Дали някога ще има маркировка в прохода Петрохан

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
rainheart
Автомобил: MK3
Двигател: 1.6 ABU

Дали някога ще има маркировка в прохода Петрохан

Мнениеот rainheart » Вто 22 юли 2008 21:29

Виждам, че колегите пускат всякакви безумни/безсмислени теми и с риск тази да бъде заключена и забравена ще я напиша :roll: ...

Днес инцидентно трябваше да пътувам до Монтана и околностите. Трябваше да се мине през Берковица и маршрута беше през прохода Петрохан. За пореден път беше невероятната мъгла! То там винаги си я има, особенно между Петрохан и Бързия! Досега не се сещам някога да съм минавал от там и да не е имало мъгла, но днес с оглед дъждовното време бяхме герои от Сайлънт Хил. Пътуваме в нищото и не знаем, накъде отиваме...само силуети и тук-там някоя светлинка проблясва! И няма грам маркировка! Нито метър! Само показателно изкривени мантинели - нито метър прави! Нагледахме се с всякакви катастрофи - челни удари, странични удари, излетели от пътя автомобили... едно Пежо по таван! И това там си е ежедневие едва ли не, но за толкова години нищо :evil: Започнали са кампания по кърпене на дупките, на две места диви тумбести работници пиеха бири, подпираха се на машините и разглеждаха минаващите коли :evil: Дано някой ден и една маркировка поставят!!! Защото колко живота са заминали там, ламарините не ги броиме, заради 2 бидона бяла боя, които никой не се сеща да отпусне :evil:
:roll: тъжната картинка по европейските ни пътища...

Потребителски аватар
petko5
Автомобил: VW Golf 3
Двигател: ААМ

Мнениеот petko5 » Вто 22 юли 2008 21:33

Да беше само боята :!: :!: :!:
Пътя е много зле, от северната страна на Петрохан :!:
Първо настилката ,после боята :wink:

Потребителски аватар
rainheart
Автомобил: MK3
Двигател: 1.6 ABU

Мнениеот rainheart » Вто 22 юли 2008 21:48

petko5 написа:Да беше само боята :!: :!: :!:

Пътя го ремонтират, дано сложат и маркировка! За толкова години не са могли, дано сега поне с ремонта сложат!

За пътуването не се разминахме с "прясна" катастрофа и ми направи добро впечатление, че други коли са отбили, по няколко човека са захапали телефоните, други помагат, някои просто са запалили цигара и чакат, ако потрябват за нещо :!:

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Вто 22 юли 2008 23:22

Маркировка, може и да сложат, може и да не сложат. Незнам решението за това на кой ще бъде, но има едно "но". Народа у дъжд неможе да кара. Нито вижда напред, нито вижда назад, а пък педала на газта натиснат като при сух път, пък галошите дето е обул на колата нема да ги коментираме. Прохода Петрохан е един от малкото проходи дето ограниченията поставени с пътни знаци следва да се изпълняват стриктно. Миналата година тръгнах за София в едно такова време като днешното дъждовно в 15,00ч. и се прибрах в Берковицаоколо 18,00ч. За това време бяха станали точно 7 катастрофи. В нито една нямаше двама участника. Хората изправят завоя. Една част от вината за такова произшествие е именно липсата на маркировка, но като невиждаш пътя като хората ще намалиш скоростта или ще заобикаляш 80км. през Витиня дето има маркировка. Ами зимата!? Снегът отстрани на пътя е по - високо от пътните знаци. Тогава обаче катастрофите са в пъти по - малко или почти липсват, щото няма безразсъдни шофьори.
Дано го боядисат де и дано боята да изкара повечко време, макар че като гледам това което изкърпват, до есента е отнесено чак долу до Бързия.

Потребителски аватар
20vTurbo
Автомобил: Jetta GLI Mk6 TSI + Octavia VRS
Двигател: 2012 20 TSI CCTA 2003 18 AUQ
Контакти:

Мнениеот 20vTurbo » Сря 23 юли 2008 0:46

Добре поне, че са се сетили да позакърпят дупките, но според мен този проход плаче за тотално асфалтиране.

Жена ми е от Берковица и всяко лято пътувам по няколко пъти през Петрохан. Един път беше такава мъгла, че и ръката да си протегна не може да си видя пръстите, а от горе на това карах едно Рено на което му се запотяваше предното стъкло. Та карахме по спомени, и ту се провижда мантинела, ту дере и само се молиш да не караш по бързо от колкото ангелите хранители могат да летят ;-) Взе ми над 3 часа и накрая ме болеше главата страшно, а иначе един път бях много закъснял и го взех за 45 минути от сточна гара до площада в Берковица, ама и бях с правилната кола (Ауди А8 4.2) и беше слънчево.

Потребителски аватар
moleo
0888
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот moleo » Сря 23 юли 2008 5:38

аз лично повече никога няма да мина през живота си през Петрохан, ебати куция път с огромни кратери.

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Сря 23 юли 2008 10:12

moleo написа:аз лично повече никога няма да мина през живота си през Петрохан, ебати куция път с огромни кратери.

