Шибидах

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
boby_kara

Шибидах

Мнениеот boby_kara » Чет 22 юли 2004 15:35

Знае ли някой къде се продава или се сменя уплатнението на шибидаха

Потребителски аватар
zevsa
Автомобил: VW Passat ALLTRACK
Двигател:

Мнениеот zevsa » Чет 31 юли 2008 19:10

ОФФФ :( И ЗА МОЯТА ТВА Е ПРОБЛЕМ,КУПИХ Я С ЗАЛЕПЕН ШИБЕДАХ(С НЯКАКВА ПАСТА) И СЕ ЧУДЯ ДАЛИ ДА СИ ОТВАРЯМ РАБОТА И ДА СЕ МЪЧА ДА ГО ПРАВЯ!АКО НЯКОЙ ЗНАЕ ТОЧНИЯ ЧОВЕК ЗА ШУМЕН....МНОГО ЩЕ ЧЕРПЯ :044: БЛАГОДАРЯ ВИ ПРЕДВАРИТЕЛНО!
писането с главни букви се приема за викане
mod edit: batmilko

Потребителски аватар
V_i_T
Автомобил: Golf 2 GTI
Двигател: PB 1.8i 112 hp 1991
Контакти:

Мнениеот V_i_T » Пет 01 авг 2008 11:44

Двама станахме!
Шумен ли, Варна ли(наблизо сме :))- някой ако знае да казва!

gogo20

Мнениеот gogo20 » Пет 01 авг 2008 18:12

Аз си реших проблема с 130лв. и една морга.Препоръчвам ти като го разлепиш да се почистят 4-те канала за отводняване(като отвориш стаклото ще ги видиш в четирите края на люка)иначе ще ти протече при първия дъжд

Потребителски аватар
zevsa
Двигател:

Мнениеот zevsa » Пет 01 авг 2008 18:31

иначе съм много навит да си съживя шибедаха... :gruebel само да не си отворя голяма беля че като чета колко хора се оплакват че им текат.....!тука уж един агент ми обеща да провери негов приятел защото преди време правил такива неща.дано да излезе нещо и ще пиша отзиви за какво става вапрос.айде със здраве :044:

iceto
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот iceto » Пет 01 авг 2008 20:05

за да ти тече трябва да са запушени отводнителните маркучи - 4 на брой по краищата, самия шибидах е сложен върху метална тава и няма как да рокапе. На мен ремонта ми струваше 40 лв. /купих цял шибидах, без стъклото/ и монтаж до 2 часа

Потребителски аватар
zevsa
Двигател:

Мнениеот zevsa » Пон 04 авг 2008 19:28

чудя се дали няма да стане ако го отоворя да му отпуша каналите с кислол???ако някой е пробвал нещо подобно да даде мнение че да не направя някоя беля :oops:

Потребителски аватар
VW-fenka
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот VW-fenka » Пон 04 авг 2008 20:55

zevsa написа:чудя се дали няма да стане ако го отоворя да му отпуша каналите с кислол???ако някой е пробвал нещо подобно да даде мнение че да не направя някоя беля :oops:

:horror: Не ти препоръчвам да го правиш това с кислола.

Кислол - Продукта се използва за почистване на мивки, тоалетни чинии, силно замърсени фаянсови плочки и повърхности. Може да се ползва и за отпушване на санитарен канал и почистване на котлен камък.

Ще си съсипеш тапицерията. По-добре отиди при човек, който разбира и знае как да го направи... :wink:
Успех !

Потребителски аватар
zevsa
Двигател:

Мнениеот zevsa » Пон 04 авг 2008 21:24

а инженера трябвало да знае всичко,да ама не:).имах нужда от такъв съвет че току виж съм в темите за смяна на тапицерии:)мерси;)

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Пон 04 авг 2008 22:13

zevsa написа:а инженера трябвало да знае всичко,да ама не:)...

Инженера е за никъде без химика, фрезиста и... бай Пешо занаятчията! :012:

Потребителски аватар
zevsa
Двигател:

Мнениеот zevsa » Вто 05 авг 2008 17:33

неможе да си по-прав :lol:

Потребителски аватар
brabus
R-циклопедист на VW
R-циклопедист на VW
Автомобил: Golf II GTI PB A4 Avant 1.8 TQ
Двигател: 1991 2003
Контакти:

Мнениеот brabus » Вто 05 авг 2008 19:29

Уплатненията на шибидаха имат за цел да спират прахоляка и част от водата, но не и да херметизират дупката.
Проникналата вода се отича само през 4-те отвора, които се намират под шибидаха в самия таван.
Отворите са свързани с маркучи посредством нещо като шлаухче (тип силиконово, поне при Г2 е така). Та, намирате старо жило и внимателно го вкарвате в този отвор, за да почистите евентуални боклуци попаднали в него. Може и с някаква тел, но да не е тип рекордоман и да пробиете с нея маркуча.
Втори вариант (една идея по-гаден) - откачил се е шлауха, свързващ дупката на тавана с маркуча.
За предните е по-лесно. Откачате сенника, дръжката над вратата, махате гумените оплътнения покрай вратата и пластмасовата лайсна на предната колонка. Подгъвате леко тапицерията на тавана и имате пряка видимост към маркуча, както и достъп да го закачите. Не напъвайте много тапицерията, за да не я счупите.
За задните отвори - трябва да свалите и задните дръжки и лайсни и да се опитате да освободите цялата (примерно) дясна страна на тавана.
Отляво по същия начин.
След преглед на нещата как са под тапицерията, преди да сглобите, отваряте шибидаха и с шише наливате вода в "легенчето, за да сте сигурни, че се отича където трябва.
Ако всичко е ОК - сглобявате тавана.

iceto
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот iceto » Вто 05 авг 2008 22:08

като ще се откача тавана от толкова много места по-добре да се свали, пък и ще се работи по-лесно, но за да има смисъл най-добре е да имаш и резервни части

Потребителски аватар
brabus
R-циклопедист на VW
R-циклопедист на VW
Автомобил: Golf II GTI PB A4 Avant 1.8 TQ
Двигател: 1991 2003
Контакти:

Мнениеот brabus » Сря 06 авг 2008 8:20

Ами като знам колко лесно се чупи основата при свалянето на целия таван. Аз лично предпочитам така, но всеки избира сам как да го направи.

Потребителски аватар
emoz
Автомобил:
Двигател:

шибидах

Мнениеот emoz » Чет 20 ное 2008 11:06

аз искам да си съживя шибидаха, но все нямам късмет с чаркалъците за него...моторче, жила и т.н......за Г3 е шибидаха!

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”