модул за стъкло на В3

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
ligustrum
Автомобил:
Двигател:

модул за стъкло на В3

Мнениеот ligustrum » Пет 25 юли 2008 23:52

здравейте колеги :D да му се не види,докато се чудех из форума как да си намаля разхода на газ и ето ти проблем :evil: от вчера на мойта врата стъклото като го вдигна до горе и на един-два см. от уплатнителя спира с едно гадно тракане.дигам го на горе с ръце и е голяма тъпотия :evil: та въпросите са ми три:
1.трудно ли се сваля(гледам,че е зад металната част)
2.ако е тотално сдухан(понеже е с някакви зъбни предавки,а не с жила)къде да търся.май по -добре при нас в форума на копува :roll: ли по морги,ама гаранция,че ще работи....не знам :? то като се замисля май не е оригинален,защото съм чувал,че на другите е модул комфорт.а моя е най обикновен.
3.дали има значение,ако единия ти е различин от другия,защото да копувам два,малко :eyecrazy цената :woooow:
благодаря предварително за всякакви мнения :D

Потребителски аватар
pas1.8mi
Автомобил: Passat B5
Двигател: 1.8T AEB 1999

Мнениеот pas1.8mi » Съб 26 юли 2008 7:05

Без да го свалиш нищо не правиш!Може и само да се е развил болт от направляващите шини(хоризонталните) :idea:

Потребителски аватар
znainainai
Автомобил: Golf4
Двигател: MK 4 98 AHF

Мнениеот znainainai » Съб 26 юли 2008 8:09

Изронен зъбен гребен кофти работа. Преди 2м сменях моя със същите симптоми беше. Има вариант да се навари ама е от ден до пладне :cry:
Ако си със 4ел. стъкла като мен трябва да имаш и комфорт пробвай свали другите стъкла без проблемното задръж ключа във ключалката вратата на положение заключване и виж дали ще се вдигнат. Относно стъклоподемника сваляш кората, махаш найлона , махаш пластмасовата лайстна която е до стъклото от вътрешната му страна,сваляш надолу стъклото под самото стъкло има метална шина която е стегната със два болта за ключе 10.След като се развият тези болтове стъклото остава свободно вади се нагоре под ъгъл Внимавай да не го счупиш, следва развиване на всички останали болтове за ключе 10 , откачаш буксата и изваждаш машинката(стъклоподемника) през дупката в долната част на вратата.
Подпираш стъклото със една летвичка и отиваш да си купиш нов стъклоподемник аз като си търсих ми искаха 120 лв за чисто нов. В крайна сметка тунинговах един ръчен и имам ел стъкло отново. :D
Успех :D

Потребителски аватар
ligustrum
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ligustrum » Съб 26 юли 2008 12:37

благодаря колеги :!: след малко се заемам.ще пробвам да задържа стъклото в горно положение след като сваля машинката,че може и днес да не намеря друг за да го монтирам.поне ще съм на ясно какво му е.иначе съм 100%сигурен,че не е комфорт модул,защото съм джъткал такъв на един колега 93г. оня като го задържиш и сам си сваля и вдига.моя движи само докато държиш копчето.ако тоя се е скапал,дано намеря по моргите нещо тънко,че другата седмица ме чака морето :ihaaaaa
п.п. пак да питам дали ще е фатално ако е различен от моя (новия) :idea:

Потребителски аватар
znainainai

Мнениеот znainainai » Съб 26 юли 2008 14:27

Изображение
Колега ето ти скица на стъклоподемника :D

Потребителски аватар
ligustrum
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ligustrum » Съб 26 юли 2008 22:15

благодаря znainainai :)свалих машинката по гореописания от теб начин-беше много лесно.и кво да видя :lupe тази рейка с формата на четвърт кръг в горния край(точно когато пребира стъклото най-горе)се бяха изронили три зъба :twisted: пак по ваша идея отидох и ми лепнажа малка заварка на мястото на изхабените зъби с СО.после с една триъгълна пила оформих три перфектни зъба.на място пробвах машинката-леко претропване на въпросното място,но реших,че това е дреболия и я монтирах.до тук веселата част :lol: като пробвах пак на монтиран прозорец и ужас пак същото :banghead: газ по моргите-на едно място 100лв.почти нова.викам тцъ.на другото се опитаха да ми шътнат една дясна за 70лв.,и другаде не видях.сега ще пусна тема в купува(в търсачката нищо не излиза)ако някой има оферта или други идеи да драска и тук :arrow: още веднъж 10х на всички :)[/b][/i]

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Нед 27 юли 2008 0:45

Леле, човеко!
Ти си се вкарал в ебаси филма!
Не се занимавай повече с дивотии, иди при човек, дето наистина разбра как функционират тези джади, и по-важното ->има материалите и ти дава и гаранция ;)
http://www.molia-polzvaite-drug-host-za-snimki/v.php?p=u/8/1919_786.JPG
http://www.molia-polzvaite-drug-host-za-snimki/u/8/1920_804.JPG

