Зло куче, нужда от съвет от кинолози или хора с опит

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
kam_tod
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kam_tod » Пон 21 юли 2008 23:17

Не става въпрос за мен и него, там сме изяснили кой е шефа...
Просто като види чужд човек и побеснява... като идват хора вкъщи го държа завързан и заключен в друга стая, едновременно, че не ми се мисли какво може да стане ако се освободи.
Поведението му си има причина, но аз не мога да я усетя... затова ми трябва човек, който е професионалист в тази област, да ми обясни на какво се дължи тази агресия.

Потребителски аватар
petko5
Автомобил: VW Golf 3
Двигател: ААМ

Мнениеот petko5 » Пон 21 юли 2008 23:21

kam_tod написа:Не става въпрос за мен и него, там сме изяснили кой е шефа...
Просто като види чужд човек и побеснява... като идват хора вкъщи го държа завързан и заключен в друга стая, едновременно, че не ми се мисли какво може да стане ако се освободи.
Поведението му си има причина, но аз не мога да я усетя... затова ми трябва човек, който е професионалист в тази област, да ми обясни на какво се дължи тази агресия.

Мисля, че не трябва да се притесняваш :wink:

Потребителски аватар
group®
Темерут
Автомобил: Passat B8 Alltrack
Двигател: DFCA

Мнениеот group® » Пон 21 юли 2008 23:22

Не мога да ти помогна с компетентни съвети, макар да съм имал 4 кучета (3 от тях боксера и 1 ризен шнауцер).

Но мога да те посъветвам(макар да съм сигурен, че го знаеш) да го извеждаш само и единствено с наморник и на къс повод, там където има/може да има други хора :idea:
Повярвай ми - всичко друго си е игра със съдбата на хората около вас, а и с твоята собствена :!:

Потребителски аватар
kam_tod
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kam_tod » Пон 21 юли 2008 23:22

Другото, което е интересно за поведението му е, че хора, които е виждал като малък, не ги напада... Има 2-3 души, които са си играли с него като бебе и тях не ги напада, но се държи доминантно и собственически към тях, даже се опитва да ги 'строява' с предупредително ръмжене, което не е сериозно, защото във всеки удобен случай ги гази като мечка и ги лиже по главите където сфаро, но никой не е ухапал... просто се налага аз да се намеся в определен момент, за да не им досажда... но към всички останали е друго...

Потребителски аватар
kam_tod
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kam_tod » Пон 21 юли 2008 23:28

group® написа:...
Но мога да те посъветвам(макар да съм сигурен, че го знаеш) да го извеждаш само и единствено с наморник и на къс повод, там където има/може да има други хора :idea:
Повярвай ми - всичко друго си е игра със съдбата на хората около вас, а и с твоята собствена :!:

С намордник няма да го изведа никога и то по две причини:
1. С намордник побеснява и се превръща в Сатаната, даже имах случай, когато се нарани сам, защото се опита да си махне намордника.... тогава адремалина му скача 100 пъти нагоре;
2. Ако случайно го нападне друго куче, кво праим с тоя намордник? А кучета бол (включително и улични). Тук също ще добавя, че го изкарвам сутрин рано и късно вечер, така че пък ако някой ме нападне мен (един човек - добре, ще се оправя), но ако са 2-3 души, например наркомани, дето ги друса абстиненцията и налитат на всичко живо, кво правим с тоя намордник?

Потребителски аватар
group®
Темерут
Автомобил: Passat B8 Alltrack
Двигател: DFCA

Мнениеот group® » Пон 21 юли 2008 23:39

1. Това се дресира.
2. Бъди сигурен, че намордника пада в битката, а кучето ти така или иначе е голямо и ще се справи(от личен опит ти го казавам). Това, че ще те нападнат е несериозно.

