Зло куче, нужда от съвет от кинолози или хора с опит

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
vasstop
Гадфадъ'
Гадфадъ'
Автомобил: Golf 2 syncro
Двигател: 1P 1990
Контакти:

Мнениеот vasstop » Вто 22 юли 2008 21:56

Камене,
Колкото и да не ти се иска - закона е един за всички и трябва да го спазваме. Ако не ти изнася - проблема е твой.
По закон такова куче трябва да се извежда с намордник.
Нашия проблем е че няма кой да контролира изпълнението на този закон.
Без да се обиждаш, но според мен още има шанс кучето да се социализира... ако не стане, тогава ще му мисля за прангите на устата и душата...
Мисленето в такъв случай е малко като "след дъжд качулка"...
Не дай си Боже да стане нещо, не ти го пожелавам.

Потребителски аватар
AmW
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот AmW » Вто 22 юли 2008 22:00

Наистина колега, замисли си върху това.По добре с наморник, ще свикне а и ти ще си по спокоен.Видях как на един приятел му гръмнаха кучето защото тръгна да хапе едно детенце, и не му беше хич хубаво, с доста любов го отгледа и хоп за секунди....
Успех с решението и с възпитанието :да:

Потребителски аватар
brabus
R-циклопедист на VW
R-циклопедист на VW
Автомобил: Golf II GTI PB A4 Avant 1.8 TQ
Двигател: 1991 2003
Контакти:

Мнениеот brabus » Вто 22 юли 2008 22:00

http://bulgaria-sea-holidays.com/index.html ето тук спахме

още едно видео.
Joker, гледай какви сме диваци :lol:

Изображение

Потребителски аватар
kam_tod
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kam_tod » Вто 22 юли 2008 22:20

mhihi
Той е като балерина, ве!
Много готин!
И ние трябва да сме така след 10-тина дни! Само дето няма да се излиза от водата! Трябва да го избутвам на сушата, че иначе му се разтреперва долната джука!
Къде е тоя плаж??? Такъв плаж ми трябва!

... сега чак видях линка! Мерси!
Че досега гледах "танца" на плажа!

Последна промяна от kam_tod на Вто 22 юли 2008 22:21, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Вто 22 юли 2008 22:20

Ела на плажа на "Почивка"....нашето(моето и на ротвайлера Бъки) тихо убежище сред шумната и вече трудно поносима през лятото Варна........GLOVE знае къде се намира...
url=http://www.molia-polzvaite-drug-host-za-snimki/v.php?p=u/655/968870283.JPG] Изображение[/url]
url=http://www.molia-polzvaite-drug-host-za-snimki/v.php?p=u/1226/1945842149.JPG] Изображение[/url]

Колкото до колегите с куршумите и стрелбата...я по-кротко....нека не забравят,че оръжие може да има и отсрещния човек,а агресията с огнестрелно оръжие дава пълно юридическо право за т.н. неизбежна самоотбрана..хмммм .......не са попаднали на мен(двама в Морската градина вече ме заобикалят от 100 м като ме видят)...първо ще трябва мен да застрелят(ама трудничко ще бъде май!) и тогава кучето.. .....кучето ми е като дете(това важи и за много от хората,които истински и обичат животните) и бих го защитил така както се защитава дете......!

Последна промяна от joker на Вто 22 юли 2008 23:02, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Tinko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tinko » Вто 22 юли 2008 22:30

Joker любопитно ми е една убава женска няма ли да го оправи тоз нервак? :lol:

Потребителски аватар
AmW
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот AmW » Вто 22 юли 2008 23:51

joker не ме разбирай погрешно, аз обичам кучетата и животните по принцип, имал съм доста кучета.Абсолютно съм против такова нещо, но просто казвам за тази случка.Не знам от къде човека е имал пистолет но просто е така го извади на полянката и го гръмна и никой не можа да направи нищо.Просто искам да кажа, че наистина много трябва да се внимава защото това са опасни кучета и може да стане много лошо за секунди.И както каза ти, че ти е като дете (разбирам те напълно) но представи си как твоето куче ухапва моето дете... еми ако имам пистолет ще го гръмна и няма да ми мигне окото.
Преди години една ''руска стражевая''(не знам дали се пише така :oops: едни като самбернар) нахапа много сериозно баща ми и мога да ти кажа, че като го видях как влиза в нас целия в кръв, щяха да станат много грозни картини с кучето ако го бях намерил.

Сори ако нещо съм те обидил или засегнал, не съм искал.

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myrshavija » Сря 23 юли 2008 6:03

joker написа:...
Колкото до колегите с куршумите и стрелбата...я по-кротко....нека не забравят,че оръжие може да има и отсрещния човек,а агресията с огнестрелно оръжие дава пълно юридическо право за т.н. неизбежна самоотбрана..хмммм .......не са попаднали на мен(двама в Морската градина вече ме заобикалят от 100 м като ме видят)...първо ще трябва мен да застрелят(ама трудничко ще бъде май!) и тогава кучето.. .....кучето ми е като дете(това важи и за много от хората,които истински и обичат животните) и бих го защитил така както се защитава дете......!