Потребителски аватар
blagoykata
Автомобил: Пасат
Двигател: АФТ 1996

Мнениеот blagoykata » Нед 27 юли 2008 8:00

Същия проблем имах и реших преди морето да го оправя!
Резултат: след 1 седмица каране с дървена подпора под стъклото, наварих 5 зъба и монтирах! Сега стъклото ми се качва догоре, но с известен шум, говорещ че пак прескача някой зъб! Има и нещо друго - едно пластмасово кръгче, което май е ограничител за крайните положения - та от едната му страна пластмасата се е набрала и тя ми прави мизерии, ама ще е до следващото отваряне :evil:

Потребителски аватар
ligustrum
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ligustrum » Нед 27 юли 2008 23:48

radotom написа:Леле, човеко!
Ти си се вкарал в ебаси филма!
Не се занимавай повече с дивотии, иди при човек, дето наистина разбра как функционират тези джади, и по-важното ->има материалите и ти дава и гаранция ;)
http://www.molia-polzvaite-drug-host-za-snimki/v.php?p=u/8/1919_786.JPG
http://www.molia-polzvaite-drug-host-za-snimki/u/8/1920_804.JPG

благодаря ти много,Радо :bowdown значи за сега ще отложа обиколките по морги :lol: сещам се горе-долу къде се намира и още утре ще звънна да видим дали ще ме вземе веднага.теа стъкла добре,ама като се развалят :rocketwhore по начина на знайнайнай стана перфектно,ама само голямото колело-не можеш да познаеш къде са били изронените зъби.обаче явно и малкото колело има няква язва точно в позиция "един пръст преди да затвори стъклото" :mad: след ремонта ще драсна :wink:

Потребителски аватар
dispatch
Автомобил: Passat В6 HighLine 2010
Двигател: CBBB DSG6 02Е

Мнениеот dispatch » Чет 31 юли 2008 15:58

Да питам:

Има ли разлика между механизъм за В3 и за В4 и разлика между ръчен и ел.

Като гледам на схемата ми се струва че няма... :?:

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Чет 31 юли 2008 22:10

Миналата седмица спазарих два механизма барабар с моторчетата за по 20лв. бройката в една морга в Дупница, но за съжаление за дясната врата моторчето неработеше и не го купих, но на другия ден в Монтана в една морга ми искаха 30лв., спазарих за 25. Имаше само дясна и я купих.
Мисълта ми беше да се поразровите из моргите за нещо по народно като цена, че като ги слушам тия цени от 100 - 120лв и ми се изправя косата.

Потребителски аватар
dispatch
Автомобил: Passat В6 HighLine 2010
Двигател: CBBB DSG6 02Е

Мнениеот dispatch » Чет 31 юли 2008 22:48

Аз за т'ва питам дали има разлика, щото като идеш в моргата и като кажеш: за В4 ляв механизъм и той те пита: ама Ел. или механичен... и като му кажеш "Ел." и той вика: ами 100 кинта... брааат...

А ако му кажа за В3 ръчен... едва ли ще каже повече от 20.... :-)

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Пет 01 авг 2008 0:06

dispatch написа:Аз за т'ва питам дали има разлика, щото като идеш в моргата и като кажеш: за В4 ляв механизъм и той те пита: ама Ел. или механичен... и като му кажеш "Ел." и той вика: ами 100 кинта... брааат...

А ако му кажа за В3 ръчен... едва ли ще каже повече от 20.... :-)

Незнам дали са еднакви при Б3 и Б4, по скоро не са, но цените в предишното ми мнение са за Б3 електрически, понеже колегата дето е пуснал темата е с Б3.

Потребителски аватар
znainainai

Мнениеот znainainai » Пет 01 авг 2008 6:46

3A0 837 461 -ляв стъклоподемник без моторче за В4 1994-1996
3A0 837 461 - ляв стъклоподемник без моторче за В3 1992-1993
Това са каталожните номера според ETOS мисля че въпросът дали са еднакви е ясен :D То реално В4 е В3 със козметични промени :lol:

Потребителски аватар
ligustrum
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ligustrum » Сря 06 авг 2008 0:02

колеги,днес ходих при майстора дето ме прати radotom.прегледа машинката и каза,че е разбита оста на гребена и май тази на зъбното колело което го задвижва :? за мое успокоение това се ремонтирало,но ще отнеме извесно време-при него имаше една камара такива като моя.след като е готов(подемника)трябва да му докарам и колата да го монтира и настрои за да ми даде и гаранция(мисля 2год.каза)цялото удоволствие-60 лв.мисля,че е по добре от моргата-100лв.без гаранции :roll: дано до петък стане,че :ihaaaaa дано имам време да съобщя за крайния резултат.накрая всичко ще ми е на тагадък :headbang

п.п.абе,Одаджийски как така 25лв.такъв подемник :gruebel ти съ бъзикаш нещо :039:

Върни се в “Passat”