Проблем с контактния ключ

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
JNCHO
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

проблем със запалването

Мнениеот JNCHO » Вто 27 юни 2006 21:53

Имам проблем със запалването изпуши над волана и сега не винаги пали с първия път кажете къде да търся проблема в климореда ли или някъде другаде :P

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Вто 27 юни 2006 22:36

Щом си сигурен, че испушването е над волана, заеми се първо с контактния ключ, колега. Почти сигурно, че са ти износени пластинките вътре и някоя си е заминала (заминаваща).
За Г3 купувах такова нещо за една приятелка: около 13 лева от Ауто+

Потребителски аватар
Vasseto
Автомобил: Passat B7 Passat B5_5 Jetta V
Двигател: CFFB AVF BXE

Мнениеот Vasseto » Вто 27 юни 2006 22:40

Колеги не купувайте нови китайски клемореди,а си намерете от някоя морга за да не ги сменяте отново.

STOIAN ANDREEV
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот STOIAN ANDREEV » Чет 29 юни 2006 19:45

VASKOTO 1 е прав че проблема е в ключалката щом не можеш да завъртиш ключа. Аз сменях клеморед но при мен ключа се въртеше нормално а проблема беше че не палеше всеки път и накрая започнаха да не светят лампите на таблото. Клемореда струваше 16 лв . Един приятел имаше твоя проблем смени ключалката и след това всичко стана тип топ . УСПЕХ

Потребителски аватар
OzzY
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот OzzY » Пет 30 юни 2006 22:30

Аз днес купих клеморед за 10лв.Като гледам,ще трябва да се свали волана и всичко около него за да се смени :( Оригиналния започна да се скапва - когато колата се напече на слънце,не контактуват пластинките за стартера.Другите контакти си работят.Като я запаля и пусна климатика всичко да се охлади,няма проблеми - започва да си контактува.Изведох временно един бутон за стартера и сега така паля,но утре съм решил да го сменям тоя клеморед...
Я кажете как се разглобява волана? Свалих това дето се натиска клаксона,после има една тенекийка с кабел за клаксона,махнах я и стигнах до една пластмаса която е закрепена на самия волан.Под тази пластмаса се намира гайката която държи волана,понапънах пластмасата,но не можах да я сваля,хвана ме страх да не я счупя и се отказах за момента да пипам. :?

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Съб 01 юли 2006 11:58

OzzY написа:...Под тази пластмаса се намира гайката която държи волана,понапънах пластмасата,но не можах да я сваля,хвана ме страх да не я счупя и се отказах за момента да пипам. :?

Не знам коя модификация ти е колата. Аз съм с В3 и като сваля клаксона, директно си стигам до гайката. Огледай тази пластмасова капачка дали не е на жлебчета, хванати за самата гайка и да са доста стегнати. Опитай с тъничка отверка отдолу да подпъхнеш и да отваряш пластмасовата капачка настрани

Потребителски аватар
OzzY
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот OzzY » Нед 02 юли 2006 14:44

Благодаря,смених контактната система вече (или клемореда - не знам кое е по-правилно) Пластмасата се държи за самия волан на 3 места - има 2 копки горе и една долу.Измъква се с отвертка без проблеми :) По-големия зор беше докато изкарам другите неща и стигна до болтчето,което държи клемореда :)

ymilev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ymilev » Нед 02 юли 2006 19:46

Имах същия проблем на същия модел Пасат В4.
Колеги ме посъветваха да натискам ключа нагоре - тогава даваше контакт.
Авто-ключаря ми обясни, че Пасатите имат слаба ключалка и им се изкривяват/износват пластините на патрона. Препоръча ми патрон от Голф. Взаимо-заменяеми са но на Голфа е по здрав. Пренаредиха ми пиновете вътре и сега си ползвам стария ключ.
За цената мисля, че ме одрънка - 70лв за патрон от моргата и 20 мин нареждане на пиновете.

Потребителски аватар
OzzY
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот OzzY » Пон 03 юли 2006 19:41

Колега,проблема ти не е същия,поне така,както го описваш.Патрона и контактната система са две различни неща.Няма значение накъде натискаш ключа,тъй като той не натиска пряко пластинките,които правят контакт.При мен патрона си е здрав.А аз минах с 10лв,понеже патрона си ми е здрав и не съм пренареждал никакво пинове - толкова е цената на нова контактна система.

