си купиш като неговия фотоапарат mhihi

Потребителски аватар
Gigabyte
Автомобил: neko drugo
Двигател: vaprosche

Мнениеот Gigabyte » Съб 19 юли 2008 13:38

Stefan написа:Само не се обръщай към madcap, че ще те накара да си продадеш колата за да си купиш като неговия фотоапарат mhihi

мани... мани... mhihi mhihi

Потребителски аватар
lowrider
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот lowrider » Съб 19 юли 2008 20:26

chefito написа:петко, нищо пак не каза. апарата е оптиката....останалото са китайски платки, китайска пластмаса и китайски копченца....

За сони:

На всички е ясно, че с оптиката на зайс са добре....това е изяснено още в началото на темата....да го пишеш пак е безСмислено...

Малко за никон:

Никон (Nikon Corporation) — е японска компания, спеиализирана в производството на оптика и електронни устройства за обработка на изображения.

Nikon е част от концерна Мицубиши Груп. Основана е от Кйогаку Кйогойо през 1917 година под названието Нихон (Nihon), но е преименувана през 1988 година.

С други думи всичката им оптика от ниския клас до високите класове са произведени със 100 годишна история....друга фирма от тука изброените с такава история в оптиката и по точно със собствена оптика????

Защо сони нямат собствена собствена оптика, а афишират карл цайс? Защото Карл Фридрих Цайс е силен в оптиките и фирмата основана от него прави уникални оптики...сони могат да си правят електрониката колкото си искат...в това са що годе добри...обаче оптика от Карл Цайс купуват още един куп фирми с оптични нужди...означава ли това че и те са супер? Естествено... :idea:

Чефи, нещо си изпусна беберона, бате mhihi

Аз го реших 890is ще е

Потребителски аватар
BastunSelski
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Какъв фотоапарат да си взема

Мнениеот BastunSelski » Съб 19 юли 2008 21:27

london написа:За любителски цели ще се използва, но да прави качествени снимки :wink:
Цена около 200-300-400лв.

Имах същия бюджет и избрах Canon SD750
На мен ми излезна малко под 250лв. и за тези парички си е перфектен. Минусът му е, че има малък зум 3х.

Потребителски аватар
Fen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Fen » Съб 19 юли 2008 21:55

Колега и аз като теб бях на вълна любителски апарат на същите цени. Изчетох хиляди теми по въпроса и накрая установих, че почти всеки си хвали своето (дори и в чуждите форуми). Много малко хора си казват честно, че примерно са се набутали. Има и друга страна на въпроса ... не всички хора си имат представа и са работили с всички марки и модели да кажем в порядъка 300 - 400 лв и е трудно наистина да ти кажат кое е най - добро за тези пари. Щом си аматьор като мен и няма да си вадиш хляба с апарата (нито ти е някакво лудо хоби) вземи на някой приятел/познат/колега от форума апарата и ако ти хареса какви снимки прави го взимай ... поне е проверен. Тук колегите могат да ти изпратят примерни снимки от различни модели, въпреки че това е много субективно за мен (има и купища сайтове за снимки, в които можеш да видиш кой апарат какви снимки прави). Моят избор беше преди няколко дена и си вземах Nikon S550 на промоция от Фотопавилион-а. За сега съм доволен (мнение на аматьор ;)

Потребителски аватар
веселин
Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
Контакти:

Мнениеот веселин » Нед 20 юли 2008 16:28

Препоръчвам фотоапарат имащ нещо повечко от останалите любителски , като приоритет на бленда , приоритет на скорост , пълни ръчни настройки,ръчен фокус включително и ръчна настройка на баланса на белия цвят + настройки на контраст , рязкост , сила на цвета + нива на основните цветове - червен,зелен,син ......

Потребителски аватар
madcap
Кенанския лъв
Автомобил: 1990 VW Golf 2
Двигател: APP turbo
Контакти:

Мнениеот madcap » Нед 20 юли 2008 21:47

Бе който и апарат да вземете нема да сгрешите, а ако се запалиш все ще искаш още по хубав да си купиш :wink:

Стефане, и резервните части ще го накарам да си продаде mhihi

Потребителски аватар
Gigabyte

Мнениеот Gigabyte » Нед 20 юли 2008 22:36

madcap написа:Бе който и апарат да вземете нема да сгрешите, а ако се запалиш все ще искаш още по хубав да си купиш :wink:

Стефане, и резервните части ще го накарам да си продаде mhihi

От сапунерка се почва... Сега вече друг ,че тоя цифров ми писна вече ,трябва обектив :lol:

