Фолио за стъклата но ...!
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Фолио за стъклата но ...!
Някой има ли идея дали има фолио с различен цвят освен черен, щото адски грозно ми изглежда като е затъмнена половина кола. Предполагам ако е леко зеленикаво или каквото и да е друго няма да правят проблем КАТ-аджиите. Друг е въпроса , че искам да се отърва от "шофьорския тен" и да не ми се пържат таблото и цялото купе.
- dinkonikolaev
- Автомобил: VW Golf 2 GTI Golf 3 Variant
- Двигател: PF AAM
затамняване
така да разясня малко и на мен ми предстои затъмняване и се посаветвах с КАТ зна4и позжолени са страни4ните(без шофиорските) ЗАБРАНЕНО Е ЗАТЪМНЯВАНЕТО НА ЗАДЕН И ПРЕДЕН ПРОЗОРЕЦ.а за цвят на фолио има лилав светло зелен тъмно зелен бял сив и 4ерен(със вси4ките му нзанси).Коли4ката ми е голф3 комби бяло и мися с super black(супер 4ерно) да му затамня прозорците но все не ми остава време
УСПЕХ и да не забравиш да оставиш снимков материал ако е с някакав друг свят разли4ен от 4ерно 

- batmilko
- Автомобил: Opel Zafira
- Двигател: 1900 CDTI
- Контакти:
Re: Фолио за стъклата но ...!
kr0tal написа:...Друг е въпроса , че искам да се отърва от "шофьорския тен" ....
При вдигнато СТЪКЛО няма как да хванеш тен, стъклото спира лъчите дето те пържат, минава само жегата

- racing_team_vidin
- Автомобил: BMW E65 Sport Package
- Двигател:
Re: затамняване
dinkonikolaev написа:така да разясня малко и на мен ми предстои затъмняване и се посаветвах с КАТ зна4и позжолени са страни4ните(без шофиорските) ЗАБРАНЕНО Е ЗАТЪМНЯВАНЕТО НА ЗАДЕН И ПРЕДЕН ПРОЗОРЕЦ.а за цвят на фолио има лилав светло зелен тъмно зелен бял сив и 4ерен(със вси4ките му нзанси).Коли4ката ми е голф3 комби бяло и мися с super black(супер 4ерно) да му затамня прозорците но все не ми остава времеУСПЕХ и да не забравиш да оставиш снимков материал ако е с някакав друг свят разли4ен от 4ерно
Я прочети закона за движение, и МОЛЯ ТЕ, кажи ми къде пише, че е ЗАБРАНЕНО затъмняването на задното стъкло?
П.П Ще те ориентирам, чл. 105

- dinkonikolaev
з
е катаджиите така казаха ся ако не миказаха така и аз ще затамня моя задния
- racing_team_vidin
- Автомобил: BMW E65 Sport Package
- Двигател:
Re: з
dinkonikolaev написа:е катаджиите така казаха ся ако не миказаха така и аз ще затамня моя задния
остави ги катаджийте, в закона щом не го пише, може само да му кажеш " Приятен ден"!
Забелязал съм,че използват такива вратички, за да се заяждат, ако видят че ти незнаеш.

4len 105
Ако имаш странични огледала можеш да затъмниш задното стъкло
а за ръцете - изгарят, за това е тръгнал лафа за шофьорския тен! Та за това искам да направя нещо. Дали ще се заяждат куките за светло зелено или светло оранжево например(както са някои заводски стъкла)?

Последна промяна от kr0tal на Пон 28 юли 2008 12:19, променено общо 1 път.
- dinkonikolaev
з
хах светло оранжево не знам дали има не сам виждал още 

batmilkooo
Батмилко, сори , ама писах от GSM и нямаше как да ползвам кирилица.
Пък по темата - дай да не се занимаваме с проблема "хваща ли се тен през стъклото". Аз съдя по себе си. Не съм го чул от друг. За едно пътуване хванах, а по магистралата няма как да карам с отворен прозорец.
Мен ме вълнува дали някой ще се заяде, ако всички стъкла леко зеленеят заради фолиото.
А дали ще има проблем с винетки и стикери от вътрешната страна, че нямам опит с тия материали?
Пък по темата - дай да не се занимаваме с проблема "хваща ли се тен през стъклото". Аз съдя по себе си. Не съм го чул от друг. За едно пътуване хванах, а по магистралата няма как да карам с отворен прозорец.
Мен ме вълнува дали някой ще се заяде, ако всички стъкла леко зеленеят заради фолиото.
А дали ще има проблем с винетки и стикери от вътрешната страна, че нямам опит с тия материали?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Здравеите колеги . Колкото до забраната за затъмняване на задния прозорец не е вярно .Аз съм от Ямбол и 70% от колите с фолио им са затъмнени и задните стъкла . Такаче няма проблем .Има други два варианта за затъмняване на предните съкла .Единият е с наи светлото фолио което пак е забранено но все пак всичко се вижда както от вътре така и отвън . Другият вариянт е тониране на всички стъкла тогава фирмата която ти ги прави ти издава сертификат с кото лошите не могат да ти кажатнищо . Но този вариант е малко скупичак за всички стукла затова пак може да се затъмнят задните с фолио а само предните да се тонират
- Дашо
- Пернишки бек
- Автомобил:
- Двигател:
За цветове-виждал съм всякакви разцевтки,а относно това дали е забранено или не,както каза колегата racing_team_vidin вижте чл. 105 от ЗДвП,където е казано:
т.е. ако имаш огледала и от двете страни на автомобила-няма проблем да си затъмниш задните странични стъкла,а относно задното стъкло-няма никакво изискване
Чл. 105. (1) Забранява се ограничаване на видимостта през челното стъкло и през страничните стъкла на автомобила, осигуряващи видимостта на водача към пътя, както и намаляване на прозрачността им.
(2) Ограничаване на видимостта през стъклата на задните врати на леките автомобили, както и намаляване на прозрачността им, се допуска само при наличие на огледала за виждане назад от двете страни на автомобила.
т.е. ако имаш огледала и от двете страни на автомобила-няма проблем да си затъмниш задните странични стъкла,а относно задното стъкло-няма никакво изискване
-
- Автомобил:
- Двигател:
Колега, моята кола е със затъмнени странични стъкла (предни и задни) с възможно най-светлото фолио на Лумар ( http://www.llumar.hu/bulgarski.htm ), като целта ми беше да се спрат ултравиолетовите лъчи, което това фолио уж прави (уж, защото не знам със сигурност
). Досега не са ми правили проблеми КАТ, фолиото не си личи ако не ме спрат и не чегъртат стъклата. Предният и задният прозорец предполагам може също да се направят, ама аз не исках да рискувам калпаво слагане на предното стъкло, а задното не ми трябва да се затъмнено. Адреса на Лумар го има на сайта им и при тях има всякакви цветове фолио.

А такааа
Този пост чаках
Да ме ориентираш с цената горе долу?
Мисля че няма да има никакъв проблем облепването на всички стъкла

Да ме ориентираш с цената горе долу?
Мисля че няма да има никакъв проблем облепването на всички стъкла