Проблем с климатроник и елдв. на радиатора за охлаждане

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Съб 26 юли 2008 8:50

Smislov написа:Благодаря ви много за мненията :D , не съм от София , а на 350 км източно гр Котел. Утре ще пробвам за това което ме съветвате и веднага отговор.

Добре тогава.Погледни ги тези релета дето ти казах и ако искаш може да се захванем да мериш ти по твоята аз по моята на разни места и да търсим разлики и аномалии.
Аз ще се опитам да изровя схема на управлението на перките от релетата при работа на климатик.
Доколкото разбирам си с климатроник оригинален на VW? (понеже и аз съм с такъв).

Потребителски аватар
Smislov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Smislov » Съб 26 юли 2008 11:49

Здравейте колеги, днес както ви казах започнах да ровя , бях се заканил да извадя таблото на климатроника. Махнах горния панел , след това две види и го измъкнах, то кабели и жици отзад не е за приказване. А сега най важното, след внимателен оглед установих че има изваден един тънък кабел с обувка. Потърсих къде може да е бил включен, намерих едно празно място съединих го, пробвах и оооо чудеса проблемът беше изчезнал. Явно този тънък кабел е бил в оперативната верига на някакво поддържащо реле. След проба сичко работи перфектно. Още един път благодаря на всички за отзивчивостта и мненията които ми дадохте. Въпреки всичко ако някой може да изрови елсхема на климатроника с удоволствие ще си я сваля, не се знае какво ще става за в бъдеще.

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Съб 26 юли 2008 12:24

Е проблемът ти е бил от най-добрите ама и от най-сложните за разрешаване - зависи къде се прекъсне веригата.
Иначе по повод схемата все пак ще поразровя да видя какво ще успея да открия ;)

Потребителски аватар
Smislov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Smislov » Вто 29 юли 2008 14:58

Здравейте колеги,
Да ама не :cry: поработи малко и пак същия проблем. Реших да отида на майстор, и какво се оказа : температурен датчик които се намира зад колекторните тръби на инжекцията, той следи за температурата в двигателния отсек, когато температурата е по висока вътре включва вентилаторите за да свалят температурата.Няма нищо общо с климатроника. При мен е включил и вече не е изключил :roll: .Това става когато се изключи контактния ключ. Та така вече ще зная за какво става дума :D

bobidi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bobidi » Вто 29 юли 2008 19:09

Smislov написа:Здравейте колеги,
Да ама не :cry: поработи малко и пак същия проблем. Реших да отида на майстор, и какво се оказа : температурен датчик които се намира зад колекторните тръби на инжекцията, той следи за температурата в двигателния отсек, когато температурата е по висока вътре включва вентилаторите за да свалят температурата.Няма нищо общо с климатроника. При мен е включил и вече не е изключил :roll: .Това става когато се изключи контактния ключ. Та така вече ще зная за какво става дума :D

Ако беше прочел 3-то мнение, отдавна щеше да си решил проблема.

Потребителски аватар
Smislov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Smislov » Сря 30 юли 2008 6:41

Колега bobidi аз внимателно чета съобщенията , но след като не знам къде се намира това за което ми говориш какво мога да направя. Аз затова търся елсхема . Там поне щях да прочета има ли такова чудо или няма.

bobidi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bobidi » Сря 30 юли 2008 8:33

Smislov написа:Колега bobidi аз внимателно чета съобщенията , но след като не знам къде се намира това за което ми говориш какво мога да направя. Аз затова търся елсхема . Там поне щях да прочета има ли такова чудо или няма.

Не е въпроса по какъв начин си оправил проблема, можело е пак да отидеш на майстор и да кажеш откъде мислиш че идва проблема, той да провери и ако си бил прав да го оправи. Надявам се в този случай, да не възникне проблем сега с климатроника, защото не е ясно какво е било въпросното кабелче което си включил. :beer

Върни се в “Passat”