Зло куче, нужда от съвет от кинолози или хора с опит

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
Ivailo
Автомобил: VW Golf mk3
Двигател: AAZ
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Вто 22 юли 2008 8:11

Adnan написа:...Даваше да пие някаква прястна кръв после пак...

:006: Само така! В една подобна тема някой беше казал, че е добре и да се хранят с малки деца :idea: Циганчета, че са по-евтини!

Колеги, НЕ правете това с вашите кучета!

Потребителски аватар
batmilko
Автомобил: Opel Zafira
Двигател: 1900 CDTI
Контакти:

Мнениеот batmilko » Вто 22 юли 2008 8:26

баси, ти въобще не мислиш за безопасността на хората аколо кучето ти :shock

Като го разхождаш и изтощаваш с мятане на пръчка..... ако случайно като му метнеш пръчката, аз минавам през парка и се случа на пътя на пръчката му кво прайм :shock :shock :shock

Баси, трябва да си купя пистолет :idea:

Потребителски аватар
mladvampirTDI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mladvampirTDI » Вто 22 юли 2008 8:35

Чета и не вярвам на ушите си.
1. НАМОРДНИК е задължителен, мисля и по закон е така. Сори колега, ам мен какво ме топли, че твоето куче не може да носи намордник, ако ме нахапе?
2. ПИСНА МИ ХОРАТА ДА НЕ ОСЪЗНАВАТ, ЧЕ КУЧЕ ОТ ТАКАВА ПОРОДА - ротваилер, доберман, териери от големите и други, Е ОРЪЖИЕ. Това не е средство за избиване на комплекси.

Това, че разхождаш кучето сутрин рано и вечер късно дали ти гарантира на 100% че няма други хора? По тази логика дай да си тествам пистолета на улицата сутрин рано и вечер късно, какво мислиш за това колега?

Не ме разбирай погрешно, обожавам кучета, но понеже знам, че не мога да съм строг с тях не бих си взел никога подобно куче (въпреки, че ротвайлер ми е една от най-любимите породи).

Потребителски аватар
dude
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dude » Вто 22 юли 2008 8:40

kam_tod написа:Проблемът е, че не може да го доближи чужд човек, направо побеснява... аз за това търся съвет, иначе лесно да съм го закарал при някой да го обучи... може да не ви се вярва, но дори кърлежите се научих да ги вадя аз самия (от зор, ветеринар не може да пристъпи), сега трябва да му бия годишната ваксина и т.н.

Това друг да го обучава не е опция... няма да стане.

Затова искам съвет как аз да го обучавам.

хмм, колега да те питам, това е същото куче, дето го беше оставил гладен цял ден в колата, та да е по-агресивно, като си търсеше откраднатата кола, или бъркам?
нормално ми се струва да е агресивно, при подобно отношение

Потребителски аватар
Adnan
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Adnan » Вто 22 юли 2008 8:48

ISRalien написа:
Adnan написа:...Даваше да пие някаква прястна кръв после пак...

Колеги, НЕ правете това с вашите кучета!

Adnan написа: Цялата махала молехме чичото да престане.

Това включва и мен.
Аз съм против насилието към животни. Но и аз самия бих се замислил много сериозно ако влезна в болница заради ухапване.

П.С. Това с наморниците е много сериозно. Когато живех в дружба гледах как малки деца на по 10-12 години извадили на разходка огромни кучета като кучето си мята детето където иска. Как това лапе ще спре кучето да се сбие с друго или ако връхлети на хуманоид ?
П.С. 2 Хапало ме е куче като малък само са ми били инжекции за нещо си там бяс, коклуш :oops: или както се казва.
Психиката ми беше отишла на кино дори и от котка ме беше страх. 10х на чичо който ми погна с неговите дресирани ( с бой ) кучета да преодолея и вмикна в съзнанието на кучетата.

