Здравейте колеги
Имах един Голф 1 , преди няколко години го "продадох" но без прехвърляне и се оказа, че не му е плащано нищо и сега Данъчното търсят мен ,защото Аз се водя собственик на Автомобила, тогава преди 4-5 години при Нотариус му дадох пълномощно , но не генерално, а само за управление на автомобил, та въпроса ми е какво да правя ,по какъв начин да изляза от ситуацията ?
Много Ви благодаря за съветите предварително!
mod edit: Vlad777
Продадох голфа, търсят ме от данъчното?
- Plamen_RI
- Автомобил:
- Двигател:
ако със шутовете не стане, нямаш много опции, ако той откаже да плати, ще ти виси задължението в общината, и ако ти потрябва нянакъв документ от там, обикновено отказват га ти го издадат заради задължения, иначе за да спрат да ти нарастват поне задълженията, може да го спреш от движение голфа и да го бракуваш, ако можеш да му докопаш номерата
ПС ти се благодари че не са ти нацвекали актове в кат
ПС ти се благодари че не са ти нацвекали актове в кат
- Дашо
- Пернишки бек
- Автомобил:
- Двигател:
Според мен имаш 2 варианта-говориш с новия собственик да си плати всичко,отиваш с него в данъчното за да се увериш,че плаща,прехвърляш му го на негово име и забравяш.
Другия вариант е в случай,че новия собственик откаже да плати-анулираш пълномощното,обаждаш се в Полицията да се оплачеш,че отказва да ти върне колата,чиито собственик си ти и ще ти я върнат,а той ще бъде назад с парите които ти е дал за голфчето
Другия вариант е в случай,че новия собственик откаже да плати-анулираш пълномощното,обаждаш се в Полицията да се оплачеш,че отказва да ти върне колата,чиито собственик си ти и ще ти я върнат,а той ще бъде назад с парите които ти е дал за голфчето

- Vlad777
- King of the Road
- Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
- Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
- Контакти:
Re: Продадох голфа, търсят ме от данъчното?
green man написа: дадох пълномощно , но не генерално
Какво значи "не генерално"? Всъщност такъв термин няма. Ако той няма право да продава колата с това пълномощно, то нормално да не я е прехвърлил.
Намери собственика и му обясни за ситуацията. Реално колата си е твоя и си му я дал за ползване!
Именно поради тази причина автомобили се продават с договор за покупко-продажба, а не с пълномощно...
Намери човека, на който си я продал и го накарай да плати данъците и веднага след това я прехвърлете.
Преди години баща ми беше влезнал в подобен филм. Проблема беше, че колата (един стар москвич 12-так) беше прехвърлена с генерално пълномощно и после купувача я прехвърля на втори, той на трети и т.н. Това го разбрахме след няколко години когато дойдоха бележките от данъчното.
Търсихме колата няколко месеца и не можахме да я намерим.
Следва жалба в полицията, че е изчезнала и с много мъки успяхме да я бракуваме без номера и документи.
П.П. Данъците така или иначе ги платиохме
Преди години баща ми беше влезнал в подобен филм. Проблема беше, че колата (един стар москвич 12-так) беше прехвърлена с генерално пълномощно и после купувача я прехвърля на втори, той на трети и т.н. Това го разбрахме след няколко години когато дойдоха бележките от данъчното.
Търсихме колата няколко месеца и не можахме да я намерим.
Следва жалба в полицията, че е изчезнала и с много мъки успяхме да я бракуваме без номера и документи.
П.П. Данъците така или иначе ги платиохме

- calm
- Автомобил: VW PASSAT B5
- Двигател: 1.8T
- Контакти:
Ако си я продал с договор, търчи да го представиш в данъчното. Могат да ти направят проблем, че не си я отписал, но... голямо момче си, ще се справиш. Ако си я дал само с пълномощно- търчи да плащаш, или виж как стои въпроса с даренията, мисля че ти отбиваха от данъка ако направиш такова на някой "социално слаб" или в "неравностойно положение". Само дарението трябва да е на хартия, щото да може да си върнеш парите.
И да се отклоня малко... Не се тарикатете да си продавате МПС- тата с пълномощно за да скриете данъка, има други начини. Ако стане ПТП с новия собственик, не дай боже някой пострада, и вас ще ви търкалят по съдилища, щото реално ти даваш колата за временно ползване на някой, но все пак си оставате собственици и поемате негативите от това!
И да се отклоня малко... Не се тарикатете да си продавате МПС- тата с пълномощно за да скриете данъка, има други начини. Ако стане ПТП с новия собственик, не дай боже някой пострада, и вас ще ви търкалят по съдилища, щото реално ти даваш колата за временно ползване на някой, но все пак си оставате собственици и поемате негативите от това!
- groznika
- Автомобил: Bora 1.8T
- Двигател: AUM
По закон данъчните ще си търсят парите от теб. Нямаш избор освен да идеш и да си платиш дължимото.
С касовите бележки потърси този който ти кара колата в момента и се разберете. Прехвърлете я и по живо по здраво. Ако се опъва му кажи, че ще я пуснеш за издирване в полицията като открадната.
Ситуацията е неприятна, но козовете са в твоите ръце. От теб си зависи как ще си изиграеш картите
Успех
С касовите бележки потърси този който ти кара колата в момента и се разберете. Прехвърлете я и по живо по здраво. Ако се опъва му кажи, че ще я пуснеш за издирване в полицията като открадната.
Ситуацията е неприятна, но козовете са в твоите ръце. От теб си зависи как ще си изиграеш картите

Успех
Върни се в “Основен Volkswagen Форум”