Лоша маса Голф 2

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Митачето
Автомобил:
Двигател:

Лоша маса Голф 2

Мнениеот Митачето » Чет 31 юли 2008 19:59

Привет колеги.Става въпрос за голф 2 1.6 дизел. Проблема е в ел. инсталацията. Дълго време датчика за температурата не ми работеше и като реших да го оправям резултата беше че и този за горивото спря да отчита. Попрочетош това-онова и стигнах до извода, че проблема е в тази джаджа, която понижава напрежението от 12 на 10v. Но имам още едно питане.На габарити таблото свети. Като включа къси-таблото изгасва.И още доста такива проблеми по таблото.Доколкото знам това е от масата.Но как да открия къде точно се получават оттечките.Благодаря.

Trevor
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Trevor » Чет 31 юли 2008 21:20

Привет колега! Така както ги описваш нещата ми се струва че имаш поне два проблема и никой не е лоша маса. Проблема с уредите действително може да е от стабилизатора/джаджата/. Много често срещан при МК2. Що се отнася до осветлението на таблото , най-вероятно проблема ти е в превключвателя на светлините. По отношение на утечките , това е много различен проблем, ако имаш нужда от помощ пиши , с каквото можем помагаме.

Митачето
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Митачето » Чет 31 юли 2008 22:14

Мисля си, че съмненията ми за оттечки са основателни, защото периодично се появават някой проблеми по ел. инсталацията и изчезват без никаква намеса от моя страна. Например, преди известно време когато подавах мигач и светлините са ми включени мигачите пресвяткаха по-учестено отколкото с изключени светлини. А при включени светлини и натискане на спирачка засветваха постоянно. Последното (което също не знам кога и как се появи) - на къси светлини свети синята лампа за дълги, а като си на дълги угасва. Повечето неща са такива дреболийки, с които се свиква, а и си казвам че все пак колата е 85-та година и може би това е нормално.

Trevor
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Trevor » Чет 31 юли 2008 22:40

Това е нещо по-друго.Взаимодеиствието на различни консуматори се дължи на прехвърляне на напрежение м/у тях. Причината е в протрити проводници или от куплунзите на сноповете кабели на гърба на пластината с релетата.Проблема за светенето на лампата за дълги е най-вероятно в превключвателя защото той управлява светенето.Ще имаш работа по инсталацията.Това, че колата е 85 г. не означава, че трябва да се изостави.Всичко е въпрос на поддръжка и разбирасе средства.Има автомобили на 25-30 г. и са в доста прично състояние.

Потребителски аватар
poni
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот poni » Пет 01 авг 2008 20:07

Trevor написа:.Проблема за светенето на лампата за дълги е най-вероятно в превключвателя защото той управлява .

А дали не е лоша маса в буксите на фаровете? :wink: и оттам да затваря веригата кум лампата на дългите? колега я провери нормално ли светят фаровете или жълтеят?

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”