Препоръчайте говорителчета за таблото на Г2.

Силна музика, видео и навигация във Вашия Volkswagen
Потребителски аватар
Muncho
Автомобил:
Двигател:

Препоръчайте говорителчета за таблото на Г2.

Мнениеот Muncho » Сря 11 яну 2006 16:12

Хора препоръчайте някакви говорители за таблото на Г2.. мисля че размера е 8см. Гледах един куп сайтове и т.н. но не намирам нищо подходящо... Ще ми се да може да издържа на повечко мощност за да не се налага да ги сменям всеки месец заради развити намотки или скъсани мембрани.

Също така кое е по-добре според вас - компонентна система ( среди + високи отделно ), коаксиална ( среди + високи на едно шаси ) или пък чисти среди?

Потребителски аватар
vw_golf_2_Memphis
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vw_golf_2_Memphis » Сря 11 яну 2006 16:14

...

Последна промяна от vw_golf_2_Memphis на Съб 22 яну 2011 16:36, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
zemon_C4455XP
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zemon_C4455XP » Сря 11 яну 2006 17:16

виж тук има такива www.avitel-bg.com :wink:

Потребителски аватар
Muncho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Muncho » Сря 11 яну 2006 17:45

vw_golf_2_Memphis написа:такива говорителчета повече от 10вата няма да намериш :wink: също от тоя размер не очаквай нищо добро :lol:
вземи си най добре компонентна с-ма!и горе в таблото само пищялки да има...
във вратите 13см...
и такам :D

Това ми е пределно ясно.. но просто искам нещо което да може да издържа повече натоварване без да се разпада... иначе че основната част ще идва изотзадзе е повече от ясно... За компонентната - ок.. ама няма как ги вкарам 13-ките във вратите без преправяне а да си призная честно не ми се занимава...

бтв.. е Технополис видях нещо много интересно... значи едни 10-ки ( см) тъндъри които бяха леко на принципа на самоиндуциращ се ел мотор... тоест - около магнитния геврек имаше намотка която беше свързана последователно с намотката на шпулата (най-логчно би трябвало да са с обратен поляритет двете ) ...просто до момента не бях виждал такова нещо и останах много изненадан..

Потребителски аватар
Muncho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Muncho » Сря 11 яну 2006 17:48

zemon_Golf3_C4711PB написа:виж тук има такива www.avitel-bg.com :wink:

Хе-хе.. верно има.. и изглеждат доста добре.. ама са и на добра цена :(...

А да попитам... има ли хай-фисти във форумът или само хора гонещи СПЛ?
Не за друго ама поне хай-фистите имат по-големи впечетления от марката ВИСАТОН.. та ме интересува дали някой е имал взимане-даване със следното говорителче - http://www.visaton.com/english/artikel/art_747_3_3.html . В българския дистрибутор на тази марка го продават за 10 лева ( ама май за брой :( ).. та мисля да си купя едни такива за проба .. пък ако изпушат няма да е голяма загуба.

Потребителски аватар
vw_golf_2_Memphis
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vw_golf_2_Memphis » Сря 11 яну 2006 18:22

...

Последна промяна от vw_golf_2_Memphis на Съб 22 яну 2011 16:36, променено общо 1 път.

mad_doctor
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mad_doctor » Чет 12 яну 2006 9:17

Визатон си е Визатон :) Но точно това говорителче нямам впечатления от него. Иначе по въпроса за говорителите на кората...за да не се разпадат им се слага един филтър (кондензатор), които да отрязва баса. Така няма да се претоварят, а то така или иначе те бас неможе да изкарат...аз така карах с моите Kenwood-ки доста време...но сега ще правя вариант-а с пищялките и 13-ки басчета във вратите (ако остане време :( ).
А ти Мемфисе, кажи откъде да си намеря аз пластмаските на мястото на джобовете?? Ти го каза, все едно навсякъде ги има :P Аз доста обикалях по едно време по моргите и нищо не намерих.

Потребителски аватар
w_smith
Автомобил: Golf 3_Volvo XC70
Двигател: AHU 1997_D5244T10_2010
Контакти:

Мнениеот w_smith » Чет 12 яну 2006 9:52

mad_doctor написа:А ти Мемфисе, кажи откъде да си намеря аз пластмаските на мястото на джобовете?? Ти го каза, все едно навсякъде ги има :P Аз доста обикалях по едно време по моргите и нищо не намерих.

