Цена на пита за климатик

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
BigTo
Автомобил:
Двигател:

Цена на пита за климатик

Мнениеот BigTo » Сря 23 юли 2008 15:16

Колеги, някой има ли някаква идея за цената на вътрешна пита за климатик(по-скоро на климатроник) на VW Passat B5 3B????????????????

Потребителски аватар
gr_kanev
Доктора
Автомобил: VW Transporter T5 2006
Двигател: AXD

Мнениеот gr_kanev » Сря 23 юли 2008 18:09

Според ETOS (съвсем неориентираща, но все пак някаква) цена - 216 евро. Каталожен номер - 8D1 820 103 D. Няма значение дали е с ръчно (климатик) или електронно (климатроник) управление - изпарителя е един и същ. Можеш да попиташ при някой официален представител, или пък друга фирма за авточасти. Ако следваш напътствията от ТАЗИ тема - 309.90 лв. (препоръчителна цена на дребно), за BEHR HELLA Service; но има и доста други цени - така че поразгледай първо, а после се обади да попиташ конкретно за теб каква ще бъде цената.
Ако не е тайна, какво му е на твоя, че искаш да го сменяш ?

Потребителски аватар
BigTo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот BigTo » Сря 23 юли 2008 18:27

Да ти кажа, изпуска от някъде фреон. Сега съм сложил реактив да видим какво ще покаже. Просто питам предварително да знам за какво да се подготвям евентуално не дай си боже. Та за това питам. Мерси за информацията!

Потребителски аватар
gr_kanev
Доктора
Автомобил: VW Transporter T5 2006
Двигател: AXD

Мнениеот gr_kanev » Чет 24 юли 2008 7:39

Сигурно ли е че ТОЧНО от изпарителя изпуска фреон ? Защото има много други по-вероятни места за това (не че не може и да е пробит изпарителя де).

IvanZag
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот IvanZag » Чет 24 юли 2008 7:46

Здравей колега, ако това е точния оригинален номер цената на този изпарител е 256лв.

Потребителски аватар
BigTo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот BigTo » Чет 24 юли 2008 8:28

Както споменах и преди това, все още не знам къде изпуска. В момента сме сложили реактив за да видим дали ще избие някъде. Но знам със сигурност, че изпуска, защото когато го източихме и само на вакуумиране с помпата, изпуска, да не говорим, пък когато се вдине налягането на фреона. За сега сме го напълнили на половина с реактив, ще го покарам така няколко дни и да видим от къде ще избие.

Върни се в “Passat”