За Риболовците

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Сря 23 юли 2008 11:36

nosex написа:petko5, ако пътуваш за към гр. Самоков (кв. Горубляне - c.Панчарево - c.Кокаляне - ВЕЦ Пасарел - c.Пасарел и т.н.) първото, което трябва да видиш е ''стената'' - там със сигурност е забранено. Не съм сигурен, дали там е вододайната зона, само знам че е много дълбоко. В радиус от поне 3 км., може и повече е забранен риболова. Следва местността ''Щъркелово гнездо" или "Щъркела" - там е разрешен, след това "Мечката", малко след "Мечката" имаше една отбивка в ляво... и един черен път по който съм пътувал всяко боже лято в продължение на около 15 години - стига се до средната част на язовира.
Това е за страната от към Самоков, от към Ихтиман никога не съм ходил, но възнамерявам това лято да отида - има чудни бунгала, кръчмета и всичко нужно да съчетаеш риболова с една чудесна почивка. :wink:

колега, можеш ли да си поиграеш малко на гуугъл мапс, да покажеш къде има готини места, щом си запознат? и аз съм мераклия да отида на искъра :wink:

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Сря 23 юли 2008 13:13

Ludia написа:
Ludia написа:
black` написа:Бре и аз ги сътворявам едни ама или е каракуда голяма. Или некви раци ми опоскват монтажите. Пък ловим само на дъно, че да си пия и ям. Но за пръв път около София ми се случват толкова нощни без шаран. :shock По другите където ходя винаги по 2-3 дори и по 500 грама да са. Пак правят кеф. Тия каракуди не може да се усетят на това 0.40. Пък и смрадливи язовирски риби не ям. Само за кефа... :lol: То да се чуди човек за какво виси. :roll:
ами не те знам къде ходиш, но попринцип причините да няма риба може да са две ... в единия или в другия край на въдицата ;)

днес от 7.30 до 20ч равносметката ми е - 2 амура по около 2,5 кг, 3 шаранчета по 1,5 - 2кг и един 6 - 7кг.Естественои няколкоизпуснати (3) - откачени, едната от които сериозна риба. Ти с тва влакно неэнам за кво се бориш ;) аз ползвам 0.30 и повод 0.10 плетен :

Изображение

ето го и шарко :
Изображение
и отново на свобода:
Изображение

Потребителски аватар
golfarata
"Селски тунинг"
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот golfarata » Чет 24 юли 2008 11:56

Парещи новини от язовир Батак............. Само некви костури се къцат и то от пионерския лагер..... Комсомолците са се покрили и не искат да се показват. Утрепаха ни водката-бирата и дъжда тия дена :drunk
:twisted:

Потребителски аватар
petko5
Автомобил: VW Golf 3
Двигател: ААМ

Мнениеот petko5 » Чет 24 юли 2008 19:58

Някакви отзиви от яз.Рабиша ?

Отпуска съм от другата седмица и мисля да отскоча за 1-2 дни :wink:

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Чет 24 юли 2008 20:36

petko5 написа:Някакви отзиви от яз.Рабиша ?

Отпуска съм от другата седмица и мисля да отскоча за 1-2 дни :wink:

ako те интересува къде НЕкълве - питай black' mhihi mhihi mhihi

Потребителски аватар
cheren_golf
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот cheren_golf » Пет 25 юли 2008 0:36

Последната ми информация от там е, че в момента кълве само дребна риба и чат-пат, някоя по-едра таранка, на царевица.От няколко седмици пускат водата, отново, и вичко е замряло.

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Пет 25 юли 2008 10:11

cheren_golf написа:Последната ми информация от там е, че в момента кълве само дребна риба и чат-пат, някоя по-едра таранка, на царевица.От няколко седмици пускат водата, отново, и вичко е замряло.

я кажи как е по дунава ;)
към 16-17 август може да имам път към видинско, да знам дали да взимам въдици ;)

Потребителски аватар
kiko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kiko » Съб 26 юли 2008 20:57

хасковско-язовир момино (разклон за мост-малево-корен-криво поле-момино)....голяма слука на шарани -1кг-до 3-5 кг-масово към 1,5 кг...днес няко хора се прибраха с по 15 кг риба(но аз не съм от тях)....излиза още бял амур....излиза и на плувка -на царевица и хляб..такса 2 лв на човек -5лв кг риба....

Потребителски аватар
vwg3
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vwg3 » Нед 27 юли 2008 13:01

някой има ли инфо за Ярловци?
Мисля да ходя във вторник и всякаква информация ще ми е полезна
10х

Потребителски аватар
Green_Madness
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Green_Madness » Вто 29 юли 2008 13:47

Пак бяхме на Лобуш. С преспиване Събота - Неделя на бунгалата на Техническия университет - 7 лв. на човек, с хладилник и ТВ. Малко е тясно за 4-ма души, но ние успяхме да си вземем 2 за по 2-ма души. Мястото е екстра и за пиене и за ядене. Иначе хванахме доста костур и прилично слънчак :evil: На снимката се вижда къде сме ловили а отсреща при лодките са бунгалата. Така че купувайте здраво рибета ако искате костур, но може и да си наловите и там. Наслука на всички и ето го мястото:

Изображение

Потребителски аватар
Nafta
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Nafta » Вто 29 юли 2008 14:12

А прясно инфо за Слаковци(до Брезник, Софийско) ? :)

Потребителски аватар
madmen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот madmen » Вто 29 юли 2008 14:27

vw_golf_2_dsl написа:А прясно инфо за Слаковци(до Брезник, Софийско) ? :)

много прясно нямам. Един колега ходи преди месец и беше хванал само тен. Аз минавах оттам в събота на връщане от Сандански, но ме мързя да се отбивам да видя дали има нещо

Потребителски аватар
Scout
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Scout » Сря 30 юли 2008 9:27

колега 3 дни подред след работа ходя на Челопечене (веднага след караулката в ляво) за по 3-4 часа. Платика, костур и каракуда.... много доволно да ви кажа. снощи си тръгнахме с около 25 риби, средна големина около 1 педя :)
Наслука

Bmw_fen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Bmw_fen » Сря 30 юли 2008 12:25

МИсля отре да намина да полова,та как е положението на Волуяк,кълве ли на каква стръв,плувка/дъно,какво кълве

Потребителски аватар
Gesha_GTI
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Gesha_GTI » Пет 15 авг 2008 14:48

Някой скоро да е ходил на р.Струма някаде под селата преди Сандански (Кресна,Струмяни) Имам къща в Струмяни и другия петък ще ходя на там за 2 седмици.Ще взема въдиците и мисля да отскоча да видя,пък ако провърви ще се ходи всеки ден доло на Струмата за рибка да поначешам крастата :lol: :P

Върни се в “ОФФ-Топик - други”