Adnan написа:...Даваше да пие някаква прястна кръв после пак...

Колеги, НЕ правете това с вашите кучета!
kam_tod написа:Проблемът е, че не може да го доближи чужд човек, направо побеснява... аз за това търся съвет, иначе лесно да съм го закарал при някой да го обучи... може да не ви се вярва, но дори кърлежите се научих да ги вадя аз самия (от зор, ветеринар не може да пристъпи), сега трябва да му бия годишната ваксина и т.н.
Това друг да го обучава не е опция... няма да стане.
Затова искам съвет как аз да го обучавам.
ISRalien написа:Adnan написа:...Даваше да пие някаква прястна кръв после пак...
Колеги, НЕ правете това с вашите кучета!
Adnan написа: Цялата махала молехме чичото да престане.
nosex написа:Закарвай го това куче на село или там, където имаш къща с двор. Такова куче (с такива ''габарити''), като твоето не се гледа в апартамент! Без да се обиждаш, но така само го измъчваш.Сигурно работиш и имаш физическата възможност да го извеждаш по един или два пъти на ден максимум... Помисли си само, дали то изразходва тази енергия (агресия в твоя случай) за това време - да речем два часа сумарно на денонощие. Да не говорим, че в твоя случай си задължен да го развездаш на къс повод и със строг нашийник. Сбъркал си още от самото начало - такива огромни кучета не се гледат в апартамент - мястото им е на двора (пазачи). Намордника не е решение - още повече ще се побърка животното. За мен единственият изход е на двора в къща. Там ще се чувства по-спокойно и най малкото ще му е доста по-широко. В противен случай агресията ще се увеличава и накрая ще стане беля... дано да не съм лош пророк, но така ги виждам нещата по твойте писания. Взимай мерки!
Кинолозите или други специалисти няма да ти кажат нещо по-различно :idea:
Върни се в “ОФФ-Топик - други”
Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 34 госта