Потребителски аватар
group®
Темерут
Автомобил: Passat B8 Alltrack
Двигател: DFCA

Мнениеот group® » Вто 22 юли 2008 8:52

Добре стига вече укори и т.н. ... мисля колегата схвана идеята :idea:

Пишете съвети по темата.

Потребителски аватар
brabus
R-циклопедист на VW
R-циклопедист на VW
Автомобил: Golf II GTI PB A4 Avant 1.8 TQ
Двигател: 1991 2003
Контакти:

Мнениеот brabus » Вто 22 юли 2008 8:53

Моя малък опит с ротвайлер, последните 2 години.
Кучето е на 10 години, като до преди 2 г. за съжаление много дълго време е живяло само на един таван, като контактите му с хора са били само два пъти дневно за разходка и храна. Верно, че тавана е голям, към 20 кв.м., но това не означава, че не се е асоциализирало за тези близо 4 години прекарани там.
Както каза и Joker, който има много повече опит от мен с тази порода - никога не позволявай на един ротвайлер да ти се "качи на главата". За каквото и да е никога не му позволявай да стане на неговото. Дори за дребни неща кучето трябва да знае, че трябва да се подчини, трябва да изпълни командата.
Разхождам го само вързан на каишка, която не е строг повод, а е тип нагръдник. Тази порода има феноменален врат, който е по-широк от черепа им и като се опъне назад без проблем нашийника се измъква. Тогава става опасно.
Повод около 1 м, за да може винаги да е много близо до мен.
Както и твоя, ние също не търпим други мъжки кучета.
Поне така беше да скоро. Сега проблем са ни основно само две в квартала, но все си мисля, че има шанс и с това да се справим.
Винаги, когато се опитваше да се нахвърли върху друго куче е последвало рязко дръпване от мен (поякога е падал и по гръб от това) и силен удар тип шамар зад ушите всичко това заедно с "Не! Беля!". От скоро даже си играем с един мъжки лабрадор на 4 години, но все още го държа вързан, защото не съм 100% сигурен в неговото поведение.
Тази порода, поне това, което научих за нея за около 2 години се нуждае от много любов и внимание. Използвай всеки един момент, в който кучето е при теб да го погалиш, да го почешеш, дори да го гушнеш. Остовиш ли го да живее само и изолирано то се превръща по малко в нещо доста опасно и агресивно.
Може да ти звучи смешно, но в началото моя не искаше да дава лапа. При тази команда оголваше предни зъби и ръмжеше. Нещо от рода - Кой си ти, че ми искаш лапа?
В момента даваме лява и дясна.
Наистина трябва да се опиташ да го социализираш.
И какво означава не може да търпи намордник? Ами ще се научи. Ето ти елементарен пример - ти го слагаш, той върти главата и се дърпа, ти го сваляш и става на неговото. Той е водачът на глутницата. Така няма как да постигнеш какъвто и да респект върху него!
Fenka и Glove също са виждали моя "вайлер" и си мисля, че не е толкова страшен :lol:

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Вто 22 юли 2008 8:55

Само да допълня,че колегата kam_tod е доста запознат с някои елементи на обучението на кучето(и затова малко се изненадвам,че е "изтървал" това куче) така,че наистина както казва модератора не пишете ненужни безсмислици.....особено ако нямате опит с тази порода!
И стига сте демонизирали ротвайлерите.....елате във Варна и ще ви убедя точно в обратното!

Потребителски аватар
nosex
Вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nosex » Вто 22 юли 2008 9:02

