Опит за взлом - моля за мнения и съвет
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- Rabbit_TDI
- Автомобил: A6 C5
- Двигател: BFC
- Контакти:
- santo_trafficante
- Автомобил:
- Двигател:
- Дашо
- Пернишки бек
- Автомобил:
- Двигател:
Rabbit_TDI написа:Пиша за втори път - камера
Материалите от такива камери,няма да послужат за нищо (единственото за което може да послужи е да насочи полицаите кой е крадеца и да търсят следи от него),защото щом не е направен записът с разрешението на съответния първоинстанционен съд,по предвидения в НПК ред,този материал не може да се използва като годно доказателство в наказателното производство и процесуалната му стойност е кръгла нула
Дашо написа:....защото щом не е направен записът с разрешението на съответния първоинстанционен съд,по предвидения в НПК ред,този материал не може да се използва като годно доказателство в наказателното производство и процесуалната му стойност е кръгла нула
Напълно вярно.
Но ако камерите ми помогнат да намеря крадците (както и всяко друго средство), аз няма да им търся процесуална отговорност...
За мен единственото що-годе сигурно решение на проблема е активна защита + застраховка.
Re: Опит за взлом - моля за мнения и съвет
след сигнал за аларма, всяка аларма има памет (при DSC примерно се извиква със *3) която показва коя зона е активирила сигнала.
За допълнителна сигурност и независимост от всичко може да боднеш една IP-камера, която записва и съхранява снимки и видео някъде в нета (може да пуска и мейл или СМС). Активира се с датчик за движение или топлина, има ги в безжичен вариант. БТК адсл имат такава екстра срещу 5 лева на месец, ама незнам какви функции точно поддържа, а и си зависим от телефонния кабел. Ако са про-та няма 100% гаранция, но поне можеш да се спасиш от такива изнудвания или други наркомански набези.
За допълнителна сигурност и независимост от всичко може да боднеш една IP-камера, която записва и съхранява снимки и видео някъде в нета (може да пуска и мейл или СМС). Активира се с датчик за движение или топлина, има ги в безжичен вариант. БТК адсл имат такава екстра срещу 5 лева на месец, ама незнам какви функции точно поддържа, а и си зависим от телефонния кабел. Ако са про-та няма 100% гаранция, но поне можеш да се спасиш от такива изнудвания или други наркомански набези.
- Rabbit_TDI
- Автомобил: A6 C5
- Двигател: BFC
- Контакти:
Именно.Тва с камерата го знам от един прител който е инспектор кражби.Казва ,че дребните риби с тва се спират.Най-малкото от камерата не могат да направят свестен оглед на обекта щото ги записва,а и незнаят дали не ги гледаш от у вас в засада.Иначе то имаш ли едри суми дет се вика камерата се обезврежда.
Електро-механични брави отвътре, които се отварят с дистанционно с хопинг-код алгоритъм. Задължително трябва да се направят така, че ако спре тока, да са в заключено положение. Плюс другите защити.
Ма и това не е 100% гаранция, щото ако са решили да влизат, ще направят така, че ти сам да им отключиш.
Ма и това не е 100% гаранция, щото ако са решили да влизат, ще направят така, че ти сам да им отключиш.
kam_tod написа:....
Vizor написа:kam_tod според твоите съвети ... мисля да се преместя да живея в сейф на банка![]()
алгоритми, квантови теории, теории за относителността..
няма спасение.. ще те оставят да спиш на земята докато ти крадът леглото!
Само споко, баце, не се нерви, че не е полезно. Човека питаше какво може да се направи, за да си защити по-добре собствеността. Айде да го оставим той да си прецени кое ще му е от полза и кое не, а не да решаваме вместо него?

- CRX Racing
- Автомобил:
- Двигател:
-
- Автомобил: Opel Vectra
- Двигател: 22ZE 2009
- Контакти:
Ееее, не се карайте заради мене
Значи за камери мисля от месец, щото преди коло месец ни открднаха 600+ лева от кабинета, но тогава грешката беше наша - парите на видно място, влиза чужд човек да си запише час и жена ми го оставя насаме с парите...
Застраховка ще трябва да се направи.
Днеска си оправих щората дето е беше вдигната. От Джи Ес Джи, които я правиха преди 3 години ми казаха, че могат да я оправят септември
Еаз поразгледах и установих какъв е проблема - вътре в водещата релса има ламаринка под която застава езика на бравата. Та с времето тази ламаринка се поприбрала и съответно последната ламела играе и езика излиза изпод нея /дано го обясних добре, за да съм полезен на някой със същия проблем/ След закривяване на пластинката нещата заспаха. НО и видях колко лесно всъщност се отваря такава щора - просто се напъва с лост отстрани така, езика да мине над пластинката. Който има такива щори - да има едно наум.
Прибрах компира в тоалетната - тя също се заключва/трета врата/.
Не държа пари в клиниката, но имаме скъпа апаратура, слава богу част от нея закрепена неподвижно.
Обадих се на сота и им казах и при най малкото съмнение да ми звънят, щот съм на пет минути, та да няма после бяхме на друг адрес.
Е***и дългия пост пак

Значи за камери мисля от месец, щото преди коло месец ни открднаха 600+ лева от кабинета, но тогава грешката беше наша - парите на видно място, влиза чужд човек да си запише час и жена ми го оставя насаме с парите...
Застраховка ще трябва да се направи.
Днеска си оправих щората дето е беше вдигната. От Джи Ес Джи, които я правиха преди 3 години ми казаха, че могат да я оправят септември

Прибрах компира в тоалетната - тя също се заключва/трета врата/.
Не държа пари в клиниката, но имаме скъпа апаратура, слава богу част от нея закрепена неподвижно.
Обадих се на сота и им казах и при най малкото съмнение да ми звънят, щот съм на пет минути, та да няма после бяхме на друг адрес.
Е***и дългия пост пак
- CRX Racing
- Автомобил:
- Двигател:
drmilendd написа:Следващия път 91161
При Сотовете има ли го този проблем, както със каското - че не е добре да се отказваш от някои, както мен ме посъветваха да не отказвам от булинс...
П.П. Апаратурата на СОТа е наша.
Работя в реагирането на 161 за сега и за напред това е най-силния СОТ, не че ако решат да те оберат няма да го направят, но поне има по 2, а в повечето райони и по 3-4 подържащи коли, в патрулите има монтирани компютри с описание на обектите, всеки който започне работа при нас има няколко месеца обучение, а след това изпит на основния и подържащия район, всяка година държат изпит всички служители. Това са дребни неща, но понякога са от значение, не познавам колега, който като го пратят на сигнал и да отваря картата.
Моя съвет е да смениш фирмата
Имай впредвид, че на СОТ Спартак, РЕГ инженеринг, СИГМА, и др. реагира 161, но не е препоръчително да се връзваш към тях. Сиганала отива първо в техния дежурен център, после те го пращат в нашия и така се губят 2 минути

Върни се в “ОФФ-Топик - други”