Мнения за Golf 3 TDI 1Z 1997г.
- Mephistofel
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
ISRalien написа:Мразя така
провокира ми желанието да отворя мобиле-то..
Гледам някакви четворки на по 7500.. Вярно, може да си търсиш точно тройка, защото ти харесва визията например, но аз лично гледам да се ъпгрейдвам и аз бих изчакал още малко или да тегля някакъв кредит и да си взема 4-ка.. Пак казвам че на мен 4-ките ми харесват доста повече от 3ките, 5-ците от 4-ките и т.н.- това е лично мнение.
Сега вече трябва да мисля да си продавам гошко
/Offtopic
Колега, нищо лично,ама ... Вярвай ми - предпочитам да си карам моята кошница (нищо,че е тройчица ), отколкото да си взема за малко повече пари неясна талига 98-ма година, 1,4 и прочие, само за да кажа,че карам четворка.

Моите 2 стотинки.

- Adnan
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
ЦЪК
Търси в дизеловия раздел само от първи опит на търсене на 1з ми излезноха теми които няма да мога да прочета цял ден.
Я цял раздел

Я цял раздел

- Mephistofel
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- kacho
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
и аз съм на мнение, че ще най-добре оттук да си вземеш колица - едва ли някой колега ще тръгне да те успива, че е на реални 130 000 и т.н., а тази която ти предлагат за мене е на нереално висока цена, още повече не си я и видял. нали се сещаш че може и да дойде съвсем различен цвят от този който виждаш в интернет, и тогава какво?
- connor cane
- Автомобил:
- Двигател:
Такааа...малко споделен опит от човек, купил кола преди....точно 5 дни:
1. Какво искаш да кажеш с това, че във форума се предлагат само стари кошници - 11 годишна кола нова ли е. Винаги съм казвал и пак повтарям - нова кола е максимум 2-3 годишна. Всичко останало е дроб. И като купуваш кола, гледай не годината, ами състояноето и. Всичко зависи от това как е карана, къде е държана, сменяни ли са консумативи и тн. Вчера гледах да се продава едно Венто 94-5 година с клима за около 4,5К. Като му свалиш малко от цената и сложиш газ, ще караш като пич комфортно за малко пари. Без да ти трака стария дизеляк.
2. Принципно, белите хора на запад си купуват дизелаци, за да ги скъсат от каране - дизеловите автомобили там са по-скъпи от идентични бензинови. Сам си прави сметка дали 156000 (или колкото пише) са реални, при положение, че шофьорската седалка и волана са видимо изтъркани. Миналата година карах Голф 3 ABD, 1993. Като го оставих (беше служебен) тъкмо врътна 150 000 (100% реални) километри, и седалките му бяха почти като нови.
3. Не вярвай и на дума от това, което джамазина в автокъщата ти казва за колата - караш на диагностика, викаш познат майстор и така. Джамбазите са най-лъжливите мизерници във вселената - от личен опит ти казвам.
4. Както описваш колата, приготви поне 1000 лева, та и отгоре - ремъци и масла са задължителни, после имаш филтри, накладки, евентуално съединител, нещо по окачването, някой датчик и т.н. Само региистрацията на кола нов внос с еко-таксата май стана над 300 лева. Ако ще слагаш и музика - ти си знаеш колко пари искаш да дадеш за нея.
Общо взето - ако ти лепне на задника колата и имаш парите + 1000-1500 аванс за обслужване и належащи нужди - скачай в боя.
1. Какво искаш да кажеш с това, че във форума се предлагат само стари кошници - 11 годишна кола нова ли е. Винаги съм казвал и пак повтарям - нова кола е максимум 2-3 годишна. Всичко останало е дроб. И като купуваш кола, гледай не годината, ами състояноето и. Всичко зависи от това как е карана, къде е държана, сменяни ли са консумативи и тн. Вчера гледах да се продава едно Венто 94-5 година с клима за около 4,5К. Като му свалиш малко от цената и сложиш газ, ще караш като пич комфортно за малко пари. Без да ти трака стария дизеляк.
2. Принципно, белите хора на запад си купуват дизелаци, за да ги скъсат от каране - дизеловите автомобили там са по-скъпи от идентични бензинови. Сам си прави сметка дали 156000 (или колкото пише) са реални, при положение, че шофьорската седалка и волана са видимо изтъркани. Миналата година карах Голф 3 ABD, 1993. Като го оставих (беше служебен) тъкмо врътна 150 000 (100% реални) километри, и седалките му бяха почти като нови.
3. Не вярвай и на дума от това, което джамазина в автокъщата ти казва за колата - караш на диагностика, викаш познат майстор и така. Джамбазите са най-лъжливите мизерници във вселената - от личен опит ти казвам.
4. Както описваш колата, приготви поне 1000 лева, та и отгоре - ремъци и масла са задължителни, после имаш филтри, накладки, евентуално съединител, нещо по окачването, някой датчик и т.н. Само региистрацията на кола нов внос с еко-таксата май стана над 300 лева. Ако ще слагаш и музика - ти си знаеш колко пари искаш да дадеш за нея.
Общо взето - ако ти лепне на задника колата и имаш парите + 1000-1500 аванс за обслужване и належащи нужди - скачай в боя.