Потребителски аватар
веселин
Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
Контакти:

Мнениеот веселин » Нед 20 юли 2008 22:53

Отговорите да не се отклоняват от темата. Моля не превръщайте темите в чат има лични съобщения (Л.С.) за тази цел.
:deal beware of mods death

Потребителски аватар
skotis
Автомобил: VW Golf IV 1.8T GTI
Двигател: AGU

Мнениеот skotis » Пон 21 юли 2008 11:15

http://images.google.bg/images?hl=bg&q= ... a=N&tab=wi Аз имам този пентакс и съм много доволен :) 7х оптичен зуум, 8 Мпикс...процесора му е бърз...ще си доволен..и не е скъп ;)

Потребителски аватар
dmitko
Автомобил: Tiguan II 4Motion
Двигател: CZEA 2016

Мнениеот dmitko » Пон 21 юли 2008 16:42

Какво всички сте подхванали този и онзи бил по-добър, ами пишете защо?
И аз съм пред същата дилема в момента. Ако говорим за качествени снимки и със Самсунг-а на 3 мегапиксела ги правя - до размер 19/13 са перфектни. Но това което търся е:
- 5х оптичен зум - не винаги може да се приближиш до това което ще снимаш;
- висока скорост на снимане;
- ISO поне 1200 /може и повече/;
- ако има и ръчни настройки е голям плюс;
- плюс голямата светочувствителност ако се добави и някаква стабилизация, било то с процесор или по друг начин е добре - писна ми от размазани снимки;
- и не на последно място минималното време между две снимки включващо и това за автофокусиране да е около половин секунда - интересните неща стават рядко и причината да не ги увековечиш ако е във фотоапарата а не в тебе е жалко.

Ако снимаш нещо като хубава природа /било то вечер или през деня/ или какви ги върши 4 год. ми син, само с изпълнението на тези условия мога да хвана на снимка това което, както и когато искам.
Отделно възможност за видио клип с резолюция 640х320 на 30 кад./сек е задължително.

За това леко клоня към Сони но за 400 лв. няма такова. Но има време те цените падат бързо... :lol:

Потребителски аватар
Gigabyte

Мнениеот Gigabyte » Пон 21 юли 2008 16:54

dmitko написа:Какво всички сте подхванали този и онзи бил по-добър, ами пишете защо?
И аз съм пред същата дилема в момента. Ако говорим за качествени снимки и със Самсунг-а на 3 мегапиксела ги правя - до размер 19/13 са перфектни. Но това което търся е:
- 5х оптичен зум - не винаги може да се приближиш до това което ще снимаш;
- висока скорост на снимане;
- ISO поне 1200 /може и повече/;
- ако има и ръчни настройки е голям плюс;
- плюс голямата светочувствителност ако се добави и някаква стабилизация, било то с процесор или по друг начин е добре - писна ми от размазани снимки;
- и не на последно място минималното време между две снимки включващо и това за автофокусиране да е около половин секунда - интересните неща стават рядко и причината да не ги увековечиш ако е във фотоапарата а не в тебе е жалко.

Ако снимаш нещо като хубава природа /било то вечер или през деня/ или какви ги върши 4 год. ми син, само с изпълнението на тези условия мога да хвана на снимка това което, както и когато искам.
Отделно възможност за видио клип с резолюция 640х320 на 30 кад./сек е задължително.

За това леко клоня към Сони но за 400 лв. няма такова. Но има време те цените падат бързо... :lol:

За твоите изисквания отговаря Canon A720IS ;) Има 6x оптичен зуум,автоматичен фокус,ръчни настройки,добро ISO и тн.

Потребителски аватар
dmitko
Автомобил: Tiguan II 4Motion
Двигател: CZEA 2016

Мнениеот dmitko » Пон 21 юли 2008 18:16

Gigabyte написа:За твоите изисквания отговаря Canon A720IS ;) Има 6x оптичен зуум,автоматичен фокус,ръчни настройки,добро ISO и тн.

Много ти благодаря! Разгледах му спецификацията - има възможности /специално за ръчните настройки/, които се срещат при фотоапаратите с цени над 600-700 лв. А и успях да го открия в един сайт на цена под 400 лв. - май това ще е моят фотоапарат. Като бонус съм пълен с акумулаторни батерии размер АА и SD карти, каквито той ползва /иначе нямаше какво да ги правя, ако си взема Сони например/. Още веднъж много благодарности :beer

Върни се в “ОФФ-Топик - други”