Мислех да не пиша в темата, но ти ме провокираш. Ако искаш всички да се придържаме към добрия тон, моля, НЕ СРАВНЯВАЙ отношението ти към кучето с моето към дъщеря ми. След като поставяш така въпроса: няма проблем, ако ти допуснеш твоето куче да нападне моята дъщеря и ти се опиташ да го защитиш, аз с чиста съвест ще застрелям и теб и кучето. Досега винаги съм чел с удоволствие постовете ти, но подобно изказвание не мога просто да подмина.
Сега към автора: предполагам си убеден, че можеш да осъществяваш пълен контрол над кучето и да обуздаваш агресията му винаги, когато е необходимо. Предполагам си се замислял дали можеш да го правиш 24ч и всеки ден. Радвам се, че се опитваш да направиш нещо по въпроса, но не съм съвсем убеден в мотивите ти - не личи, че се притесняваш за безопасността на хората около теб и определено поставяш обичта към кучето си на първо място. Което си е леко притеснително - все пак ти си човек, можеш да сгрешиш, да прецениш лошо ситуация, особено в момент когто кучето ти започне да се социализира и намалиш контрола. Трудна задача имаш, не бих искал да съм на твое място. Успех!

Потребителски аватар
embi4a
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот embi4a » Сря 23 юли 2008 8:37

Аз също много обичам животните и особенно са ми на почит кучетата. Това са животни, които са по-верни и всеотдайни и от най-добрия ти приятел. Живота си е готово да даде за теб без дори да се замисли. Имал съм няколко случки с кучета, които като са вързани тоест в тяхната територия съм не само ме лаят ами направо побесняват. Обаче срещна ли същото куче навън и дори не беше вързано в моя случай дойде при мене, върти опашката, аз го милвам и падна голяма игра. И все искам да си обясня защо това животно се държа така коренно противоположно в рамките на 2 дена. И стигнах до извода, че като си е в дома това е негова територия и я брани с всички сили. Обаче като е навън то знае че това не е неговата територия и не е агресивно. Ако успееш да го убедиш така да се каже, че територията му е само вкъщи а навън е чужда територия и ще се справиш с агресията. Но си мисля че токато го усмириш трябва да вземеш наистина 100% мерки за сигурноста на околните, не казвам намордник, но поне къс повод с каишка, която дори да паднеш да не ти се изплъзва от ръката.
Наистина на всички колеги са им много хубави животинките и им желая незабравими мигове с тях още дълги години!!!

Потребителски аватар
kam_tod
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kam_tod » Сря 23 юли 2008 9:55

Колеги, нека не превръщаме хубавата (и почти научна) дискусия в свада, изпълнена със закани и заплахи.... Joker специално няма за какво да го нападате, той няма проблеми с овладяването на неговото куче.
Това с пистолетите го забравете, защото е най-малкото несериозно да се говори по този начин...
На забележката по-горе, че не ме интересува безопасността на хората около мен само мога да отговоря, че мога да овладея кучето си физически, т.е. нито ще го изпусна, нито пък ще му позволя да ми се изплъзне. Не си мислете, че едва ли не разхождам див звяр, който не мога да контролирам - напротив, песа дори ход на ред с мен и се връща по команда, ако е тръгнал нанякъде...
Въпросът е в друго... аз знам какво означава социализирано и добре обучено куче. А със сегашното ми трябва да съм нон-стоп нащрек да не ухапе някого, а това превръща разходките ми с него в психическо и физическо натоварване.
По въпроса за територията и защитаването й, ще отговоря, че ротвайлера защитава някакъв периметър около себе си и собственика си (какъвто е преценил, примерно 5 или 10 м. радиус) независимо къде се намира - вкъщи или навън... това е една и от причините за агресията към чужди хора, но не е само тя.
Нека се върнем към добрия тон и моля да пишат хора, които могат да дадат някакъв полезен съвет, а не примери кой как си е пребил кучето или закани как ще вадят пистолети, това не ми помага, нито пък и на другите, които четат.

