Правила за лепене на винетка за ....глупаци

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
Spectre™
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Spectre™ » Сря 11 яну 2006 9:33

w_smith написа:Вземи прозрачното от винетката за 2005. Аз лично още си го имам. Ако нямаш ти го давам на месечната среща.

Най-добре ще е така и аз имам едно прозрачно, ако някой му трябва на следващата среща ще му го дам. На мен не ми се налага дасменям винетката поне. :wink: А иначе двапъти чупя стъкло и се налага да ми сменят винетка, ама аз отивам при един познат и той ми я сваля и я поставя на новото. Не знам точно как го прави не съм го гледал. Може би се сваля както колегата Mega посочи. :?

Потребителски аватар
zaro
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zaro » Сря 11 яну 2006 9:38

Само искам да спомена...... не че има много общо.
И аз чупих джам лятото и шпича дето ми го сменя ми свали и винетката и лепенката за прегледа. Напръска ги с препарат за прозорци и после с ножче. С винетка никакви грижи, обаче от онези дни като си бърсах прозореца (беше малко влажен) с цел да залепя стикера за Гражданската и смъкнах стикера за прегледа. И на всичкото отгоре по него полепна салфетка. и сега си виси е така, какво да направя.....

Та мисълта ми е имайте си едно наум все пак като ги правите тези операции

Потребителски аватар
Sir T
the STIG
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Sir T » Сря 11 яну 2006 9:40

tr0ll написа:Аз си мисля дали да не залепя винетката на строшено парче от предно стъкло и като ме спрат куки да обясняам че стъклото е сменяно ...

ако ти се строши стъклото, трябва да отидеш в КАТ да ти направят протокол, че ще се сменя стъклото и тогава да ти издадат нова винетка от пътното .. нещо такова беше! Така, че версията ти няма да мине пред господа милиционерите.

Потребителски аватар
L&R
Автомобил: CCC
Двигател:
Контакти:

Мнениеот L&R » Сря 11 яну 2006 10:10

Надписа върху фолиото, който е върху новите винетки падна със спирт за секунди, т.е. няма нужда от ново фолио. Сега въпроса е ще се залепи ли и с какво винетката комплект с фолиото на стъклото.

М... да забравете за парчетата стъкло. При счупен прозорец си има процедура , по която минах и аз това лято. Винетката трябва да е на предното стъкло в противен случай си в нарушение.

Потребителски аватар
tyo
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот tyo » Сря 11 яну 2006 10:39

Намажете предварително стъклото с течен парафин.После "залепвате" новата винетка.Това е 8)

Потребителски аватар
L&R
Двигател:
Контакти:

Мнениеот L&R » Сря 11 яну 2006 10:44

tyo написа:Намажете предварително стъклото с течен парафин.После "залепвате" новата винетка.Това е 8)

С фолиото ли както си е или без?

Потребителски аватар
tyo
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот tyo » Сря 11 яну 2006 10:53

L&R написа:
tyo написа:Намажете предварително стъклото с течен парафин.После "залепвате" новата винетка.Това е 8)

С фолиото ли както си е или без?

Без фолиото.
Несъм пробвал с БГ винетка но едно приятелче(специално му звъннах за консултация)караше по 20~30 коли от Австрия и Италия с една годишна винетка.

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Сря 11 яну 2006 11:46

ако се счупи джама, не е нужно да се вади нова винетка, караш си с втората част...имаше решение насъда по случая

Потребителски аватар
L&R
Двигател:
Контакти:

Мнениеот L&R » Сря 11 яну 2006 11:50

Pichaga написа:ако се счупи джама, не е нужно да се вади нова винетка, караш си с втората част...имаше решение насъда по случая

Е пак трябва и протокол от КАТ предполагам, а и идеята да ме спира всеки втори полицай не ми се вижда добра.
Кола без винетка се спира задължително и после се пита ;)

Потребителски аватар
landwarrior
Автомобил:
Двигател:

11

Мнениеот landwarrior » Сря 11 яну 2006 11:52

мене ме спират постоянно пък нарочно си лепя винетките по нагоре да се виждат/и винаги казват на въпроса защо точно пък мен спирате-''Щото колата ти се набива на очи'' :No

Потребителски аватар
zaro
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zaro » Сря 11 яну 2006 11:53

Добре де, обаче при мене се получи следното - счупен джам, протокол от КАТ, с него в БулИнс, оглед, завеждане на щета, и после прибиране на ОРИГИНАЛА на ПРОТОКОЛА ОТ КАТ.
И тогава с какво да ида да си искам нова винетка?

Потребителски аватар
landwarrior
Автомобил:
Двигател:

11

Мнениеот landwarrior » Сря 11 яну 2006 11:55

zaro написа:Добре де, обаче при мене се получи следното - счупен джам, протокол от КАТ, с него в БулИнс, оглед, завеждане на щета, и после прибиране на ОРИГИНАЛА на ПРОТОКОЛА ОТ КАТ.
И тогава с какво да ида да си искам нова винетка?
на майка ми са и казали едни полйцай да си носи часта от счупеното стъкло кадето е залепена винетката в случей на инцидент със стъклото :roll:

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Сря 11 яну 2006 12:12

НЯМА нужда от нова винетка бре.....дори куките трябва да се съобразяват с решенията на съда

Viso
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Viso » Сря 11 яну 2006 13:38

Мен лично ме дразнят всички тези винетки, лепенки за ГТП, стикери за застраховка и пр. Преди държавата забрани на застрахователите да лепят стикери по стъклата уж да не се пречи на видимостта. А сега ни задължават да лепим по 3 бр. (засега) лепенки. За отстраняването им нищо не се казва. Мога ли да платя на майстор да ги разлепва и после да представя фактурата на държавата за осребряване?

Потребителски аватар
nix
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nix » Сря 11 яну 2006 15:01

преди коледа като ходих по прованса си купих седмична винетка и я залепих върхо много изпотено предно стъкло. После като се връщах след седмица трябваше да сложа друга и тази се отлепи без грижи и си остана цяла целеничка. :) и лепилото си беше ок , залепих я на един целофан и хвана много здраво.
Така че тази комбинация мисля че ще стане и на годишна винетка. Въпроса е винаги да я лепите на влажно стъкло. И идеята с парафина мисля че ще стане перфектно също.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”