Както искаш приемай съвета ми ... аз съм длъжен да ти го дам. Както се казва - слушай патило, а не старило ;)

И за да не съм голословен:
Един идиот си разхожда питбула така ... само на каишка. Той се спъва и изпуска кучето(всичко се случва). Наблизо има жена с малка немска овчарка, но на питбула не му пука и я напада. Жената също е там и в суматохата отнася захапки и от двете кучета (тя не пуска каишката на своето куче).
Резултата - немската овчарка е мъртва, жената нахапана.
За идиота: няколко седмици в болница, а питбула разкъсан от няколко по-якички кучета

Замисли се дали всичко е в контрола ти :idea:

Последна промяна от group® на Пон 21 юли 2008 23:41, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
AmW
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот AmW » Пон 21 юли 2008 23:40

Аз не бих нападнал човек с 60 килограмово куче, та дори и с наморник да е.Прав е group®, по добре с наморник, ще свикне :) от колкото да ухапе някое детенце

Потребителски аватар
kam_tod
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kam_tod » Пон 21 юли 2008 23:49

canyoubounce написа:Аз не бих нападнал човек с 60 килограмово куче, та дори и с наморник да е.Прав е group®, по добре с наморник, ще свикни :) от колкото да ухапе някое детенце

Ако си сам и не си друсан, няма да нападнеш... но ако са групичка наркомани, дето не знаят къде се намират, даже няма да зажележат кой е пред тях, с куче ли е, без ли... Един приятел навремето така завърши в Пирогов... и досега има проблеми от случката... налетели го 3-ма наркомани и го спукали от бой, взели му телефона, якето маратонките и портмонето... пича беше спортист... после като ги видях боклуците в районното, не можах да повярвам, че са те... ченгетата казха, че няма какво да се чудя, даже и те не ги биели, защото нямало смисъл, не усещали нищо, само се хилели...
Но да не разводняваме темата... моля, хората, които имат кучета с подобен проблем (или знаят за такива проблемни собственици, т.е. кучета), да се изказват.

Потребителски аватар
Дашо
Пернишки бек
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Дашо » Пон 21 юли 2008 23:54

Чесно да ти кжа Ротвайлерите не са нормални кучета,особено ако не са обучени още като малки.Казвам го защото имах такова и смея да твърдя че съм горе-долу наясно.
Само да ти кажа че с годините на тея кучета им изпада повече и повече акъла.Моето беше на 5 г. и накрая вече налиташе всичко живо (с изключение на мен и на семейството)-беше ме страх да не се измъкне от двора ми и да не хване да нападне някое дете.Накрая тоя пес направи купища мизерии,а за мен остана поука повече никога да не си взимам подобно изветрело куча,а примерно Каракачанка или нещо подобно :wink:

Потребителски аватар
kam_tod
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kam_tod » Вто 22 юли 2008 0:02

Дашо написа:Чесно да ти кжа Ротвайлерите не са нормални кучета,особено ако не са обучени още като малки.Казвам го защото имах такова и смея да твърдя че съм горе-долу наясно.
Само да ти кажа че с годините на тея кучета им изпада повече и повече акъла.Моето беше на 5 г. и накрая вече налиташе всичко живо (с изключение на мен и на семейството)-беше ме страх да не се измъкне от двора ми и да не хване да нападне някое дете.Накрая тоя пес направи купища мизерии,а за мен остана поука повече никога да не си взимам подобно изветрело куча,а примерно Каракачанка или нещо подобно :wink:

mhihi Дашо, извинявай, ама ти е@а мамата на породата...
Съгласен съм, че най-вероятно имам пропуски в обучението, докато дзвера е бил малук, но това е регистрирана и призната порода в цял свят... ако поровчиш малко в интернет, ще видиш на какво може да е способен един ротвайлер... поразрови се, интересно е, има и клипчета с деца и тем подобни сладки 'лигавщини'...

Потребителски аватар
kam_tod
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kam_tod » Вто 22 юли 2008 0:08

group® написа:1. Това се дресира.
2. Бъди сигурен, че намордника пада в битката, а кучето ти така или иначе е голямо и ще се справи(от личен опит ти го казавам). Това, че ще те нападнат е несериозно.

