термостат на поло 6N - решено !

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Потребителски аватар
Milanski
Автомобил: VW Golf 4 110
Двигател:

термостат на поло 6N - решено !

Мнениеот Milanski » Сря 16 юли 2008 23:23

здравейте колеги опитах се с търсачката да намеря отговор на въпроса ми обаче не успях за съжаление
та въпроса ми е следния за колата от гаража се отнася чудя се дали мие за смяна термостата като запаля не съм пипал маркуча на радиатора за да видя на колко градуса ми отваря термостата защото е доста нагъчкано а от долу имам кора и неми се занимава да я свалям само заради една проба :lol: но както и да е като започне да загрява колата и достигне някъде 72 *С си седи известно време там преди да започне да отива на 90 *С ( особено ако карам на 5 - та с 80 километра ) вече ако вдигна 100 и повече застава на 90 *С и не мърда в задръствания също седи на 90 - 92 най-много ако е загряла на 90 и примерно изключа от скорост при движение с около 80 км/ч след около километър истива на 80 градуса
най - вече ме притеснява зимата тъй - като рядко вдигаше над 75 *С ( при движение до 90 км/ч ако карам с над 100 км/ч започваше да вдига градусите към 90 някъде ) та се чудя ако съм за термостат нямали и при движение със 120 на 5 примерно да държи ниска температура а тя си държи 90 и не мърда :?:

Последна промяна от Milanski на Пет 25 юли 2008 11:32, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
CTaH4o
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот CTaH4o » Чет 17 юли 2008 0:57

моят АЕФ държи нон стоп 90 градуса (май толкова трябва)
пък съм чувал че всички такива държат толкова
но идея си няма от какво ти е проблема
абе а за кво написах тоя пост и аз не знам :lol:

Потребителски аватар
maslinkov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот maslinkov » Чет 17 юли 2008 15:11

Според мене датчикът на перката ти е изправен, а термостата си е отишъл от този свят. Като наближи зимата го смени.

Потребителски аватар
rymo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rymo » Чет 17 юли 2008 16:05

Сменяй колега :)
Двигателя си има работна температура- не в задръстване 92, по магистрала 78, по долно нанагорно 83.
90 градуса- това е :wink:
Всички май минахме през тези термостати :lol:
http://vwclub.bg/forum/viewtopic.php?t= ... 1%F2%E0%F2
П.П. Потърси още- колегите са писали доста...имаше и една тема донесена май от форума на Сеат, но нямам време сега да ти я търся.
Успех.

Потребителски аватар
Milanski
Двигател:

Мнениеот Milanski » Пет 18 юли 2008 13:52

мерси за отговорите колеги най-вероятно като наближи зимата ще го сменя само ако някой знае каква марка термостат да си взема защото има много ментета и току виж новия се оказал по-зле от стария :D
ако някой е сменявал наскоро да каже какъв си е взел за колко пари и откъде и най-важното да ли се е оправила колата :D

Потребителски аватар
rymo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rymo » Пет 18 юли 2008 16:07

Насред зимата правих гимнастиката( смених го сам- не е сложно, а и аз не съм някакъв майстор... само малко обща техническа културност е нужна :wink: )
Wahler май беше, около 20-26лв., от някакъв магазин на Хр. Ботев.
За сега работи( да си чукна по кратуната), колата си загрява нормално... зимата мисля, че разхода ми се беше вдигнал заради термостата, но не съм на 100% сигурен.
Успех.
П.П. В магазина ме посъветваха да си взема и тройник, че много се били скапвали, но моя си беше ОК и сега си имам един резервен от култовата марка Топран :)

Потребителски аватар
Anbuch
Полохолик
Автомобил: VW POLO 6R
Двигател: CGGB 2010г
Контакти:

Мнениеот Anbuch » Пет 18 юли 2008 16:10

http://vwclub.bg/forum/viewtopic.php?t= ... 1%F2%E0%F2

Една година вече нямам грижи с термостат BEHR закупен от ауто+ за 25 лв.
Обаче направих една врътка в магазина :lol: Накарах ги да ми дадът 5 броя (толкова имаха) и след обстоен преглед си избрах този ,който е с най-затворени "крачета" на пластмасовата си част ,защото проблемите идват най-често от разкрачването им.

п.п. Наистина имаше доста голяма разлика между крачетата на всичките термостати

N.B. под "крачета" имам в предвид ония 4 закопчалки ,които придържат пружината в термостата да не се рапъне докрай и да го съсипе. Абе като ги видиш ,няма да ги объркаш

Потребителски аватар
Milanski
Двигател:

Мнениеот Milanski » Чет 24 юли 2008 16:29

проблема е решен днес смених термостата с нов :D не знам колко ще изкара но за сега мисля че е добре :roll:

Потребителски аватар
sa6o46
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sa6o46 » Сря 30 юли 2008 23:04

май и аз имам същия проблем с мойто поло 91-ва

като го взех първите дни държеше навсякаде 90 и немърдаше ама сега започна всеки ден да държи различна температура каквато си хареса, ту 70 ту 90 ту 105 , странно че перката се вкючва чак на 105? дали нее перката проблема или си е термостат? и още нещо, каде се намира и как се сменя този термостат?

Потребителски аватар
moni_barca
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот moni_barca » Сря 30 юли 2008 23:46

мерси за отговорите колеги най-вероятно като наближи зимата ще го сменя само ако някой знае каква марка термостат да си взема защото има много ментета и току виж новия се оказал по-зле от стария Very Happy
ако някой е сменявал наскоро да каже какъв си е взел за колко пари и откъде и най-важното да ли се е оправила колата Very Happy

Само да ти кажа,че не е добре да чакаш до зимата!По-добре го смени сега,защото от термостата зависят доста работи,а спорет мене прегряване на двигателя няма де е приятно!По-добре го смени!А колкото да модела BEHR e супер!!!

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”