Волана леко ми кривна на една страна

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
cougarAEK
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот cougarAEK » Вто 22 юли 2008 22:53

Занимавам се с реглаж и според мен трябва доста здраво да влезеш в дупка за да мръдне геометрията при положение ,че е автомобила не е кърпен или изгнил, другото положение е да е мръднал страничния наклон ако е правен реглаж преди това по някога много трудно се стягат болтовете на макферсона и дори не е нужно да минеш през дупка за мръдне от там, за това реглаж на ново и здраво стягане за да няма проблеми

Потребителски аватар
tbs_niki
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот tbs_niki » Вто 22 юли 2008 23:22

А възможно ли е да ти е бил така волана още след стенда
а да си го забелязал чак сега :?:

Потребителски аватар
racing_team_vidin
Автомобил: BMW E65 Sport Package
Двигател:

Мнениеот racing_team_vidin » Вто 22 юли 2008 23:49

cougarAEK написа:Занимавам се с реглаж и според мен трябва доста здраво да влезеш в дупка за да мръдне геометрията при положение ,че е автомобила не е кърпен или изгнил, другото положение е да е мръднал страничния наклон ако е правен реглаж преди това по някога много трудно се стягат болтовете на макферсона и дори не е нужно да минеш през дупка за мръдне от там, за това реглаж на ново и здраво стягане за да няма проблеми

За 1 месец, във Видин ми регулират предницата 2 пъти и казаха, че трябва 3-ти път.
След втория беше добре, след около 150 км, започна да дърпа на дясно, и след като ударих в едно изрязано забелязах че волана ми се изкриви. Ударът не беше лек, но не беше и силен, при положение, че на предишната ми кола кривих кормилна щанга от удар :roll:, и знам какво е усещането, майсторите казаха след като се прибрах,че е от това дето ударих в асфалта. И аз си мисля, че нещо не е стегнато, но тези дни не можах да я кача на подемник, за да претегна всичко :oops:

Потребителски аватар
aiptek
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот aiptek » Сря 23 юли 2008 10:43

racing_team_vidin написа:
aiptek написа:Възможно ли ако колата е удрана и от там да се осуква толкова лесно

всяка кола има усуквания, разгледай заварките по коша отпред отдолу, ако има спукано е за притеснение.
Незнам при ударена кола как е. :roll:

Колега,вечерта се разхождах по бул,България и я тествах.Незабелязах да ми носи много.
Като пусна волана и се задържа накъде около 500м. и после леко бие ,един път на ляво друг на дясно.Но съвсем малко се отклонява
Възможно е да е от неравностите по асвалта.

Как мислит дали търка гумите?

Потребителски аватар
aiptek
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот aiptek » Сря 23 юли 2008 10:46

tbs_niki написа:А възможно ли е да ти е бил така волана още след стенда
а да си го забелязал чак сега :?:

ОО не.Още като смених гумите в Диана си направих реглажа и след това беше идеално.
Незнам,може и дия от Диана да не са си свършили работата като хората.

el_nino
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот el_nino » Сря 23 юли 2008 11:19

аз си правих реглажа в ауто + на Шипченски проход ..... и веднага щом излязох от стенда волана си ми беше крив ..... леко на ляво а по предницата принципно всичко е здраво и няма разбито .... Преди това колата ми беше с идеално прав волан ..... но мисля че в БГ няма човек които на реглажа да го изправи без да вади волана от шлиците .... (волана ми е с еър бег и ме е страх да го отваеям ) ..... Ако имате опит с човек които може дам и изправи волана споделете го .....

П.С. Моят реглаж струваше 30лв ...... къде ги намирате тия по 15лв .... и с лазерна машина ли го правят или по друг начин ?

Потребителски аватар
racing_team_vidin
Двигател:

Мнениеот racing_team_vidin » Сря 23 юли 2008 11:52

el_nino написа:аз си правих реглажа в ауто + на Шипченски проход ..... и веднага щом излязох от стенда волана си ми беше крив ..... леко на ляво а по предницата принципно всичко е здраво и няма разбито .... Преди това колата ми беше с идеално прав волан ..... но мисля че в БГ няма човек които на реглажа да го изправи без да вади волана от шлиците .... (волана ми е с еър бег и ме е страх да го отваеям ) ..... Ако имате опит с човек които може дам и изправи волана споделете го .....

