Април месец получавам сметка за ток 245 лева. Пише, че тая сметка била за консумирана ел.енергия от 01.04.2008 до 29.04.2008, което е меко казано АБСУРДНО. После се оказва, че било от януари до април, което пак е абсурдно, защото излизат по 60 лева на месец.
Електроуредите в мойта квартира, които консумират ток са:
лаптоп (само вечер и през уикендите по цял ден)
hi-fi система (старичка), която работи само като работи лаптопа (през нея си пускам звука)
много рядко (2-3 пъти вмесеца за по 30 сек.) бързоварка
една лампа тип "тръба" (която има много малка консумация)
четири кружки по 75W
хладилник (сравнително нов, да харчи по 5 лева на месец максимум)
Практически и физически и да искам нямам как да консумирам толкова ток на месец и оставам с впечатлението, че или някой краде ток от мене или тия в ЧЕЗ пишат каквото им скимне и изобщо не гледат електромера.
Както и да е, платих си 245-те лева колкото и да не ми се искаше. Обаче идва следното. Във фактурата пише, че могат да бъдат платени на 3 месечни вноски от по 82.58 лв. Тази събота получавам фактура по пощата в която пише, че трябва да си платя месечната вноска (не пише коя, но май е последната), защото иначе щели да ми спрат тока. Днес я платих, колкото и пак да не ми се искаше, понеже знам, че тия първо дърпат шалтера и после се обясняват...
Въпросът е следния. Защо ми искат третата вноска за ония 245 лева при условие, че са платени кеш и си имам касова бележка, която го удостоверява? Също така в сайта на ЧЕЗ, където може да се проверяват сметките и фактурите, пише, че 245-те лева са платени.
Как да процедирам? Как да си върна тези 82.58 лв (които всъщност са 83.93 лв., щото ми друснаха глоба за закъснение

П.П.: живея на квартира под наем. До колкото знам електромера е трифазен...