Въпрос на мнение и за къде пътуваш и колко гориво мислиш да сипеш.
София - Монтана се взима за час и половина нормално каране без рискове.
Минавал съм стотици пъти през прохода и още не съм имал проблеми с джанти и гуми.
Както казах, пътища много, различни избори на маршрут.

Потребителски аватар
petko5
Автомобил: VW Golf 3
Двигател: ААМ

Мнениеот petko5 » Сря 23 юли 2008 11:10

rainheart написа:
petko5 написа:Да беше само боята :!: :!: :!:

Пътя го ремонтират, дано сложат и маркировка! За толкова години не са могли, дано сега поне с ремонта сложат!

За пътуването не се разминахме с "прясна" катастрофа и ми направи добро впечатление, че други коли са отбили, по няколко човека са захапали телефоните, други помагат, някои просто са запалили цигара и чакат, ако потрябват за нещо :!:

Котастрофите на Петрохан стават от прибързано каране и основно от непознаване на района :roll:
Преди 2м. един младеж с ново Пежо, беше иправил един завой и се беше хвърлил в едно дере(за щастие беше жив), беше грозна гледка :roll:

Потребителски аватар
The^Maniac
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот The^Maniac » Сря 23 юли 2008 19:43

Аз понеже съм от Монтана, само през Петрохан пътувам. През Витиня са ми точно 60 км отгоре, а и там задръстванията петък и неделя са невероятни. Петрохан си е перфектен като маршрут, ако познаваш пътя, но дупките направо станаха непоносими. От северната страна последния път съм карал с 20км/ч.

Потребителски аватар
Ivailo
Автомобил: VW Golf mk3
Двигател: AAZ
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Сря 23 юли 2008 20:07

Маркировка аз не помня някога да е имало.. А точно на такъв път има огромна нужда от такава! Честно казано като си пътувам за Видин през летния сезон винаги минавам от там.. Има МНОГО малко коли, мъгла лятото ми се е случвало само веднъж, но тогава си хванах другарче пред мен и карах след него.. След мен също имаше бая :roll: Последния път като пътувах за София видях, че са започнали да режат пътя. Тъкмо се разпсувах как ще започнат след 2 месеца да го правят и видях работниците да слагат асфалт :shock :shock :shock Останах СТРАШНО изумен... Това беше на 8 юли и си играеха от селото Петрохан надолу към София може би 2-3 км. Сега накъде кърпят?
Факт е обаче, че с кърпене ще "позакърпят" положението за 1 година максимум. След зимата пак ще зейнат кратери...

Потребителски аватар
20vTurbo
Автомобил: Jetta GLI Mk6 TSI + Octavia VRS
Двигател: 2012 20 TSI CCTA 2003 18 AUQ
Контакти:

Мнениеот 20vTurbo » Сря 23 юли 2008 20:10

Абе, не се ли говореше по едно време за тунел, някъде там че да бил по удобен и по бърз пътя от и до Видин? Някой да е чул нещо за това?

Потребителски аватар
airjohn
Автомобил: 2020 Skoda Karoq
Двигател:

Мнениеот airjohn » Сря 23 юли 2008 21:02

Носеше се слух,че няква японска фирма е искала да копае тунел под Петрохан срещу полезните изкопаеми,които намери при копаенето.Ама нашенците са рекли, ние ще си копаем когато можем (21-22 век).

marioet
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот marioet » Сря 23 юли 2008 22:26

трасето е интересно особенно завойте но пътя е за преасвалтиране миналата неделя ходих до Берковица и тия кап..и бяха изрязали доста голям участак а машините кротко си почиваха до последното кафе тия от пътното :smackbum :076: :076:

Потребителски аватар
1.8i
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот 1.8i » Чет 24 юли 2008 8:10

ISRalien написа:Маркировка аз не помня някога да е имало.. А точно на такъв път има огромна нужда от такава! Честно казано като си пътувам за Видин през летния сезон винаги минавам от там.. Има МНОГО малко коли, мъгла лятото ми се е случвало само веднъж, но тогава си хванах другарче пред мен и карах след него.. След мен също имаше бая :roll: Последния път като пътувах за София видях, че са започнали да режат пътя. Тъкмо се разпсувах как ще започнат след 2 месеца да го правят и видях работниците да слагат асфалт :shock :shock :shock Останах СТРАШНО изумен... Това беше на 8 юли и си играеха от селото Петрохан надолу към София може би 2-3 км. Сега накъде кърпят?
Факт е обаче, че с кърпене ще "позакърпят" положението за 1 година максимум. След зимата пак ще зейнат кратери...

Ами вече са почти до Бързия.
Иначе зиме, лете се през Петрохан минавм.
Маркировка ще се сложи - лани

Потребителски аватар
Ivailo
Автомобил: VW Golf mk3
Двигател: AAZ
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Чет 24 юли 2008 10:10

airjohn написа:Носеше се слух,че няква японска фирма е искала да копае тунел под Петрохан срещу полезните изкопаеми,които намери при копаенето.Ама нашенците са рекли, ние ще си копаем когато можем (21-22 век).

Щото по тоя начин не могат да гушнат парици мамицата им...
Ами вече са почти до Бързия.

А надолу (към Монтана) още ли е отклонен пътя?

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”