Аз колата я видях, външно ми хареса. Гърнето му е за смяна цъфтнал му е кожуха. Счупена му е пластмасата на щеката за маслото. Цена ???
Гумите са добри, ще издържат този сезон, климатика работи добре. задните 2 барабана са поръждясали, по боята има малко забележки. GT изпълнение.
Във форума повечето продавани коли са от 93-94г.
Като разход човека каза че е 5 на 100 с климатика заедно.
Каза също че прави 200км/ч без проблем, а за тракане то сте прави трака си доволно дизелчето. Колата не е от автокъща, а от човек който вкарва единични автомобили за продан.
Музика ще и сложа задължително, и аз така знам че 300лв ще ми отидат за застраховката, незнам за консумативи как варят цените за дизела. Каско трябва задължително и грубо ми се струва, че ще ми излезе златна, а след някоя година трябва да го подарявам на някого.
Гумите са добри, ще издържат този сезон, климатика работи добре. задните 2 барабана са поръждясали, по боята има малко забележки. GT изпълнение.
Каза също че прави 200км/ч без проблем, а за тракане то сте прави трака си доволно дизелчето. Колата не е от автокъща, а от човек който вкарва единични автомобили за продан.
Музика ще и сложа задължително, и аз така знам че 300лв ще ми отидат за застраховката, незнам за консумативи как варят цените за дизела. Каско трябва задължително и грубо ми се струва, че ще ми излезе златна, а след някоя година трябва да го подарявам на някого.
- P4v3l
- Автомобил:
- Двигател:
nicki4 написа:... задните 2 барабана са поръждясали....GT изпълнение...
Доколкото знам ГТ изпълнението е със дискови спирачки и отзад (т.е. или не е ГТ или някой си е играл да сменя главини.....)
nicki4 написа:... 300лв ще ми отидат за застраховката...
Гражданската е по-малко, но има една нова еко таксичка за коли нов внос, която се плаща при първа регистрация (около 300 кинта)
- connor cane
- Автомобил:
- Двигател:
nicki4 написа:Аз колата я видях, външно ми хареса. Гърнето му е за смяна цъфтнал му е кожуха. Счупена му е пластмасата на щеката за маслото. Цена ???
Звучиш като да ти е харесала. Ако имаш парата - диагностика и скачай. Но първо поискай да я покараш поне 10 км - да прецениш кефи ли те, дали тропа нещо по окачването, дали ускорява и върви както си представяш и очакваш - така можеш да разбереш дали това е твоята кола.
Задължително искай отстъпка от цената.
5 на 100 с клима само извънградско
А ако искаш да не загубиш пари, просто не си купувай кола. Набутваш се в момента, в който я купиш - от следващата секунда започваш да си назад. ПОсле ще набуташ още една камара пари и накрая ще я продадеш за доста по-малко, отколкото си я взел - просто ще е остаряла с още 2-3 години примерно.
Обаче предимствата, удобството и кефа да имаш кола не могат да се измерят с пари.

- Adnan
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
nicki4 написа:Каза също че прави 200км/ч без проблем,
Това може да стана само и единствено ако има чип
Макс скорост на 1З ~ 180 км ( + - 2 км. ).
Няма начин да гори на 100/5 с клима толкова е без нея като караш макс с 100 - 110 км на магистралата.
Ходи дай малко пари на някой клубен майстор да и види :
- Турбото колко надува ;
- Стойности на МАФ'а;
- Центровка;
- Компресия;
- Има ли прекъсвания;
Май описах една темичка която седи най горе в раздел Дизел какво бях писал преди.