Важно ли е за вас образованието и променя ли възгледите ви?

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции

Какво е Вашето образование?

Висше
76
64%
Средно
39
33%
Основно
3
3%

Общо гласове: 118
Потребителски аватар
martineli
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот martineli » Пон 28 юли 2008 17:44

добре brabus-е да те питам(не се заяждам просто въпрос от любопитство)
какво е станало с дядото след като е завършил в харварт?как се е реализирал??

Потребителски аватар
kam_tod
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kam_tod » Пон 28 юли 2008 17:49

Ами явно добре се е реализирал дядото, след като Brabus е намерил за кой да се ожени! :idea:

Друг въпрос за размисъл: според вас има ли разлика в качеството на образованието преди 1990г. и след това?

Последна промяна от kam_tod на Пон 28 юли 2008 17:53, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
batmilko
Автомобил: Opel Zafira
Двигател: 1900 CDTI
Контакти:

Мнениеот batmilko » Пон 28 юли 2008 17:53

kam_tod написа:И какво мислите за стачката на учителите?
ау, за стачката на учителите имаше голяма тема по време на стачката :idea:

Потребителски аватар
Дашо
Пернишки бек
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Дашо » Пон 28 юли 2008 18:00

Мисля че има разлика в качеството на образованието преди 1990 и сега и то тя не е положителна :roll:
Но въпреки всичко,който иска може да получи солидно образование-от самия учащ зависи,защото материали за подготовка има повече от колкото 1990-та и преди това,има доста чуждестранни източници,а не само такива от източния блок.Та ако човек иска-има възможност да добие добра квалификация по съответната дисциплина

Потребителски аватар
Ivailo
Автомобил: VW Golf mk3
Двигател: AAZ
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Пон 28 юли 2008 18:06

Дашо написа:Мисля че има разлика в качеството на образованието преди 1990 и сега и то тя не е положителна :roll:
Но въпреки всичко,който иска може да получи солидно образование-от самия учащ зависи,защото материали за подготовка има повече от колкото 1990-та и преди това,има доста чуждестранни източници,а не само такива от източния блок.Та ако човек иска-има възможност да добие добра квалификация по съответната дисциплина

При нас в университета ни тъпчеха главите САМО с руска литература.

kam_tod написа:
ISRalien написа:...
Определено разширява общата култура, както и развива неговите мисловни и гъзолижещи качества.

mhihi
т.е. искаш да кажеш, че човек става по-пробивен и по-амбициозен вследствие на разширения си мироглед? И се научава да прилага дори и отречените теории, само и само да постигне целта си? Поне аз така разбрах финалното изречение на твоя пост.
mhihi

Нещо такова, да :) Научих се да се подмазвам на старо и миризливо само и само да не се заяжда.
едит: Точно първата ми лекция беше при ректора. Още преди да вляза ме предупредиха да се смея на шегите му. Самите шеги бяха умопомрачително тъпи. Ама се смееш, да не се набиваш на очи..

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Пон 28 юли 2008 18:32

Ще говоря за себе си.

Започнах да уча 1998 г в СУ - Стопански факултет.

Завърших 2004 (2-години по-късно от планираното по ред причини) бакалавър - "Стопанско управление". През всичките 5-6 години работих на пълен работен ден. Който има желание - намира начин.

Изучавахме дисциплини като:

Микро и Макроикономика
Основи на управлението
Управление на човешки ресурси
Бизнес планиране и контрол
Бизнес комуникации
Гражданско, търговско, финансово, международно право
Счетоводство
...

Списъкът е доста по-дълъг. Почти всичките дисциплини са ме научили на нещо полезно - както за работата ми, така и за ежедневието!

Всеки, който има собствен бизнес, трябва да има понятие от право, счетоводство, бизнес планиране и управление на персонал и т.н...

А тези, които са учили нещо, а работят съвсем друго - тогава вече наистина не виждам голям смисъл! Какво като разбираш от атомни електроцентрали, ако работиш брокер на имоти примерно... Трябва да се учи това, което ти е интересно, а не това, което е модерно. Тогава има смисъл и то голям!

Засега обмислям каква магистратура да запиша, но още не съм сигурен. След като навършиш 30 г. според мен трябва да се мислят тези неща.

Потребителски аватар
rainheart
Автомобил: MK3
Двигател: 1.6 ABU

Мнениеот rainheart » Пон 28 юли 2008 18:36

Гласувах за Висше, макар да имам още 2 изпита и дипломна защита :roll: За мен образованието е нещо планувано още с моето плануване - последните 3 поколения плътно сме с висше.

Дали променя възгледите? Ако ти искаш те се променят, ако си ограничен темерут си оставаш същия, имам няколко нагледни примера.

