Въпросче
Въпросче
Имам въпрос. Откъде може да се намерят в Варна кутии за субуфери или другия вариант е какво ми трябва за да си направя сам. Какви материали са най-добри 

- driver
- Автомобил: diesel
- Двигател:
Re: Въпросче
HyKu написа:Имам въпрос. Откъде може да се намерят в Варна кутии за субуфери или другия вариант е какво ми трябва за да си направя сам. Какви материали са най-добри
ПДЧ - 18 мм. е добър избор на материал.

- driver
- Автомобил: diesel
- Двигател:
Най-лесния вариан е: отиваш в някоя фирма където правят мебели от ПДЧ , казваш какви детайли трябват /точните размери/ и те ти ги режат. След това ти сам можеш да си ги зглобиш чрез самонарезни винтове, силиконираш отвътре по фугите, слагаш баса и падат стъклата. 

Последна промяна от driver на Чет 12 яну 2006 0:48, променено общо 1 път.
еми не искам да е нещо разтърсващо ама всеки си има моменти когато усилва леко музиката... в момента съм с pioneer p5700mp na tabloto 2x10cm hertz diecl i otzad 2x16cm pak hertz и бих казал че се чува приемливо.... само че се губят ниските.... също искам и да си сложа още две елипси но проблема е че нямам кора на витарката и се чудя къде да ги монтирам, идеи?
- RaZU
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
еми не може всички да са гении като теб
аи от каде ще намериш инфо за някои от бас-овете на БГ пазара като не се знае кой ги е произвел камули ход на мембрани и бози разни.
Друго от каде един човек дето не се е занимавал с електроника или музика да знае какво значат всички тея неша които ти иска да вкараш за да ти даде някакви реални резултати ?И повечето фирмени саитове не дават такава подробна информация каквато тая програма иска.

аи от каде ще намериш инфо за някои от бас-овете на БГ пазара като не се знае кой ги е произвел камули ход на мембрани и бози разни.
Друго от каде един човек дето не се е занимавал с електроника или музика да знае какво значат всички тея неша които ти иска да вкараш за да ти даде някакви реални резултати ?И повечето фирмени саитове не дават такава подробна информация каквато тая програма иска.
-
- Автомобил: Golf Mk4
- Двигател: AGU
Фирмените сайтове не давали така информация??? На нещо което е марково??? ? С китайските боклуци - не дават, няма как : ). За тях се мери ( без максималния ход ). Готов съм да помогна ако някой има нужда от помощ, но за сега за 8" говорители, щото за меренето става с тестова кутия, а имам такава само за 8". Процедурата отнема 10 мин.
-
- Автомобил:
- Двигател:
ползвайте търсачката бе хора
Има достатъчно теми за избор на материал за направа на кутия...аз специално съм писал поне в няколко такива теми
Ще се повторя малко - ПДЧ 18 мм НЕ Е добър избор за материал...ако ще е ПДЧ хубаво е да е поне 22 мм, но най-добре е MDF 18 мм или повече (добре е предната страна, на която се закрепва говорителя да е от по-дебел материал...примерно MDF 30 мм). За слепване се ползва лепило за дърво, винтовете са опционални...слагат се за пристягане докато стегне лепилото, после е добре да се махнат.

Има достатъчно теми за избор на материал за направа на кутия...аз специално съм писал поне в няколко такива теми
Ще се повторя малко - ПДЧ 18 мм НЕ Е добър избор за материал...ако ще е ПДЧ хубаво е да е поне 22 мм, но най-добре е MDF 18 мм или повече (добре е предната страна, на която се закрепва говорителя да е от по-дебел материал...примерно MDF 30 мм). За слепване се ползва лепило за дърво, винтовете са опционални...слагат се за пристягане докато стегне лепилото, после е добре да се махнат.
Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”