ACCELERATOR написа:...
Много си прав колега.Но мисля, че това са кучета които са агресивни по природа и точно за това казах, че възпитанието трябва да е сурово и строго
ACCELERATOR написа:Неслучайно куче нападне ли човек се приспива. Просто от това не можеш да го „отучиш“ - играеш си с късмета.
Да го водиш с намордник е абсолютно задължително в твоя случай, и е най-малкото, което можеш да направиш. Всяко куче първоначално се опитва да се отърве от намордника, скимти, мята се - нормално е да му е неприятно, но с времето свиква.
Не знам дали съм прав, но ми се струва, че кучето доста го глезиш. Агресията би трябвало да си я усетил още докато е бил малък, и да я прекратиш още тогава. Дали пък не си я насърчил?! С този страх от наркомани, цигани и скинари..![]()
Честно казано, досега не съм виждал куче, което ей така от самосебе си да почне да проявява агресия към хора. Все нещо трябва да го е подтикнало.
Въобще - умната с това куче. Кое е по-важно - да не се дразни кучето, че е с намордник, или да не вземе да обезобрази някой човек (или недай си Боже - дете), което ще си е изцяло твоя отговорност?
Питай тук:
http://www.dog.bg/forum/index.php
kam_tod написа:....
ACCELERATOR написа:...
moleo написа:Само бой ще го оправи![]()
Върни се в “ОФФ-Топик - други”
Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 19 госта