пропуснал си от направи си сам темата на новобранецаГТ за смяна масло на ск.кутия при двойката....
в нея има снимки и добре е обяснено кое за какво е
това:
и това и онова:
http://vwclub.bg/forum/viewtopic.php?t=2835&start=0
http://vwclub.bg/forum/viewtopic.php?t= ... 0%F1%EB%EE
http://vwclub.bg/forum/viewtopic.php?t= ... 0%F1%EB%EE
http://vwclub.bg/forum/viewtopic.php?t= ... F%EE%ED%E8
http://vwclub.bg/forum/viewtopic.php?t=86143&start=0
и тебе те има баба

Инициатива за по-подреден и полезен форум!!!
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- Чудомир
- Автомобил: Passat 5.5 + Caravelle T4
- Двигател: 03 V6 AMX + 97 VR6 AES
group® написа:@Чудомир аз изчистих темата. Наистина не помня какво си предложил
Радвам се, че предположението ми е било вярно - че си я забърсал по погрешка.

Предложих да напиша нещо по темата
"Какъв лаптоп да си купя"
"Как се поръчва от Ибей"
"Как се поръчва от Германия"
Понеже исках да го направя подробно, затова попитах. Не искам да седя няколко часа да сглобя нещо смислено и после някой да го изтрие ей така, от кеф.
Та затова питам - виждате ли смисъл в това?
- group®
- Темерут
- Автомобил: Passat B8 Alltrack
- Двигател: DFCA
Наистина съм пропуснал ...
FAQ за ОФФ е много особенно ... слажно е. Има много неща, които да се съобразят.
Основното ми опасение е, че нещата се променят. Има някакви цикли в дискутираните теми. Въпросите се променят. Примерно покупката на лаптоп преди 1 година и сега е много различна, а и не само това се променя. Самите теми се променят - преди имаше бум "Какъв фотоапарат", после "Каква пералня" и т.н. И сега някой, като иска да си купи фотоапарат пуска нова тема, защото другата вече не е актуална.
В тези раздели, за които правим FAQ няма такива проблеми ... проблемите и въпросите са едни и същи от години ...
Друг проблем е, че ОФФ е паразитен раздел. Да понякога е полезен, но като цяло идеята на форума е VW. Затова и другите раздели се ползват с приоритет при разработката. Знам, че много хора живеят заради ОФФ, но той не е форума!!!
Малко се отплеснах, но това което искам да кажа е да хвърлим усилията си за тези раздели, които са от най голяма полза за форума.
Ако искаш да развиеш теми за поръчки, e-bay, лаптопи и т.н. най-добре за сега е да напишеш каквото знаеш в тези, които вече съществуват(имам спомен за дота такива и дори някой, добре развити и с много инфо). А след време ще стигнем и до ОФФ ... а там решенията за подредба и оптимизиране са много и тепърва ще се мисли...

