Ще продължите ли да карате с включени светлини и след 1март?

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen

Дневните светлини целогодишно?

ДА.
330
52%
НЕ.
132
21%
Няма никаква полза от тях.
32
5%
По собствена преценка ще ги включвам.
136
22%

Общо гласове: 630
Потребителски аватар
BastunSelski
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот BastunSelski » Съб 08 мар 2008 14:13

Голяма глупост е това със задължителните светлини.Като ти е тъмно пускаш,като ти е светло изгасваш.Може би държавата е слкючила договор с някоя фирма,която произвежда акумулатори или крушки :twisted: . Като са пуснати фаровете те виждат по-добре... е хубаво тва,ама когато идиота с каквато и да е марка кола кара с 120км/ч,кво като го гледаш.....
По-добре да въведат колите да имат трети стопове,че ми писна да има коли със включени светлини и да нямат такава "екстра",че като натискат спирачката да не им свети по-силно стоповете.

Потребителски аватар
dbanchev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dbanchev » Съб 08 мар 2008 14:20

Аз карам на светлини целогодишно. Това ми е навик, апък и този моя черен звяр ако не е със светлини е направо невидим! :D

Потребителски аватар
G3
Автомобил: Vw Sharan 7M
Двигател: 2.8 v6 204ps 4motion Ha METAH

Мнениеот G3 » Съб 08 мар 2008 17:39

Днес разбрах че вече може да не се кара на фарове :oops: :oops: :oops:
нищо не ми пречи да ги пускам и гася свикнах до толкова че като се кача в колата да я запаля....

малко е "газарско/селско" да се кара на фарове но до края на месец ще си карам на форове :wink:

Потребителски аватар
Andonov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Andonov » Съб 08 мар 2008 20:35

Ако нямах ДРЛ сигурно нямаше да карам,но сега друг въпрос :wink:

Потребителски аватар
passenger
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот passenger » Сря 30 юли 2008 9:18

НЕ, въпреки че и аз имам DLR ... както каза колега ... който не ме вижда да си купува очила.

Когато видя достатъчно читава и красноречива статистика за това с колко са намалели ПТП-тата заради включени светлини може би ще премисля.
Същата работа и със статистиката за това колко са намалели ПТП-тата заради това че хората си сменят гумите на пътя със сигнална жилетка.

Потребителски аватар
neon
Автомобил: S3
Двигател: BAM

Мнениеот neon » Сря 30 юли 2008 11:25

8) Айде бе "светулки" - къде сте! Като чета този форум излиза, че почти всички освен мен карат на фарове, а като излезна на улуцата - ни един!!! :lol:

Потребителски аватар
Дашо
Пернишки бек
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Дашо » Сря 30 юли 2008 12:16

Аз не спирам да карам на фарове.Вече ми е станало нещо като навик и още със сядането зад волана си пускам фаровете.

Само че ми направиха впечатление друг тип терикати-вечер карат на габарити и халогени :banghead:

Потребителски аватар
Ivailo
Автомобил: VW Golf mk3
Двигател: AAZ
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Сря 30 юли 2008 12:18

Их че хубава тема съм изпуснал...
Целогодишно си карам на фарове, смятам, че това е един хубав навик (както и коланите). В тунела на люлин обаче МАСОВО виждам някакви очертания на някакви движещи се неща, които в последствие се оказват коли без фарове.
Ако целогодишно пуснатите фарове могат да спасят човешки живот защо да се циганя? Ще ми изгорят крушките по-бързо ли? Голяма работа.
П.П. Крушките ми са philips blue vision и струват 50 лв. Бас ловя, че тези, които "пестят" карат с такива за 10 лв, ама джантите им са за по 3 бона комплекта. Важното е да е гъзария, а дали ще газиме - да се пазят. :evil:

Потребителски аватар
dermeister
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dermeister » Сря 30 юли 2008 12:18

Дашо написа:Аз не спирам да карам на фарове.Вече ми е станало нещо като навик и още със сядането зад волана си пускам фаровете.

Само че ми направиха впечатление друг тип терикати-вечер карат на габарити и халогени :banghead:

Това е щото е много гъзараско да караш на халогени, голяма фукня, то тва халогените са екстра неземна. Още по яки са тия с ксенон на фаровете и на халогените, пуснали и двете, свети навсякъде, и аз спирам в страни и чакам да се разминем, че да не реша от ярост да се нацепя в него. Аз халогени съм пускал само 2 пъти в зверски дъжд през ноща.

Последна промяна от dermeister на Сря 30 юли 2008 12:19, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
veritas
Капитан пустиняк
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот veritas » Сря 30 юли 2008 12:19

Дашо написа:Аз не спирам да карам на фарове.Вече ми е станало нещо като навик и още със сядането зад волана си пускам фаровете.

Мдам много често срещано явление.В нашия квартал има един мУадеж с Пежо 309(бегачка предполагам) който по всяко време на денонощието кара на габарити синички държа да отбележа mhihi mhihi mhihi

Иначе и аз карам постоянно на фарове :idea:

Потребителски аватар
Ivailo
Автомобил: VW Golf mk3
Двигател: AAZ
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Сря 30 юли 2008 12:33

Аз на тия с габаритите им пускам дълги. Щом ме заслепяват и аз ще заслепявам, белким се усетят. Ама има тъпи парчета, дето хич не се усещат.
Четох мнения, че DRL били вредни щото те заслепявали. Да, мен са ме заслепявали през деня, но само (жени) на дълги като са. И заслепяването определено няма нищо общо със заслепяването през нощта. Дразни малко, но си виждаш пътя!

Пак да кажа за колежките от форума - всяко правило си има изключения, едно такова е колежката Persefona (тя кара по-добре сигурно от половината мъже във форума), но факт е, че сигурно 80% от жените са овце зад волана. Тя толкова се е прецепила, че не забелязва че кара на дълги. Говоря така, защото виждам кои правят масово глупости на пътя.

Калоян Крумов
Автомобил: vw mk2 Candy Blue
Двигател:

..

Мнениеот Калоян Крумов » Сря 13 авг 2008 23:22

Целогодишно, на дълъг път се виждаш от далеко ...по си е сигурно така , поне за мен.

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Сря 13 авг 2008 23:32

Яяяя.... Анкетка! :lol: :lol:
Айде, като му дойде времето- нова ;)

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”