Потребителски аватар
joker

Мнениеот joker » Сря 23 юли 2008 11:16

Кучето ми не закача дори и котки....но за сметка на това ми е писнало да отразявам безсмислена и немотивирана хорска агресия....стреляха ме,биха ме,псуваха ме....само защото имам ротвайлер...а той винаги си седеше тихичко до мен и гледаше с учуден поглед изкривените от злоба лица на въпросните люде :cry: ..слава на Бога от 2 години вече ме познават почти всички в градината и нямам проблеми....нещо повече-моят любимец свикна да ходи ида се гали като котарак на всички които е запомнил!
Но питам аз.....защо никой нито дума не казва на бащата който учи миловидното си синче ка се дави малко кученце????....на дългобедрестата и цицореста мама дето подава камък в ръцете на 4 годишно момченце за да удари кротко лежащото на сянка и нищо не подозиращо куче?....на децата около блоковете които бесят малки котенца и вече обесени ги въртят из въздуха като малки парцалчета или с блеснали от възбуда очи ритат бездиханните им телца....!
и защо мислим алтернативно.....или хората или животните....защо да не е ЕДНАКВО за всички живи същества???
Че моето куче с пълно право може да се нарече член на нашето семейство(това също могат да го кажат много от колегите с кучета!)...то споделя всичко с нас...радости,тъга,храна жилищна площ...отгледано е като малко дете ....не съм спал цели нощи когато е болен(така както не спях ,когато дъщеря ми беше малка и боледуваше)......
а как се отнася моето куче към децата????
Ами вижте какво прави с абсолютно непознато дете!!!ИзображениеИзображение

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Сря 23 юли 2008 11:22

абе незнам какво си мислите, ама ако тръгне едно от тия кучета към мен ръмжащо, вобще няма да се замисля дали да стрелям или не....
така както застрелях 2 "овчарски" кучета които вместо да пазаят стадото с кози, гонеха сърните по цял ден.

Потребителски аватар
kam_tod
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kam_tod » Сря 23 юли 2008 11:51

Ludia написа:абе незнам какво си мислите, ама ако тръгне едно от тия кучета към мен ръмжащо, вобще няма да се замисля дали да стрелям или не....
така както застрелях 2 "овчарски" кучета които вместо да пазаят стадото с кози, гонеха сърните по цял ден.

Баце, ти си голем мъж!
Ще взема и аз да запаша един патлак и преди да изляза сред хората ще си пускам всичките серии на Рамбо...
А предполагам, че си застрелял кучетата, защото са гонели сърните и са ти пречели на теб да ги гръмнеш, нали? Евала, дал си им да се разберат! Сега всички ще ти се възхитим дружно! :bowdown
Само така! Вадиш и гърмиш!

П.С. Joker, твоето куче може да бъде само еталон за хората, които имат уши да слушат... за другите, каквото и да им се говори или покаже, те са си приготвили картечниците и базуките и ще гърмят!

Само дето, ако аз видя някой, че застреля куче безпричинно (или го згази с колата си), като се приближа до въпросния анимационен герой, ще се разхвърчат и картечниците, и базуките, а после ще звънна на 150 да дойдат да съберат каквото е останало от него. Казвам го със смирение... mhihi

Потребителски аватар
Tinko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tinko » Сря 23 юли 2008 11:57

kam_tod написа:
Ludia написа:абе незнам какво си мислите, ама ако тръгне едно от тия кучета към мен ръмжащо, вобще няма да се замисля дали да стрелям или не....

Баце, ти си голем мъж!
Ще взема и аз да запаша един патлак и преди да изляза сред хората ще си пускам всичките серии на Рамбо...
А предполагам, че си застрелял кучетата, защото са гонели сърните и са ти пречели на теб да ги гръмнеш, нали? Евала, дал си им да се разберат! Сега всички ще ти се възхитим дружно! :bowdown
Само така! Вадиш и гърмиш!

П.С. Joker, твоето куче може да бъде само еталон за хората, които имат уши да слушат... за другите, каквото и да им се говори или покаже, те са си приготвили картечниците и базуките и ще гърмят!

Само дето, ако аз видя някой, че застреля куче безпричинно (или го згази с колата си), като се приближа до въпросния анимационен герой, ще се разхвърчат и картечниците, и базуките, а после ще звънна на 150 да дойдат да съберат каквото е останало от него. Казвам го със смирение... mhihi

Нито едно животно, в тва число слагам и човека не заслужава да бъде убито! Утре може да сте вие пред коршума и да осетите болката която усеща то! На никому не го пожелавам! Пистолета е комплексарщина за повечето страхливци, дето не могат да се оправят с думи и спокойствие а предпочитат лесния вариант! Убивай за да ядеш, но не убивай за кеф, защото някой ден може и теб да убият случайно!

НИКОЙ НЕ ЗАСЛУЖАЯВА ДА УМРЕ!

Последна промяна от Tinko на Сря 23 юли 2008 12:01, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
joker

Мнениеот joker » Сря 23 юли 2008 12:01

Само да обърна вниманиие на втората снимка....забележете чистите и неподправени [b]детска и кучешка усмивки......[/b]и после кажете,че животните нямат душа и чувства!....а на LUDIA отдавна не обръщам внимание.....аааа даже сега се сетих да го чукна в игнорлиста ,защото от 2-3 месеца не е написал нищо свястно....

Върни се в “ОФФ-Топик - други”