FAQ за ОФФ е много особенно ... слажно е. Има много неща, които да се съобразят.
Основното ми опасение е, че нещата се променят. Има някакви цикли в дискутираните теми. Въпросите се променят. Примерно покупката на лаптоп преди 1 година и сега е много различна, а и не само това се променя. Самите теми се променят - преди имаше бум "Какъв фотоапарат", после "Каква пералня" и т.н. И сега някой, като иска да си купи фотоапарат пуска нова тема, защото другата вече не е актуална.
В тези раздели, за които правим FAQ няма такива проблеми ... проблемите и въпросите са едни и същи от години ...
Друг проблем е, че ОФФ е паразитен раздел. Да понякога е полезен, но като цяло идеята на форума е VW. Затова и другите раздели се ползват с приоритет при разработката. Знам, че много хора живеят заради ОФФ, но той не е форума!!!
Малко се отплеснах, но това което искам да кажа е да хвърлим усилията си за тези раздели, които са от най голяма полза за форума.
Ако искаш да развиеш теми за поръчки, e-bay, лаптопи и т.н. най-добре за сега е да напишеш каквото знаеш в тези, които вече съществуват(имам спомен за дота такива и дори някой, добре развити и с много инфо). А след време ще стигнем и до ОФФ ... а там решенията за подредба и оптимизиране са много и тепърва ще се мисли...
- Чудомир
- Автомобил: Passat 5.5 + Caravelle T4
- Двигател: 03 V6 AMX + 97 VR6 AES
Съгласен съм с теб. Има само няколко детайла, който са малко по-различни от това, което си казал:
Например за лаптопите предимно се пита за конкретен/конкретни модел(и). Често сравнението е от пръв поглед ясно, кой е по смислен, например марков срещу "ноу нейм". Та идеята ми беше да се изброят базовите критерии, по които се избира лаптоп, а не конкретни технологии/модели. Но малко се отплеснах...
Иначе е ясно, че форума е ФауВе. Само че обърни на броя на постингите в Офф-а. Една голяма доза теми се засягат иммено там, така че FAQ за Офф-а ще има най-голям успех, сиреч най-много циклични теми ще бъдат "овладяни". Например любимото ми (май не точно офф, но нейсе) "VW ххх 2004 на 50000км за 4000 евро в Мобилето. Да я взимам ли? " (сещаш се смятам за коя тема говоря)
Пак много написах: Прав си, има работа по другите теми. Там не мога да помогна, просто не съм компетентен. Ако решите впоследствие да развиете Офф-а с FAQ на темите, посочени от мен, на драго сърце бих помогнал - там се чувствам (по-)компетентен.
С най-добри поздрави,
аз
Например за лаптопите предимно се пита за конкретен/конкретни модел(и). Често сравнението е от пръв поглед ясно, кой е по смислен, например марков срещу "ноу нейм". Та идеята ми беше да се изброят базовите критерии, по които се избира лаптоп, а не конкретни технологии/модели. Но малко се отплеснах...
Иначе е ясно, че форума е ФауВе. Само че обърни на броя на постингите в Офф-а. Една голяма доза теми се засягат иммено там, така че FAQ за Офф-а ще има най-голям успех, сиреч най-много циклични теми ще бъдат "овладяни". Например любимото ми (май не точно офф, но нейсе) "VW ххх 2004 на 50000км за 4000 евро в Мобилето. Да я взимам ли? " (сещаш се смятам за коя тема говоря)
Пак много написах: Прав си, има работа по другите теми. Там не мога да помогна, просто не съм компетентен. Ако решите впоследствие да развиете Офф-а с FAQ на темите, посочени от мен, на драго сърце бих помогнал - там се чувствам (по-)компетентен.
С най-добри поздрави,
аз
- group®
- Темерут
Благодаря на всички, които се включват с линкове!
Всеки път, когато добавям линковете към първото мнение ще трия постовете ви за да стане по-прегледно
Временно ще оставям само тези, към които съм добавил коментар.
Желателно е линковете да ги давате с кратко описание за съдържанието. Няма нужда да си играете да правите [url][/url]
Моля подбирайте теми, които съдържат повече информация по даден въпрос и такива, които не са заключени поради нарушаване на правилата.
п.с. Моля пускайте линковете в съответните теми, а не на ЛС
Всеки път, когато добавям линковете към първото мнение ще трия постовете ви за да стане по-прегледно
Временно ще оставям само тези, към които съм добавил коментар.
Желателно е линковете да ги давате с кратко описание за съдържанието. Няма нужда да си играете да правите [url][/url]
Моля подбирайте теми, които съдържат повече информация по даден въпрос и такива, които не са заключени поради нарушаване на правилата.
п.с. Моля пускайте линковете в съответните теми, а не на ЛС
- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
Единственото което мога да добавя е,че от няколко месеца насам има необяснима(поне за мен) и доста груба намеса с чисто субективен оттенък от страна на някои модератори...ако това подлежи на корекция?.....не мисля,че форума трябва да ползва сух технически език-от това нищо не се печели.....най-малко вниманието на аудиторията иил нейната численост(доказателство-във форума вече липсват доста от хората ,чиито мнение за мен винаги е било от значение)....все пак е форум ,а не електронно научно списание...като човек,който се занимава освен с лечение и с преподаване и с обучение на кадри си позволявам тази забележка,защото наистина някои мнения се трият без никаква причина....а заключването на темите стана като епидемия от заушка...
може и да не съм прав
.....но просто изказвам ЛИЧНО мнение....
ако някого го интересува изобщо моето мнение ,разбира се 
може и да не съм прав