Както искаш приемай съвета ми ... аз съм длъжен да ти го дам. Както се казва - слушай патило, а не старило ;)

И за да не съм голословен:
Един идиот си разхожда питбула така ... само на каишка. Той се спъва и изпуска кучето(всичко се случва). Наблизо има жена с малка немска овчарка, но на питбула не му пука и я напада. Жената също е там и в суматохата отнася захапки и от двете кучета (тя не пуска каишката на своето куче).
Резултата - немската овчарка е мъртва, жената нахапана.
За идиота: няколко седмици в болница, а питбула разкъсан от няколко по-якички кучета

Замисли се дали всичко е в контрола ти :idea:

1. Добре де, как се дресира това? Сподели, ако знаеш...
2. Свързано с т.1, защото, за да падне намордника, той трябва да е там, което засега е непостижимо...
3. Не съм казал, че се притеснявам, че ще ме нападнат... еле пък като съм с кучето... но всичко се случва, затова дадох един пресен пример.
4. Това за питбула не ми хареса, натъжи ме... аз съм гледал немска овчарка. Още повече ме натъжи, че е имало вендета срещу животинката (питбула), защото тя не е виновна за нищо... затова все още търся компетентно мнение по въпроса, иначе и аз мога да му отпусна на моя каиша и да става каквото ще... но искам кучето ми да се социализира.

Потребителски аватар
AmW
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот AmW » Вто 22 юли 2008 0:09

Колега, обучението и възпитанието трябва да е много по строго и сурово.Дашо има право до някъде, това са кучета с характер и без да се обиждаш но нямат много акъл в главата

Потребителски аватар
racing_team_vidin
Автомобил: BMW E65 Sport Package
Двигател:

Мнениеот racing_team_vidin » Вто 22 юли 2008 0:10

kam_tod написа:Другото, което е интересно за поведението му е, че хора, които е виждал като малък, не ги напада... Има 2-3 души, които са си играли с него като бебе и тях не ги напада, но се държи доминантно и собственически към тях, даже се опитва да ги 'строява' с предупредително ръмжене, което не е сериозно, защото във всеки удобен случай ги гази като мечка и ги лиже по главите където сфаро, но никой не е ухапал... просто се налага аз да се намеся в определен момент, за да не им досажда... но към всички останали е друго...

Един приятел си взе преди около 2 години ротвайлерче, аз тогава си играх няколко пъти с него за по 2-3 часа, преди месец отивам и гледам един Звяр в двора наистина огромно куче, и той вика това е Арчи( така се казва "кученцето"), гледам от далече някви хора минават той направо ще скъса синджира, отивам към него и само му казах името и все едно пак си беше онова малкото кученце, започна да си играе както, като беше малък. Разказвам ти това, защото и аз съм сигурен че помнят от малки кой е бил добър с тях :wink:

Потребителски аватар
ACCELERATOR
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ACCELERATOR » Вто 22 юли 2008 0:12

Неслучайно куче нападне ли човек се приспива. Просто от това не можеш да го „отучиш“ - играеш си с късмета.
Да го водиш с намордник е абсолютно задължително в твоя случай, и е най-малкото, което можеш да направиш. Всяко куче първоначално се опитва да се отърве от намордника, скимти, мята се - нормално е да му е неприятно, но с времето свиква.
Не знам дали съм прав, но ми се струва, че кучето доста го глезиш. Агресията би трябвало да си я усетил още докато е бил малък, и да я прекратиш още тогава. Дали пък не си я насърчил?! С този страх от наркомани, цигани и скинари.. :roll:
Честно казано, досега не съм виждал куче, което ей така от самосебе си да почне да проявява агресия към хора. Все нещо трябва да го е подтикнало.
Въобще - умната с това куче. Кое е по-важно - да не се дразни кучето, че е с намордник, или да не вземе да обезобрази някой човек (или недай си Боже - дете), което ще си е изцяло твоя отговорност?
Питай тук:
http://www.dog.bg/forum/index.php

Потребителски аватар
kam_tod
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kam_tod » Вто 22 юли 2008 0:19

racing_team_vidin написа:...

Абсолютно си прав! Така е и при мен.
Тук някъде се корени проблема с агресията, с разпознаването 'свой-чужд', ама не мога да го усетя... Ако по някакъв начин успея да го приуча, че не всички хора (освен тия които познава от бебе) са лоши, според мен ще се справим с агресията. Има много рорвайлери, които не са агреисвни към хора. Аз лично имам приятел, чийто ротвайлер е абсолютна мечка, ама лигава, към хората... той си оставя децата да тормозят песа и то без надзор, а песа се чуди къде да се скрие... но пък неговото си има друг проблем - кучетата (мъжките).

Върни се в “ОФФ-Топик - други”