Проектче-резонансно пълнене за 1.8 ABS

Теми свързани с всякакви перформанс модификации и промени по двигател, ходовата част и купе
Symptom
Автомобил:
Двигател:

Проектче-резонансно пълнене за 1.8 ABS

Мнениеот Symptom » Пон 04 авг 2008 16:10

8) Идейката м ие следната, подобряване на пъленето към моното посредством правилно изчисление на дължината на тръбата ,в случая от спортен филтър до моното, както и резонансна камера някаде (според сметките) към тази тръба.

Диапазона 2200 оборота до 4000 например.
Намерих доста формули , ама нещо зациклих на хелмхолц резонатора, ...форма, обем, и каде да се ситуира ,по-близо до дюзата или по към филтъра, :gruebel

Потребителски аватар
kabelista
Автомобил: Skoda Octavia RS
Двигател: AUQ

Мнениеот kabelista » Пон 04 авг 2008 17:57

Интересен проект :lol: . По принцип се препоръчва и по голямо дроселче маи, но да кажат знаещите. Иначе и аз сам живо заинтересуван от темата и ще е следя

Потребителски аватар
Tyan
Ън Мън
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tyan » Пон 04 авг 2008 18:55

дросела и смукателните колектори са проблем ....с преправяне +вал и изпускателни колектори ги докарват до 110 коне тези мотори

Потребителски аватар
kabelista
Автомобил: Skoda Octavia RS
Двигател: AUQ

Мнениеот kabelista » Пон 04 авг 2008 19:18

Не искам да променям темата , но ми е интересно с какъв дросел мовже да се замени ABS киа?

Symptom
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Symptom » Вто 05 авг 2008 14:49

Дросела си го разпилваш около дюзата, изглаждаш ръбовете, изостряш шапката на инжектора, изглаждаш отдолу,махаш малката пластмаска на термо сензора , всичко требе да е много гладко , :) разликата е осезаема верваи ми .

Требе да хвана едно човече да помогне за сметките, вчера се въртях в една морга, и фиат и японците имат резонаторни смукателни тръби, значи има ефект , :) аз искам да е изчислено , от към честоти за да разбере работи ли принципа, . дри дължината на тръбата до моното влияе много, убедих се тия дни, напоследък ми се вдигна разхода, не с много но се усеща, поразгледах и се оказа пробойна в маркуча,сцепен,. фикснах го, и чудо, колата си върви идеално и веднага даде икономия.

ivo123
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ivo123 » Вто 05 авг 2008 15:15

Ауди 2,0 ABT мотор е моноинжекция и подозирам че неговия дросел ще да е по-голям от този на 1800 кубика.

Потребителски аватар
Tyan
Ън Мън
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tyan » Вто 05 авг 2008 15:20

това го подозираме от много време ....но досега сме сигурни, че има ралзика от 2мм межди RP дросел и ААМ/АБС дросел

Потребителски аватар
Li4o
Аватар:
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Li4o » Вто 05 авг 2008 15:58

Symptom написа:...Требе да хвана едно човече да помогне за сметките, вчера се въртях в една морга, и фиат и японците имат резонаторни смукателни тръби, значи има ефект , :) ....

И някои американски автомобили имат подобни резонатори на всмукателите...
Можеш да ползваш за ориентир подобни заводски монтирани резонатори - мериш размери, сравняваш характеристики на двигатели и т.н. ;)

Но мисля, че подобни резонатори се изчисляват за точно определен диапазон от обороти и в останалото време не помагат...

Symptom
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Symptom » Вто 05 авг 2008 16:34

Да, именно това е идеята, в диапазон, например ако успеем от 1900 до 3600 например, най-караемият диапазон. Порше имат резонансно пълнене, мазда rx-8 също,.. абе ползва си се.

Относно моното, вижте на фиат, и на рено лагуна 1.8 90 к.с ... то си е шроко, :) ,... сега моето е като на лагуната че и по -добро, даже,... :) до 150 км вече не е мъчение :)

Върни се в “Силов тунинг”