Малко помощ за 1.9 HDi на Peugeot
- Nikito_
- Автомобил:
- Двигател:
Здрасти колега. Случайно служебната ми кола е Пежо Партнер 1.9 Д. За 2 години му врътнах вече 200000 км и мога да ти кажа че и то прави такива номера със загряването. Обаче има някои тънкости. В книжката му за експлоатация пише. че разграфяването на уреда на градусите след 90 градуса не е през 10 градуса, а е през по малко. А до 90 е през 10. Така че на стрелката много много не може да и се вярва. Ако трябва да вярвам на стрелката аз карам почти винаги с 110 градуса че и малко отгоре което е малко нереално. Специално на тоя мотор става термостат от Лада Самара обаче тогава кара мотора да държи 80 градуса. В началото аз също се притеснявах за тези градуси обаче вече 200000 карам на 110 градуса и нищо не е станало. просто уреда показжа по висока стойност. Абе е ена дума Пежо кжо да го правиш. Затова само WV.
Аиде със здраве.

- juve
- Автомобил: Pasat B3-Seat Leon TDI
- Двигател: AAZ - ALH
Впрочем колко трябва да е нормалната темпаратура ? случайно или не , ама и мене ме зарадваха служебно с едно такова 2.0 HDI и се отървах ( надяам се завинаги ) от тоя Партнер , обаче температурата му сееди винаги на нещо като малко ПОД 80 градуса - без значение работи ли климатика или друго .... дали нещо не се базика термостата , или и при тях системата за измервания е като на пасата - шитня ?
- niks76
- VW експерт
- Автомобил:
- Двигател:
Nikito_ написа:А според тебе измервателните уреди са са различни така ли? Аз не мисля така. Това е Пежо все пак. Евтиния!!! За евтино получаваш кофти качество.
колега трупаш мнения или какво?
не си много компетентен по въпроса така 4е не пиши пове4е глупости
имат няколко вида измервателни уреда в пове4е-зависи кои е производителя
Върни се в “Дизелови агрегати”