Колко лева бихте отделили за кола втора употреба?
- 20vTurbo
- Автомобил: Jetta GLI Mk6 TSI + Octavia VRS
- Двигател: 2012 20 TSI CCTA 2003 18 AUQ
- Контакти:
brabus написа:Ако парите не са проблем Сър Т го е казал много добре, но те винаги са проблем, така, че лично аз спазвам принципа, че колата, която си купувам не трябва да надвишава годишния ми доход.
Това е интересна теория .... за нова или за използвана кола говориш? Аз ако мога да спестя колкото е годишният ми доход ще съм МНОГО ама МНОГО щастлив .... и предполагам че ще се возя на егати спретнатия Туарег

- brabus
- R-циклопедист на VW
- Автомобил: Golf II GTI PB A4 Avant 1.8 TQ
- Двигател: 1991 2003
- Контакти:
20V, разбира се че говоря за кола втора употреба и категорично не такава, която като нова е струвала примерно 100 000 лв, а сега да кажем е 10 000 лв, защото като се прецака нещо по нея, то цената на съответната резервна част е пропорционална цената на колата като нова. Идеята ми беше, че ако да кажем взимам 12 000 лв на година няма да си купя кола за повече от 10 000 лв.
Проучването на пазара показа,че за 6000 до 8000 лв можеш да купиш доста добра кола от повечето марки. За това смятам , че повече от 8000 за стара кола не си заслужава, все пак е стара кола!
Новите коли са хубаво нещо, но като се има предвид организацията на движението по пътишата, дупките, местата за паркиране, автокрадците, та ако щете и обикновено зависливите съседи, смятам че новата кола е по-скоро проблем.
При покупката не трябва да се забравя,че колата винаги е разход, нова или стара, т.е. купиш ли е тя ти става уртак на джоба.
Новите коли са хубаво нещо, но като се има предвид организацията на движението по пътишата, дупките, местата за паркиране, автокрадците, та ако щете и обикновено зависливите съседи, смятам че новата кола е по-скоро проблем.
При покупката не трябва да се забравя,че колата винаги е разход, нова или стара, т.е. купиш ли е тя ти става уртак на джоба.
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”