Въпрос свързан със съединителя на Голф 3

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Maldini
Автомобил:
Двигател:

Въпрос свързан със съединителя на Голф 3

Мнениеот Maldini » Съб 26 юли 2008 22:54

Има доста писано на тема съединител във форума.
Попрочетох доста , но не открих точен отговор - чудя се дали
изцяло проблема е в съединителя или има нещо в жилото и педала.
Ситуацията е следната - съединителя отделя супер ниско, като не е загряла колата се натиска лесно, но загрее ли колата педала става доста твърд и при натискането на педала се чува стъргане. Явно и лагера не е читав, понеже се чува едно тракане от него, когато не е натиснат, а утихва като се натисне. На пръв поглед явно трябва да се сменя съединителя, но от прочетеното във форума на доста места срещнах писано и за евентуален проблем с жилото!
На фона на написаното до тук какво мислит може ли да има проблем и в жилото на съединителя? Жилото е саморегулиращо се.
Проверих в Ауто Плюс - 236 кинта съединителя/Закс/, комплект/феродов, лагер и притискателен/. Саморегулиращото се жило струва кинти и то - просто искам да знам дали трябва да купувам и него или ще мина само със съединителя?

Потребителски аватар
°niksi°
Бай Брадър
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот °niksi° » Съб 26 юли 2008 23:38

Щом при натискане спира значи е от скоростите зора, а не от лагера. Лагера аз май го сменях и сложих читав.
А съединителя помня че го беше сменял и беше някакво бесно менте ако не се лъжа. Лагера май го сменихме на по-малко от 10 дни.

Потребителски аватар
Maldini
Автомобил:
Двигател:

По темата

Мнениеот Maldini » Пон 28 юли 2008 10:41

°niksi° написа:Щом при натискане спира значи е от скоростите зора, а не от лагера. Лагера аз май го сменях и сложих читав.
А съединителя помня че го беше сменял и беше някакво бесно менте ако не се лъжа. Лагера май го сменихме на по-малко от 10 дни.

Имаш добра памет Ники. Целия съединител беше някакво менте. Ние сменихме само лагера, но то и другото е било от същия дол дренки.
Пишеш, че става въпрос за скорости, което ме кара да си мисля, че имаш предвид скоростната кутия! Аз се бях засилил да взема Закс съединител от Ауто Плюс и да ти звъня да го сменяме.
Сега нова 20 :lol: Скорости. Дай малко повече инфо, че като чух скорости и ме заболя под лъжичката :?

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”