Дали образованието е предпоставка за по-хубав живот? Не изчетох всички мнения в темата, но беше споменато, че най-богатите познати на един колега са със средно образование. Образованието не прави амбициите! Сестра ми е в БАН на заплата 3** лева, но има амбиции, прави проекти, канят я насам натам и като я гледам не е от бедстващите. Има и нейни колеги, които се затварят в мухлясалите лаборатории и се покриват с плесен като стените... примери много. Има си и група хора, които обсъждахме преди няколко дни на по бира с приятели. В случая това бяха сервитьорите и барманите с висше. Хората просто нямат амбиции в живота, мама и тате са казали "ще учиш", но след това си стават бармани и живота ги върти на едно място, докато не остареят... после стават пазачи на паркингите. :roll:

Дали има разлика образованието преди години и сега? Личното ми менние е, че от година на година учащите стават по-мързели, глупави и още една камара подобни определения. Лични примери: в проф гимназия, моята специалност завършихме всички маймуни, които влезнахме, два випуска след нас вече бяха на половина, а междинните бяха много, но затова пък вече сраха в класните стаи, за да си правят веселото. Във вуз-а е още по-зле статистиката, но ще я спестя. Преподавателите са си същите старци, със същите разбирания и изисквания от едно време, просто поколението е такова :twisted:

Потребителски аватар
kam_tod
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kam_tod » Пон 28 юли 2008 21:45

Я по-добре и тази анкета да я заключат, щото според модераторите е тъпа. Нещо не им харесва, трайте си и се свивайте, не пишете повече, най-малкото, за да слезне по-надолу и да не се вижда.

Потребителски аватар
batmilko
Контакти:

Мнениеот batmilko » Пон 28 юли 2008 21:52

kam_tod написа:Я по-добре и тази анкета да я заключат, щото според модераторите е тъпа. Нещо не им харесва, трайте си и се свивайте, не пишете повече, най-малкото, за да слезне по-надолу и да не се вижда.
това къде го прочете или просто те кефи да си жертва???

Потребителски аватар
веселин
Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
Контакти:

Мнениеот веселин » Пон 28 юли 2008 21:53

"Една майка пратила синчето си да учи за агроном.Учило момчето - завършило с пълно отличие - гордостта на селото!!!
Започнало работа момчето - и един ден решил да покаже на майка си - каква богата реколта ще има на полето - след като той лично е съветвал работниците за всеки етап от работата....
Наредил на шофьора си - да дойде със джипа да ги вземе от къщи , и да ги закара на полето.
За беда обаче завалял силен дъжд и полето подгизнало
Докато показвал на майка си - плодовете на труда си , целият станал вода и кал....
Майката го гледала жално , виждайки как шофьора си пуши цигара във джипа - и рекла:
-Сине , мъка ми е на сърцето - мъка , че не те пратих да учиш за шофьор - да не газиш по водата и калта цял живот....."

Потребителски аватар
kam_tod
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kam_tod » Пон 28 юли 2008 21:54

batmilko написа:
kam_tod написа:Я по-добре и тази анкета да я заключат, щото според модераторите е тъпа. Нещо не им харесва, трайте си и се свивайте, не пишете повече, най-малкото, за да слезне по-надолу и да не се вижда.

http://vwclub.bg/forum/viewtopic.php?t=101337
А на теб какъв ти харесва да си? Питам със смирение, естествено.

Потребителски аватар
batmilko
Контакти:

Мнениеот batmilko » Пон 28 юли 2008 21:57

kam_tod написа:
batmilko написа:

http://vwclub.bg/forum/viewtopic.php?t=101337
А на теб какъв ти харесва да си? Питам със смирение, естествено.
човече спри се ве, в тая анкета тука съм гласувал, писал и т.н.
има вече 6 стр. и никой не я е заключил....
за кво говориш
онази тема не се заключи, окато не започнаха да се пускат спам мнения в нея....
това, че съм изказал мнение, че е тъпа си е мое мнение

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Пон 28 юли 2008 22:00

я да питам каква е целта на темата?

форумът е за взаимопомощ, а не за проучване на общественото мнение :idea:

В тази тема не виждам никаква взаимопомощ, освен чесане на езици и БЕЗСМИСЛЕНИ спорове, от които никой не се чувства по-добре!

А пък и темата се отклони от темата, така че този път аз ще съм лошия и ще и туря катанецот! :lol:

Потребителски аватар
Теодор
Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
Двигател:

Мнениеот Теодор » Пон 28 юли 2008 22:00

Променя го единствено на олигофрените които за да скрият чувството си за малоценност си купуват дипломи с които могат да им служат само да си изтрият д-то, но те и с това не могат да се справят като хората :wink:

Върни се в “ОФФ-Топик - други”