Последна промяна от joker на Вто 22 юли 2008 7:18, променено общо 1 път.
- group®
- Темерут
joker написа:...ако някого го интересува изобщо моето мнеие ,разбира се
joker мнението ти интересува някои, други не ...
От както съм тук(във форума) това мнение съм го чел стотици пъти. Някои предсказваха апокалипсис още преди години ...
Ох какво се отплесвам и аз:
Не мога да разбера, защо всеки решава да критикува форума, модераторите и т.н. точно в тази тема

Ако във входа където живеете се сложи бележка на входната врата - "Утре се организира доброволно почистване пред блока" - вие сигурно с маркер ще напишете отдолу - "Да ама асансьота не работи и касиерката от втория етаж ме гледа на криво"

Честно казано съм изненадан, кои хора надигат вой. Все си мислех, че именно 'по-старите' ще проявят повече разбиране и интерес ...

Малко ми остава да оте**а цялата инициатива

edit: joker ако сега ти изтрия поста, защото...:
Отговорите да не се отклоняват от темата
...сигурно пак ще е модераторско своеволие и нетърпимост към чуждото мнение.
Последна промяна от group® на Вто 22 юли 2008 10:36, променено общо 1 път.
- kickd0wn
- Автомобил:
- Двигател:
group® написа:За сега няма нужда да се разделя на поколения, защото на всеки линк се пише кратко обяснение, където се слага МК1, МК2 и т.н(лесно се вижда), а и ще стане много объркано за търсене. Освен това, доста от въпросите засягат всички поколения.
И аз смятам, че трябва да има подфоруми по поколение на съответният модел.
Не е верно, че във всички заглавия фигурира конкретното поколение, което лично мен ме затруднява. Като правя по-мащабно търсене примерно в цялата голф секция трябва да изчета доста теми докато отсея само за Г4. Това ни води директно до много улеснено търсене само във конкретните подфоруми ако има такова разграничаване.
Справка: http://www.vwaudiforum.co.uk/forum/
- group®
- Темерут
За подфоруми не говорим (тази версия на форума не подържа подфоруми, но скоро и това ще стане).
Май не си ме разбрал - в самата FAQ тема ще си пише кой линк, към какво те води. Там ще можеш да видиш поколението или ако няма, значи темата засяга всички (както е в повечето случаи).
Иначе ще се опитвам да подреждам линковете по ред на поколението, но едва ли това е най-важното
Май не си ме разбрал - в самата FAQ тема ще си пише кой линк, към какво те води. Там ще можеш да видиш поколението или ако няма, значи темата засяга всички (както е в повечето случаи).
Иначе ще се опитвам да подреждам линковете по ред на поколението, но едва ли това е най-важното

- kickd0wn
- Автомобил:
- Двигател:
group® написа:За подфоруми не говорим (тази версия на форума не подържа подфоруми, но скоро и това ще стане).
Да, да, наистина не съм разбрал, че става въпрос за линкове във FAQ, аз си говоря с подфорумите, за които така или иначе мислех да пускам тема, понеже страшно улесняват търсенето.
Идеята иначе е добра. По-късно ще помогна и ще направя синтез на темата газ и пластмасови колектори понеже е често засягана и смятам ще помогне.
Върни се в “ОФФ-Топик - други”