Закарвай го това куче на село или там, където имаш къща с двор. Такова куче (с такива ''габарити''), като твоето не се гледа в апартамент! Без да се обиждаш, но така само го измъчваш. :wink: Сигурно работиш и имаш физическата възможност да го извеждаш по един или два пъти на ден максимум... Помисли си само, дали то изразходва тази енергия (агресия в твоя случай) за това време - да речем два часа сумарно на денонощие. Да не говорим, че в твоя случай си задължен да го развездаш на къс повод и със строг нашийник. Сбъркал си още от самото начало - такива огромни кучета не се гледат в апартамент - мястото им е на двора (пазачи). Намордника не е решение - още повече ще се побърка животното. За мен единственият изход е на двора в къща. Там ще се чувства по-спокойно и най малкото ще му е доста по-широко. В противен случай агресията ще се увеличава и накрая ще стане беля... дано да не съм лош пророк, но така ги виждам нещата по твойте писания. Взимай мерки!
Кинолозите или други специалисти няма да ти кажат нещо по-различно :idea:

Потребителски аватар
joker

Мнениеот joker » Вто 22 юли 2008 9:18

nosex написа:Закарвай го това куче на село или там, където имаш къща с двор. Такова куче (с такива ''габарити''), като твоето не се гледа в апартамент! Без да се обиждаш, но така само го измъчваш. :wink: Сигурно работиш и имаш физическата възможност да го извеждаш по един или два пъти на ден максимум... Помисли си само, дали то изразходва тази енергия (агресия в твоя случай) за това време - да речем два часа сумарно на денонощие. Да не говорим, че в твоя случай си задължен да го развездаш на къс повод и със строг нашийник. Сбъркал си още от самото начало - такива огромни кучета не се гледат в апартамент - мястото им е на двора (пазачи). Намордника не е решение - още повече ще се побърка животното. За мен единственият изход е на двора в къща. Там ще се чувства по-спокойно и най малкото ще му е доста по-широко. В противен случай агресията ще се увеличава и накрая ще стане беля... дано да не съм лош пророк, но така ги виждам нещата по твойте писания. Взимай мерки!
Кинолозите или други специалисти няма да ти кажат нещо по-различно :idea:

Ама аз нещо писах за ротвайлер и двор...ама кой да чете...идеален начин да направиш от ротвайлера убиец на всичко живо около него е да го затвориш в двор без какъвто и да е контакт с околните...
Смея да твърдя,че от големите породи това е една от малкото,които не изискват дълги разходки(просто бързо се уморяват и не са по тичането....това проличава особено ярко след 4-тата година)...въпреки,че аз скитам с моя любимец с часове(но и с големи почивки и бавен вървеж),а тъй като имат навика да лежат само на едно точно определено място ..дали са в апартамент или в двор не е от голямо значение...Пиша всичко на базата на 7 годишен опит,внимателно наблюдение и доста литература за тази порода изчетена през този период...
Бих казал-идеалното куче- пазач на апартамента!

Потребителски аватар
Tinko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tinko » Вто 22 юли 2008 9:23

Много глупости се изписаха в тази тема а само няколко са смислени. Личи си кой разбира от кучета... Жокер голям убавец ти е пазача!

И все пак да си кажа моето мнение. Мисля, че бой и глад ще оправят нещата, виждал съм, че помага! Колкото и да е кофти..... :x

Потребителски аватар
santo_trafficante
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот santo_trafficante » Вто 22 юли 2008 9:33

имал съм куче 10 год.
охапа ме беше на около 6/7 месеца
озлоби се още като малко като му отрязаха ушите и се разпраха през ноща :cry:
на другия ден го шиха на живо а аз го държах да не шава :cry: тогава ме беше изпояло по ръцете :evil: след това доби смелост докато не ме сръфа :twisted:
как го оправих ли :wink:
такъв бой му хвърлих че .... :twisted:
след този "ремонт" почна да подава и на дресировка ...на 2год изпълняваше като пружинка и ме гледаше в очите :idea:
никога не съм му давал да налита на хора :idea: само от мангали подивяваше :lol:

