Голф 1.8Т GTI Проблем... може би скоростна кутия - Решено!

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
mirostz
Автомобил:
Двигател:

Голф 1.8Т GTI Проблем... може би скоростна кутия - Решено!

Мнениеот mirostz » Пон 04 авг 2008 17:08

Здватейте,
Искам да попитам дали някои да имал подобен проблем. В началото се появи само като я карах във високите обороти след 3 хиляди.. Няколко хора ми казаха че това ще е от съединителя. Покарах я колата и започна и на ниските... Проблема е ... усещам вибрация във скоростниа лост и някаде под него кам скоростната кутия. Вибрира доста яко понякога, но само когато съм на скорост.... дори го усещям понякога като мина през някоя дупка. Съмнявах се в съвдинителя Днес ми смениха феродовия диск на съединителя и лагера защото всичко останало ми казаха че е добре притескателниа и маховика... Като се качих в 1-вите 200 метра не усетих нищо. Но като я пробвах на нагорнище кадето натоварването е по голямо и отново се появи тази вибрация. А преди това съм сменял 2 от тампоните на двигателя защото си мислех че може и да е от тях, но уви не е. Някои има ли представа каква може да е тази вибрация. Усещам я точно под скоростния лост и все едно се блъскат два метала. Благодаря ви предварително.
mod edit: brabus

Потребителски аватар
brabus
R-циклопедист на VW
R-циклопедист на VW
Автомобил: Golf II GTI PB A4 Avant 1.8 TQ
Двигател: 1991 2003
Контакти:

Мнениеот brabus » Пон 04 авг 2008 19:43

Само като насока - огледай си вътрешните карета на полуоските.
Това с вибрациите съм го имал и аз, само че на друга кола с предно.

Потребителски аватар
mirostz
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mirostz » Пон 04 авг 2008 22:18

brabus, Мерси за отговора, утре ще го проверя, но малко ме съмнява защото го усещам под скоростния лост. Утре ще пиша след като го видя.

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Вто 05 авг 2008 4:20

усещанията много често лъжат....на мен генерацията ми се люлееше и се блъскаше в пода, а на мен ми се струваше че е някъде от към мотора... :idea:

Потребителски аватар
mirostz
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mirostz » Вто 05 авг 2008 10:57

Вярно е че усещанията лъжат. Преди малко се качи един майстор в колата и ми каза че това за трабите на ауспуха. Ще ходя след 14:00 да го открие точно каде е. Бяха ми гледали преди това трабите отдоло но никой нищо не откри, надявам се че този майстор ще го открие проблема. Като имам повече инфомация ще пиша. Надявам се че ще е от полза на някой :)

Потребителски аватар
mirostz
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mirostz » Вто 05 авг 2008 13:23

Колеги здравейте, Разрешен е вече моят проблем. Точно преди средното гърне има една ламаринка която крие тампон които даржи трабата на изгорелите газове. Този тампон беше скъсан и направо ми скъсваше мойте неврви от вибраций. Ако имате вибрация и неможете да установите каде е точно не е лошо да го погледнете :drunk

Потребителски аватар
brabus
R-циклопедист на VW
R-циклопедист на VW
Автомобил: Golf II GTI PB A4 Avant 1.8 TQ
Двигател: 1991 2003
Контакти:

Мнениеот brabus » Вто 05 авг 2008 17:09

Решено :lol:

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”