Обади се на дЗверо той прави цели джобове щото точно тия оригиналните не вярвам да ги намериш.

Потребителски аватар
zmej
Автомобил: Audi 8D5 Quattro
Двигател: AJL
Контакти:

Мнениеот zmej » Чет 12 яну 2006 10:22

За Визатона - точно този не съм слушал, слушал съм ей този: http://www.visaton.com/english/artikel/art_260_3_3.html - свири изключително вярно, проблемите са му, че е с малка чувствителност и не носи на голяма мощност. Ако му сложиш ВЧ-филтърче, може и да му вдигнеш мощността малко. Има и FRS8M, който е с по-добра чувствителност, ама не свири толкова добре. Може да се разходиш до Марни, има едни 8см грундигчета, които са с добра чувствителност и свирят добре - там мощност няма да ти трябва.

mad_doctor
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mad_doctor » Чет 12 яну 2006 11:40

Ква им е цената на тези Грундиг бре Змей? И колко са Грундиг всъщност? :)

Потребителски аватар
Muncho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Muncho » Чет 12 яну 2006 11:57

Уххх съвсем бях забравил за филтрите.. мерси за подсещането.. верно направо днес ще мина през Конрад да напазарувам кондензаторчета.. ще мина и през Стеди Груп да видя за какво аджеба иде въпрос и дали ще влезе в кората.
Аз понеже на сайта на стеди груп видях само тази осмица ( за която дадох линк ) можеш ли да кажеш къде продават това което си постнал ( това се отнася за Змей :) ).
Ако остане време може и през Марни да мина да видя Грундиха и какво друго предлагат там ( отдавна не съм се разкарвал натам ).

Потребителски аватар
group®
Темерут
Автомобил: Passat B8 Alltrack
Двигател: DFCA

Мнениеот group® » Чет 12 яну 2006 12:40

Аз лично си взех от технополис едни тъндър 8см с доста внушителен магнит за 20 лв (или нещо такова) и засега съм доста доволен. Незнам докога ще издържат(месец ги търкалям и все до дупка) ама за тея пари ... :roll:

*inch - 3.5
*max. input power - 80W
*rated. input power - 20W
*impedance - 4
*frequency response - 80HZ-20KHZ
*magnet - 5.3OZ

Потребителски аватар
Muncho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Muncho » Чет 12 яну 2006 21:26

Я един бърз въпрос... какви кондензатори да си взема?

Според тази таблица си взех 330 милифарада за 4-омови говорители.. само дето не се бях замислял какви да са ( електролитни, керамични,... за какъв волтаж ).. та в края на краищата взех електролитни за 16волта. Още не съм ги монтирал но сигурно утре ще свърша работата. Та някой да каже дали тези кондензатори ще свършат работа или да взимам други...

Потребителски аватар
zmej
Автомобил: Audi 8D5 Quattro
Двигател: AJL
Контакти:

Мнениеот zmej » Пет 13 яну 2006 11:22

FRS8M продават там, където продават и FR87 :wink:
Aми мисля, че чист FRS8 вече нямат...

Относно филтрите - забрави електролитите като вариант, или ако все пак толкова много държиш на тях - взимай по 2 на по-високо напрежение (поне 63V) и с двойно по-голям капацитет и ги вързвай един срещу друг, плюс с плюс. Има и неполярни електролити, виж в магазина на Визатон (ама и те са си вид извращение). И още за филтрите - не съществува нещо такова като 'стандартен филтър', филтър се смята за говорител, честота, Q-фактор, АЧХ, импулс респонс и т.н. и след това се настройва доста време - зависи колко си претенциозен... А за говорителчетата на таблото ти препоръчвам като за начало да ги вържеш без филтър, и ако не ти хареса как се държат на мощност, чак тогава да им вържеш ВЧ-филтър, ама втори ред.

П.С. Забравих да ти напиша чувствителността на грундига - към 90-91dB/W/m е, което е доста добре за такава малка въшка.

ЕДИТ: цената на грундигчетата е 10-тина кинта, не знам колко точно, ама там някъде...

Последна промяна от zmej на Съб 14 яну 2006 17:52, променено общо 1 път.

mad_doctor
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mad_doctor » Пет 13 яну 2006 14:01

zmej написа:П.С. Забравих да ти напиша чувствителността на грундига - към 90-91dB/W/m е, което е доста добре за такава малка въшка.

Кажи цената бре Змей :) Да знам дали има смисъл да се разхождам до марни въобще.

Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”