как се сменя тампона на скоростния лост
- nikolai_an
- Автомобил:
- Двигател:
как се сменя тампона на скоростния лост
как се сменя тампона(ябълковиден в някаква планка) които се намира накрая на скоростния лост(при двигателя) където се свързва със скоростната кутия?разкача ли се лоста отвътре от купето понеже гледам че има някакъв болт зад тампона но....не съм сменал?каква е цената на тампона?които е сменял да помага...... 

- ZZ_TOP
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Последна промяна от ZZ_TOP на Вто 29 юли 2008 15:54, променено общо 2 пъти.
Онзи ден пътувах до Добрич ( аз съм от Силистра ) с Голфчето което взехме преди има-няма една седмица , и както си карам там и по едно време ми изчезнаха първа и втора скорост , другите си влизаха , но не и тея . Както и да е продължих си движението до място където мога да отбия и в последствие ми изчезнаха и другите скорости , колата си остана само на трета скорост мисля , че беше и след като намерих подходящо място да спра и вдигнах капака и колата пушеше отпред , предполагам че от съединителя тъй като ми се беше наложило да потеглям на кръстовища на трета
, накрая намерих една забутана уличка и се пуснах по нея а преди това всъщност подминах сервиза на Фиат , и като погледнах къде води скоростния лост т.е. към скоростната кутия естествено
и видях , че се е откачил , спрях някакъв друг Голф3 да погледна на какъв принцип се закача , за да знам какво да търся по магазините за авточасти и видях , че е с някакъв гумен тампон , то вие си го знаете те защото все още си ви е на колите
ама при мен го нямаше вече , а и преди това не съм се интересувал как е захванат лостта тъй като не съм си и помислял , че някога ще ми се наложи да го сменям , в някакъв магазин ми го предложиха за 60лв ама не само тампона ами с цялата си планка или незнам и аз как да я нарека тази част на която се държи самия тампон , после потърсих в друг магазин там пък ми я предложиха за 45 лв отново с тая джаджа и ми казаха , че никъде няма да намеря само тампона и се принудих да я купя за 45 лв после някакъв майстор от сервиза на Фиат дойде с мен до колата и с ръка превключи на втора скорост директно от скоростната кутия колкото да мога да я мръдна колата до сервиза им и там ме обрулиха с 30 лв
. Много подробно ви разказах за проблема ми , но се надявам поне да съм бил поне малко полезен 

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”