относно златен талон, акт...
- DimoNN
- Автомобил:
- Двигател:
относно златен талон, акт...
Здравейте, повече от 10 години нямам акт и нарушения, но не съм си извадил златен талон... та днес ми писаха акт и питането ми е: ще се ползвам ли от правата на златен талон, въпреки че нямам такъв..?
- DimoNN
- Автомобил:
- Двигател:
vw_golf_2_dsl написа:Не!
защо отговаряш толкова категорично? предположение ли правиш или знаеш от опит?
Ако имах златен талон не би трябвало да ми се наложи никаква санкция освен че ми се връща стария талон и се иззема златния.. ако приемем, че не може да ми се опрости нарушението, то поне би трябвало да има някаква снизходителност относно глоба и т.н...
- chefito
- Автомобил:
- Двигател:
DimoNN написа:vw_golf_2_dsl написа:Не!
Ако имах златен талон не би трябвало да ми се наложи никаква санкция освен че ми се връща стария талон и се иззема златния.. ако приемем, че не може да ми се опрости нарушението, то поне би трябвало да има някаква снизходителност относно глоба и т.н...
акото не върши раЛта тук....имаш златен талон, имаш прошка...нямаш златен талон, нямаш прошка...

- Skakauec
- Автомобил: VW Lupo
- Двигател: AMF
DimoNN написа:vw_golf_2_dsl написа:Не!
Колега няма такова нещо просто е трябвало да отидеш да си вземеш златния талон на време .. сега няма да има никакво опростение на нарушението

- groznika
- Автомобил: Bora 1.8T
- Двигател: AUM
И така колеги,
цитирам долното 1:1 от моя "златен талон":
"2. Контролен талон "Водач на МПС без наказания" се издава на водач, който няма наказания за нарушение на правилата за движение по пътищата от първоначалното придобиване на правоспособност и има стаж не по-малко от 6 години или в рамките на 6 години не допусне налагане на наказание за нарушение на правилата за движение по пътищата."
От тук следва, че ЩОМ има дори едно нарушениийце - няма право на такъв талон в рамките на следващите 6 години.
Виждам, че колегите са масово заблудени относно бонусите носещи този талон и по тази причина ще цитирам и трета точка:
"3. На водач, който притежава контролен талон "Водач на МПС без наказания" не се отнемат контролни точки при налагане на първо наказание за нарушение водещо до отнемане на контролни точки."
Никой няма да ти прости акт или глоба. Единствената привилегия е, че при евентуалне акт (който ще си платиш като поп) няма да ти вземат точки и то само първия път
цитирам долното 1:1 от моя "златен талон":
"2. Контролен талон "Водач на МПС без наказания" се издава на водач, който няма наказания за нарушение на правилата за движение по пътищата от първоначалното придобиване на правоспособност и има стаж не по-малко от 6 години или в рамките на 6 години не допусне налагане на наказание за нарушение на правилата за движение по пътищата."
От тук следва, че ЩОМ има дори едно нарушениийце - няма право на такъв талон в рамките на следващите 6 години.
Виждам, че колегите са масово заблудени относно бонусите носещи този талон и по тази причина ще цитирам и трета точка:
"3. На водач, който притежава контролен талон "Водач на МПС без наказания" не се отнемат контролни точки при налагане на първо наказание за нарушение водещо до отнемане на контролни точки."
Никой няма да ти прости акт или глоба. Единствената привилегия е, че при евентуалне акт (който ще си платиш като поп) няма да ти вземат точки и то само първия път

- DimoNN
- Автомобил:
- Двигател:
уф, не знам... куките ми казаха, че има шанс да ми наложт само административно наказание, но по-скоро си чешеха езиците...
Последна промяна от DimoNN на Пон 04 авг 2008 10:08, променено общо 1 път.
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”