Потребителски аватар
joker

Мнениеот joker » Вто 22 юли 2008 10:30

Винаги съм се възхищавал от енциклопедичните познания на brabus......ама сега направо му се кланям за следното:
1.За 2 години е успял перфектно да разбере психиката на ротвайлера....дааааа колеги истината е,че това куче не е демон,а е истински гальовник и ужасно страда и се озлобява ако по някакъв начин ежедневно не изразявш своято обич към него.
2.Отлично е разбрал твърдия нрав на това куче и начинът да бъде преодолян(боже колко съм го шамарил моя щурчо...толкова,че после не ми е идвало чак да зарева....ама като така трябва!)..
....с две думи техниката на моркова и камшика се прилага умножена на N-та степен...
3.Да пречупиш нрава на 8-9 годишен ротвайлер е ИЗКУСТВО и изисква много търпение и обич към животното и най-важното-интелект !
BRABUS..... :bowdown :bowdown :bowdown :bowdown :bowdown
Мисля,че той отново бе най-полезен в тази дискусия!

Потребителски аватар
GRUEL
Автомобил: 1995 Golf III GT
Двигател: AEK

Мнениеот GRUEL » Вто 22 юли 2008 10:52

Колега, нищо лично, но глобата за разхождане на куче без наморник е 500 лв. не е кой знае колко, но ако аз те видя някъде да го разхождаш, лично ще звънкам да дойдат да ти драсват по едно фишче, винаги когато те видя....
Гледал съм доста кучета, имало е и проблемни, но съм ги пречупвал. С две не успях, едното отиде за пазач в поделение (от където и си взимам кучетата), другото му теглих куршума, лично, след като ме ухапа. Хвърли се към дете и аз застанах пред него, но в яроста си ме гризна. Не се и замислих....
Тук във форума едва ли някой ще ти помогне. Има доста хотели за обучение на кучета за послушание. Твоето най-вероятно няма да го вземат, големичко е вече, но ако отидеш ще ти дадат насоки в който да работиш с кучето, ще ти кажат на какво да наблягаш и по какъв начин... Във Лозен има един, човека е разбан, ще ти помогне ако може.
"Малко" си поизтървал момента с обучението, но все пак може и да имаш някакъв успех. Казваш че не може да му се сложи наморник. Аз пък ти казвам че няма куче, което да не може да носи намрник, просто трябва да свикне с него. Не се опитвай да му го слагаш вкъщи. Опасно е за кучето, и за теб... Изкарай го на някоя поляна, НЕ в парка, а на поляна извън града. По северната дъга на околовръстното има много такива. Сложи му наморника и го остави да си се мята, ако успее да го свали пак му го слагаш, не се притеснявай че кучето ще ти се разсърди или нещо такова, няма такава опастност. Въоръжи се с търпение, ще се мята поне час-два, докато се умори. Докато вършее по поляната не го окуражавай, не му викай, просто го остави. Ако си махне наморника го викаш строго и пак му го слагаш. След като се поуспокои всеки опит на кучето да се отърве от наморника трябва да се награждава със силен шамар зад врата и строга команда "НЕ". Като казвам силен, имам предвид наистина силен. След удара кучето трябва да се сепва, иначе все едно не си го ударил. Като решиш, че му стига за днес ти му махни наморника. Не си позволявай то тъкмо си го е свалило за пореден път и да си кажеш айде стига толкова...Викаш го, слагаш му го пак и след 3-4 минути ТИ му го махни. След тренировката не му се радвай, прави се че си му сърдит...Почни да го окуражаваш едва след като почне да задържа наморника и не се опитва да го маха. И никакви лакомства за награда; галене, потупване по главата и думи със мек тон вършат по-добра работа от нещо за хапване

Потребителски аватар
AmW
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот AmW » Вто 22 юли 2008 11:55

Прав е колегата, че това наистина се много добри кучета и аз какво вас ги обичам много(имах приятел с който така да се каже заедно отгледахме неговият)Добри кучета са но са и с характер и не трябва да им се позволява да се качват на главата.

Ето го(64кг) и колкото и страшен да изглежда е супер мил, но главно към хора който познава(Предполагам, че усещат страха в хората и това ги кара да показват характер)

Изображение

Върни се в “ОФФ-Топик - други”