Малко ремонт от бояджииско естество - какво да използвам

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Малко ремонт от бояджииско естество - какво да използвам

Мнениеот zfa159 » Сря 30 юли 2008 14:04

Незнам дали съм споменавал ама наското гръмнах гума...задна дясна на магистралата с неприлично висока скорост (оказа се че при последното лепене гумаджията ми я е "залепил" като е сложил вътрешна).В резултат на което гумата се разпадна на съставните си части и голяма част от теловете са се изпокъсали и са ошлайфали доста голяма част от веждата отвътре на калника,отзад при бронята....общо взето част от пространството,където си влиза гумата.Изшлайфано е до метал (даже метала е загънат тук-там ама за щастие не и този по веждата т.е. калника).Въпросът е с какво да обработя мястото (от оригиналното покритие на бабунките няма и помен).Боя там не е необходима понеже не се вижда ама въпроса е за антикорозионно покритие...някакво Боди или нещо такова.Имам идея какви типове са ама няма да откажа конкретна марка и модел за да си свърша работата.
Иначе малко странична информация :
-гума задна дясна Michelinлятна на около 2 години експлоатация....в последствие разбрах,че с доълнителна вътрешна за която не знаех (преди време се спука и гумаджията уж я залепи....)
-автомагистрала Хемус в частта преди отбивката за Враца
-скорост 190км/ч
-Щети :
-изцяло потрошена задна броня (откъсната от купето,с откъсната щипка и онова там между бронята и ламарината).
-откъртено това малкото парченце лайстна точно след задната врата
-закъната и прилично изпожулена ламарина в дупката за гумата
-изкъртена пълнячка за газта (откъсната изцяло от тръбата понеже беше на бронята)
-изкъртена кора отдолу под бронята.
На Алуминиевата джанта (оригинална на VW) и няма абсолютно нищо :shock
Предварително благодаря за помощта!

Потребителски аватар
Dart
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Dart » Сря 30 юли 2008 15:21

Добре , че си се разминал с "малкия дявол" ! Лично аз съм слагал първоначално боя Протекта , а след това Боди 930 - пише , че е произведено в Гърция. Стои почти като оригиналното и 2 години не е мръднало - струваше около 10 лв.

Потребителски аватар
BigTo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот BigTo » Сря 30 юли 2008 16:11

Ако питаш мен шегрен ще ти свърши работа

Потребителски аватар
pas1.8mi
Автомобил: Passat B5
Двигател: 1.8T AEB 1999

Мнениеот pas1.8mi » Сря 30 юли 2008 16:21

Имаше някъде тема за "Цинга" студеното поцинковане 3 в 1.Според мен е добро решение за места към които няма пряка видимост! :wink:

Потребителски аватар
zfa159
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Сря 30 юли 2008 16:54

Специално за Цинга съм чувал и отрицателни мнения и затова си мисля за Боди.Това 930 какво всъщност представлява и как се нанася?
Предварително благодаря!
Ето за какво точно ми трябва :
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

Това трябваше да е някакво предпазно такова пластмасче между бронята и купето ама....само щипка :
Изображение
А ето това
Изображение
при мен вече изглежда така :
Изображение

Така или иначе върху бодито ще нанеса някаква боя колкото да не седи гаден цвят ама все пак е доста по-важно основата да е здрава.
Мисля си да взема и някакъв грунд,който да нанеса като основа и върху него вече да мацам боди...дали това е правилен подход.Ламарината е съвсем леко хванала ръждив цвят ама на съвсем леки петънца тук-там....все още вече доста време си седи лъскава.

Потребителски аватар
Dart
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Dart » Сря 30 юли 2008 19:33

Точно за Проктектата - тя е 3в1 боя , ръждопреобразовател,грунд. До сега не съм имал забележки. Относно бодито - можеш да го нанасяш с четка/бояджийска/ , може до го разреждаш със разредител или без разреждане. Като изсъхне стои почти като оригиналното антикорозионно , което е на пода на колата. За Зингата - пробвал съм с нея , но ефект -никакъв, възможно е да е била и менте,не искам да обиждам фирмата.

Потребителски аватар
zfa159
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Сря 30 юли 2008 19:41

Dart написа:Точно за Проктектата - тя е 3в1 боя , ръждопреобразовател,грунд. До сега не съм имал забележки. Относно бодито - можеш да го нанасяш с четка/бояджийска/ , може до го разреждаш със разредител или без разреждане. Като изсъхне стои почти като оригиналното антикорозионно , което е на пода на колата. За Зингата - пробвал съм с нея , но ефект -никакъв, възможно е да е била и менте,не искам да обиждам фирмата.

Откъде мога да я взема,каква цена е горе-долу.
Общо взето може да приличам на малоумен ама все пак да си питам.Идеята е да нанеса това нещо Протекта,после като изсъхне отгоре Боди и да заспива или?
Също така тази протекта в какви цветове се предлага или е само един?
Предварително благодаря!

Потребителски аватар
kirhadj
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kirhadj » Сря 30 юли 2008 20:12

В практикер го има и в бриколажа. Май се предлагаше в 3 цвята сребрист черен и още някакъв, ама не съм сигурен.

Потребителски аватар
zfa159
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Сря 30 юли 2008 20:52

Утре ще видя и ако има ще мина да си купя направо и да се захващам,че няма време :)

Потребителски аватар
Dart
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Dart » Чет 31 юли 2008 9:00

Протектата я имаше във всички железарски магазини - около 10 - 12 лв. , има най-различни цветове. Пише,че не е необходимо да изчистваш до метал ръждата/само големите люспи,които падат сами/. Аз си бях свалил на един бордюр на селото на жената антикорозионното отдолу на колата. Първо го намазах с Протектата , а отгоре с бодито - 2 години без забележка.

Потребителски аватар
zfa159
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Чет 31 юли 2008 14:16

Е моята няма голями люспи ръжда...даже почти изобщо няма...само някакви дребни такива точици съвсем миниатюрни.
След малко ще ходя на пазар да търся.
Благодаря!

Потребителски аватар
Dart
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Dart » Чет 31 юли 2008 14:34

Няма защо! Дано съм ти бил полезен и успех!

Потребителски аватар
zfa159
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Чет 31 юли 2008 19:24

Така,протектата я намерих и разгледах цветовата гама - най-близко до моя цвят се оказа черното и съм си купил.Пише да се разрежда до 8% с разредителя,който върви към нея ама на това горещо време едва ли ще е проблем ако не я разредя.Ще го боядисвам утре по някое време сутринта (имам да поизшкуря първо старата тук-там) и така.
Въпросното боди обаче откъде може да го купя...в Бриколаж младост и Практикер в Дружба се оказа,че не са и чували за него.Къде мога да го открия за да бръмна с колата и да го купя набързо за да го нанасям вечерта ако се задържи хубаво времето?
Предварително Благодаря!

Потребителски аватар
Dart
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Dart » Пет 01 авг 2008 8:24

Ами , аз го взех от железарския магазин при нас - предпоследната спирка на тм.3 - преди Захарна фабрика. Виждал съм го и в Метро и Бриколаж Люлин , предполагам , че го има и по други железарски магазини - това беше преди 2 години , но не вярвам чак толкова да са се изменили нащата и вече да го няма никъде.

Потребителски аватар
zfa159
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Пет 01 авг 2008 11:58

С помощ от приятел се сдобих с доста голяма разфасовка от която мога да използвам колкото ми е необходимо :)
Иначе го нацах с протектата вече,повторих го и чакам да изсъхне втория слой за да мажа с бодито (ако не се скапе времето слетобяд).
Благодаря!

Върни се в “Направи си сам!”