проблем в спирачната система
- slav4on
- Автомобил:
- Двигател:
проблем в спирачната система
Добър ден колеги. Туко що се прибирам и бързам да ви съобщя за странната аномалия, за да можем да намерим отговор заедно. Тъй като бях на балкан и наклона беше голям и имаше доста завои използвах спирачката доста често, после спуках гума смених я и ето ядовете. Като смених гумата (искам да кажа че тя не беше същата като 4-те на колата а беше с по малка височина, защото може да влияе и аз незнам) след 1-2 км забелязах че ми мига лампичката за накладки и помислих че може да съм за смяна но видях, че ми свети и лампата за абс. Това много ме учуди. Както и да е прибрах се и изгасих колата, видях нивото на спирачната течност беше в норми, видях накладките и в тях доста хляб. Паля да вида пак дали ще светне не светат нито накладки, нито абс. Та въпроса ми е щом нямам износени накладки и проблеми в течноста защо подяволите светят тъпите индикациии, друг въпрос защо изобщо свети абс, като нямам повреда в него? Искам да питам нормално ли е когато светне индикацията за накладките да светне и абс(аз мисля че не)? Мерси на отзовалите се предварително и ако ми дадете обяснение защото аз съм гол и бос в тази тема ще съм ви безкрайно задължен, защото мисля със спирачките шега не бива. Дали не е някой скапан датчик?
- zfa159
- Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
Едната лампа няма общо с другата.При мен поне се е случвало да си свети едната,отделно от другата.
Примерно тази за АБС-а светва като има проблем с АБС-а и тогава другата не свети.Също така да кажем при ниско ниво на спирачната течност светва тази на таблото ама не и тази за АБС-а.
За да светнат и двете проблема е по-сериозен или са два проблемите.
При мен светеха и двете когато ми се прецака помпата за спирачната течност (електромотора) понеже практически пада налягането и АБС-а от своя страна се оплаква,че има проблем с налягането а в същото време се нарушава дори обикновенната спирачна система на колата (педала става твърд) и светва и другата лампа.
Успех с проблема колега.
Примерно тази за АБС-а светва като има проблем с АБС-а и тогава другата не свети.Също така да кажем при ниско ниво на спирачната течност светва тази на таблото ама не и тази за АБС-а.
За да светнат и двете проблема е по-сериозен или са два проблемите.
При мен светеха и двете когато ми се прецака помпата за спирачната течност (електромотора) понеже практически пада налягането и АБС-а от своя страна се оплаква,че има проблем с налягането а в същото време се нарушава дори обикновенната спирачна система на колата (педала става твърд) и светва и другата лампа.
Успех с проблема колега.
- zfa159
- Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
Аз съм имал случай при който колата седя страшно дълго време в задръстване (около 3 часа някъде) а навън страшна жега (30 и няколко градуса) и не се мърда.....в един момент АБС-а изкука централно и започна да свети лампата му,да вибрира педала,да свети и тази за спирачките и да не иска да спира ако не натискам много здраво...загасих я,запалих я пак - същия ефект.Отбих и я оставих там...после като отидох да си я взема нямаше проблем.Явно прегря комп-а отзад под седалката и првъртя....нямам технологично обяснение а и грешка не беше записал никаква.
- borkoyanchev
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- slav4on
- Автомобил:
- Двигател:
Незнам колега и на мен са ми казвали няколко човека, че ако има разлика в гумите може и да се шашардиса абс обаче после 1 майстор ми каза, че не е вярно. А сега си помпах гумите и абсолютно всяка беше с различни атмосфери а най меката беше на 1.6 дали не е от това нещо. Незнам просто и аз още от вчера като изгасих и запалих пак не го прави изобщо вече. Много странно компа може да се е побъркал за миг обаче ми е интересно защо? Мерси на отзовалите се.
- vaskoto1
- майстор Падна ли ми!
- Автомобил:
- Двигател:
качеството на спирачната течност.
откога не си я сменял? или дори не знаеш дали изобщо е била сменяна?
бил си на крачка от т.нар. фейдинг (fading) което щеше да те остави с педала в пода без каквато и да е спирачка...
прочети имаше една тема в европа сменяли спирачна течност на 2 години? или нещо подобно беше. там пише световни глупости но има и истината за спирачната течност, при това много добре представена!
ето я:
http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.ph ... 4%E8%ED%E8

откога не си я сменял? или дори не знаеш дали изобщо е била сменяна?
бил си на крачка от т.нар. фейдинг (fading) което щеше да те остави с педала в пода без каквато и да е спирачка...
прочети имаше една тема в европа сменяли спирачна течност на 2 години? или нещо подобно беше. там пише световни глупости но има и истината за спирачната течност, при това много добре представена!

ето я:
http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.ph ... 4%E8%ED%E8
- vaskoto1
- майстор Падна ли ми!
- Автомобил:
- Двигател:
абе я стига давали съвети като не сте наясно моля!
колегата и той не е наясно и затова пита-не за да му се дават предположения от хора на които видно не им е ясно какво става.
вие драги спирачни специалисти за тест мю-сплит чували ли сте? май не а?
а стига-еднакви гуми, различни спирачни усилия блаблабла. спрете се.
колегата и той не е наясно и затова пита-не за да му се дават предположения от хора на които видно не им е ясно какво става.
вие драги спирачни специалисти за тест мю-сплит чували ли сте? май не а?
а стига-еднакви гуми, различни спирачни усилия блаблабла. спрете се.