Потребителски аватар
modiliani
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот modiliani » Пон 28 юли 2008 9:12

OzzY написа:Благодаря,смених контактната система вече (или клемореда - не знам кое е по-правилно) Пластмасата се държи за самия волан на 3 места - има 2 копки горе и една долу.Измъква се с отвертка без проблеми :) По-големия зор беше докато изкарам другите неща и стигна до болтчето,което държи клемореда :)

Колега сподели как ги изкара другите неща, че и аз ще трябва да правя тази гимнастика

angel1223
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот angel1223 » Пон 28 юли 2008 17:34

KVK78 написа:А НЯКОЙ ИМА ЛИ СИ НА ИДЕЯ КОЛКО СТРУВА НОВ СТАРТЕР,ЧЕ НЕЩО И МОЯ ПРАВИ НОМЕРА ЗА СЕГА РЯДКО НО Е ТРЪГНАЛ ПО СЪЩИЯ ПЪТ
150лв

Потребителски аватар
Теодор
Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
Двигател:

Мнениеот Теодор » Пон 28 юли 2008 20:16

angel1223 написа:
KVK78 написа:А НЯКОЙ ИМА ЛИ СИ НА ИДЕЯ КОЛКО СТРУВА НОВ СТАРТЕР,ЧЕ НЕЩО И МОЯ ПРАВИ НОМЕРА ЗА СЕГА РЯДКО НО Е ТРЪГНАЛ ПО СЪЩИЯ ПЪТ
150лв
    Струва ми се че колегата от 2006-та до сега си е намерил стартер :lol:
    А за modeliani има поне 20 теми за смяна на клеморед :idea: позанимай се малко с търсачката :wink:

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Вто 29 юли 2008 8:33

Добре де ама аз друго не мога да разбера.
Когато ключа не иска да се завърти проблема е чисто механичен - аз лично си го реших като запилих малко острите ръбове на неоригиналния ключ,напръсках ключалката вътре с тефлонова грес (флакон под налягане) и няма грижи вече незнам колко време (хем ключа не е оригиналния).
Ако се върти ключа ама има ядове с лампите на таблото,стартера и т.н. почти 100% проблема е в клемореда.Втора употреба за мен не е решение при положение,че немския струва точно 15-16лв (WEMO) и на мен ми работи вече 2 години без отказ.
По повод стартера - тези неща им се прави профилактика,смазване,почистване,смяна на четки,лагери и чак след като нищо от това не им помогне е редно човек да се замисли да си купи нов :) Моя издва едни много неприятни звуци ама си плаче да бъде почистен - мизерията от съединителя и т.н. отива право в него и с времето бендикса започва да има нужда от малко грижи....ако не си ги получи рано или късно се стига до друг/нов стартер ;)
Успех!

Потребителски аватар
modiliani
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот modiliani » Вто 29 юли 2008 12:30

Теодор написа:
angel1223 написа:
150лв
    Струва ми се че колегата от 2006-та до сега си е намерил стартер :lol:
    А за modeliani има поне 20 теми за смяна на клеморед :idea: позанимай се малко с търсачката :wink:

мерси, вече го смених - климореда и е ток - светлини и т.н., но сега касля и неще всеки път да пали, но и за това ще се намери лек...

Потребителски аватар
ChimeyJimmey
Автомобил: торанага
Двигател: AXQ

Мнениеот ChimeyJimmey » Пон 20 окт 2008 17:23

За да не пускам нова тема, ще опиша проблема си тук:
От няколко дни контактният ключ заяжда в ключалката.
Излиза лесно при изгасяне на двигателя, но не се заключва волана.
После много трудно влиза обратно и трябва да се разбъзика, за да завърти.
Разръчка ли се малко като влезе, воланът щраква - заключва се - и после мога да го извадя или запаля.
Колеги, имате ли идеи какво трябва да сменя и къде ще ми препоръчате да го направя?

Върни се в “Passat”