П.С. Моят реглаж струваше 30лв ...... къде ги намирате тия по 15лв .... и с лазерна машина ли го правят или по друг начин ?
тук във Видин са по 10-15 лв. И пича ми изправя и волана без да го сваля, възможно е, но повечето не им се занимава и затова го зае*ават така както им дойде. И ти можеш да си оправиш волана, МАХАШ клемите на акумулатора и СЛЕД това разглабяш волана, 2 х еврейски звезди, и гидоре 24 мисля, че беше. При монтажа на обратно, и първия път като дадеш на контакт, Може да го напраиш от дясната страна, аз така правя, че всичко се случва :oops:

chachi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chachi » Сря 23 юли 2008 20:27

Здравейте колеги,когато се регулира сходимост на преден мост волана се блокира в положение на право и след това се прави самия реглаж.Инструмента с който се блокира волана се поръчва със стенда(опция),ако нямат инструмент или "майстора"е с две леви :evil: .Отиди в сервиз където работят читаво и ще стане,дай 20 кинта на майстора и му кажи да направи и страничния наклон на шенкела,че на тия голфове(с изключение на mk1)е малко играчка.Знам,че ще се противиш за 20те лева бакшиш,но когато работата е свършена както трябва си спестявяш износените гуми и ходене по мъките.

Потребителски аватар
aiptek
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот aiptek » Сря 23 юли 2008 23:38

el_nino написа:аз си правих реглажа в ауто + на Шипченски проход ..... и веднага щом излязох от стенда волана си ми беше крив ..... леко на ляво а по предницата принципно всичко е здраво и няма разбито .... Преди това колата ми беше с идеално прав волан ..... но мисля че в БГ няма човек които на реглажа да го изправи без да вади волана от шлиците .... (волана ми е с еър бег и ме е страх да го отваеям ) ..... Ако имате опит с човек които може дам и изправи волана споделете го .....

На мен пъй даже ми го направиха за 10лв в Диана.Но си взех и гумите от тях в същия ден.

el_nino
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот el_nino » Чет 24 юли 2008 9:24

chachi написа:Здравейте колеги,когато се регулира сходимост на преден мост волана се блокира в положение на право и след това се прави самия реглаж.Инструмента с който се блокира волана се поръчва със стенда(опция),ако нямат инструмент или "майстора"е с две леви :evil: .Отиди в сервиз където работят читаво и ще стане,дай 20 кинта на майстора и му кажи да направи и страничния наклон на шенкела,че на тия голфове(с изключение на mk1)е малко играчка.Знам,че ще се противиш за 20те лева бакшиш,но когато работата е свършена както трябва си спестявяш износените гуми и ходене по мъките.

Блокираха ми волана и въпреки това пак е крив .... засега съм се примирил но ако излезе място където схте го оправят без да си хвърля парите на вятъра бих отишъл

cougarAEK
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот cougarAEK » Нед 27 юли 2008 1:08

До сега не съм имал случаи да регулирам предница и да остане крив волан, нещо не е направено както трябва, волана се центрира задължително, правят се страничните наклони и след това сходимост от двата накраиника , на VW един реглаж ми отива 30-40 мин. за да стане както трябва такаче може да прецените дали ви правят реглаж или само се правят ,че регулират, разпечатка не ти ли дават , пусни я да видим на кви стоиности ти правят колата

Потребителски аватар
racing_team_vidin
Двигател:

Мнениеот racing_team_vidin » Нед 27 юли 2008 8:41

cougarAEK написа:До сега не съм имал случаи да регулирам предница и да остане крив волан, нещо не е направено както трябва, волана се центрира задължително, правят се страничните наклони и след това сходимост от двата накраиника , на VW един реглаж ми отива 30-40 мин. за да стане както трябва такаче може да прецените дали ви правят реглаж или само се правят ,че регулират, разпечатка не ти ли дават , пусни я да видим на кви стоиности ти правят колата

За това колко време им отнема реглажа, няма да коментирам, сещаш се че почват да обикалят колата, "ааа, тая много ниска, как да сложиме криковете, що си я свалил толкова..." и се започва един разговор... и времето си тече, а за разпечатка- КАКВО е това, Никой нищо не ти показва, остави да ти даде? Май, май тук сме в друга България, за пореден път се убеждавам!

el_nino
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот el_nino » Нед 27 юли 2008 23:29

cougarAEK написа:До сега не съм имал случаи да регулирам предница и да остане крив волан, нещо не е направено както трябва, волана се центрира задължително, правят се страничните наклони и след това сходимост от двата накраиника , на VW един реглаж ми отива 30-40 мин. за да стане както трябва такаче може да прецените дали ви правят реглаж или само се правят ,че регулират, разпечатка не ти ли дават , пусни я да видим на кви стоиности ти правят колата

остави координати за връзка с теб ..... ?

cougarAEK
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот cougarAEK » Сря 30 юли 2008 23:01

Колега от Варна съм тел. 0887258819 Иван ,ако идваш на море звънни телефон ще ти обясня каде се намирам]

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”