Ако не съм си регистрирал МПС-то в данъчното?

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Shadow_GL
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Shadow_GL » Пет 13 яну 2006 12:03

scuba написа:
ACCELERATOR написа:@Shadow_GL: По думите ти съдя, че ти все пак си я регистрирал като твоя в данъчното, и са ти наложили глобата, на която чакаш да изтече давността, така ли?
А аз изобщо не съм я регистрирал...

Абе и при мен е така: Имам бележка, че съм платил данъка по банка, но колата не е обявена в данъчното

Е те това е номера - имаш официален документ, че си платил дължимия данък.

Потребителски аватар
scuba
R.I.P. Holy Diver
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот scuba » Пет 13 яну 2006 12:05

Shadow_GL написа: те това е номера - имаш официален документ, че си платил дължимия данък.

Абе оказа се, че не е така. Едно било да си плащаш, друго - да я обявш. Глоба само дет не си им казал дебааа

Потребителски аватар
zaro
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zaro » Пет 13 яну 2006 12:06

Нещо не схващам - как така колата не е обявена и плащаш данък?
Кой ти го начислява тоя данък и как го определя след като не си регистрирал колата?(в данъчното)
Имам и друг въпрос! При покупко-продажба на автомобил стария собственик отива в общината с копие от договора за покупко родажба за да си "отпише" колата. Като си я отписва тя не се ли записва автомаично на името на новия собственик (все пак от договора за покупко продажба става ясно кои е той) или трябва новия собственик да си я обяви?

Потребителски аватар
scuba
R.I.P. Holy Diver
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот scuba » Пет 13 яну 2006 12:09

zaro написа:...

Аз нямам БИВШ собственик. Значи какво става: Колата се вкарва нималата година. Отивам в КАТ. За да мина през каналите за номера ми искат бележка за платен данък. Там има една банка. Отивам. Казвам за какво става въпрос. ОК. Няма проблем. Директно по сметката на данъчното в Надежда банката превежда парите.. и с бележката на каналите и... готово

Shadow_GL
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Shadow_GL » Пет 13 яну 2006 12:10

Да, но си мисля, че при това положение дори да има глоба, пък била тя и с 5 годишна давност, кой ще те търси като в същото време си плащаш "дължимото" на държавата. Ако няма да продаваш - нека си тече периода пък ти си плащай без да се редиш на опашки в данъчното.

Де да знам може и глупости да говоря, но поне има логика?

Потребителски аватар
zaro
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zaro » Пет 13 яну 2006 12:11

Хахахахахаха, хубаво, и колко пари преведе? По собствено осмотрение ли?

Потребителски аватар
scuba
R.I.P. Holy Diver
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот scuba » Пет 13 яну 2006 12:12

zaro написа:Хахахахахаха, хубаво, и колко пари преведе? По собствено осмотрение ли?

Не бе. От банката казаха 10 лева :-)

Shadow_GL
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Shadow_GL » Пет 13 яну 2006 12:13

zaro написа:Хахахахахаха, хубаво, и колко пари преведе? По собствено осмотрение ли?

Всеки може да сметне като знае колко kW му е двигателя

Потребителски аватар
ACCELERATOR
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ACCELERATOR » Пет 13 яну 2006 12:13

scuba написа:Аз нямам БИВШ собственик. Значи какво става: Колата се вкарва нималата година. Отивам в КАТ. За да мина през каналите за номера ми искат бележка за платен данък. Там има една банка. Отивам. Казвам за какво става въпрос. ОК. Няма проблем. Директно по сметката на данъчното в Надежда банката превежда парите.. и с бележката на каналите и... готово

И при мен ситуацията е същата, само че дадох колата на един да ми я прекара през КАТ, защото аз не му разбирам много. Та не знам той какво е направил с този данък, платил ли го е и т.н.
И ако сега отида и си регистрирам колата, дали ще трябва да плащам данъка за 2005, при положение, че той за да я мине през КАТ трябва да го е платил...
Абе пълна каша. :shock

Потребителски аватар
versace
Автомобил: Ex Touareg present Mercedes ML
Двигател: 320 CDI 224 Hp

Мнениеот versace » Пет 13 яну 2006 12:13

Maks написа:
versace написа:Е как става този номер да не я регистрираш в данъчното. Ако пражиш покупко-продажба на МПС и начална или следваща регистрация в КАТ няма да те "обслужат" ако преди това не си се отчел в данъчното.
Да не караш без номера;-)
След като прехвърлиш МПС на твое име отиваш с документите и я регистрираш в данъчното.Май не си купувал МПС.

Колега аз нещо по-различно от теб ли съм написл не можах да разбера. А коли съм си купувал многократно :wink:

Потребителски аватар
zaro
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zaro » Пет 13 яну 2006 12:16

Shadow_GL написа:Всеки може да сметне като знае колко kW му е двигателя

Да, и като "не знам" - бам 55 коня, че е наи лесно

Потребителски аватар
CellNet ™
Sheriff
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот CellNet ™ » Пет 13 яну 2006 12:16

ACCELERATOR написа:И ако сега отида и си регистрирам колата, дали ще трябва да плащам данъка за 2005, при положение, че той за да я мине през КАТ трябва да го е платил...
Абе пълна каша. :shock

Ако те накарат да го платиш показваш бележката за платен данък за 2005, ако нямаш такава значи не го е платил :!:

Потребителски аватар
ACCELERATOR
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ACCELERATOR » Пет 13 яну 2006 12:17

@versace:
Kогато колата мина през КАТ (началото на 2005) беше на името на човека, който ми я докара от Германия. Беше с транзитни номера. На следващия ден я прехвърлихме на мое име. Така че в момента не знам...

Потребителски аватар
batmilko
Автомобил: Opel Zafira
Двигател: 1900 CDTI
Контакти:

Мнениеот batmilko » Пет 13 яну 2006 12:22

данъка няма проблем да си го плащаш по банка, въпроса е, че се подава декларация в данъчното по постоянен адрес по чл.52 или 54 нещо беше, че си станал собственик на кола и т.н, и ако не си я подал дължиш глоба......аз отидох да я подам девет месеца след като си купих колата и те ми казаха - акт ще пишем, пък аз им отвърнах - дайте си ми документите и си отидох и така та до сега....
давността, някой се съмняваше, че е 2 г. - в ЗАНН го пише....

Потребителски аватар
ACCELERATOR
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ACCELERATOR » Пет 13 яну 2006 12:24

Забравих да спомена - имам една кола регистрирана, която я продадох преди 3г с пълномощно, и на нея й текат данъците. Там пък кво става? Казаха ми, че мога да я 'отрегистрирам' с копие от пълномощното, но за тази цел ще трябва ли да платя и данъците? Които са около 40лв общо...
Чувствам как затъвам в бюрокрация :lol:

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”